Er komt nog eens een verslagje van de reserven. De match van afgelopen weekend in Heusden stond op het menu. We staan mooi in de top 5 genesteld en willen dat zo houden. Bij winst zien we de leiders in de stand nog net voor ons uitrijden. Deze verre verplaatsing zal alleszins geen rode strik dragen. 

We begonnen onze match zonder keeper… Maxime had professionele verplichtingen na te komen en kon niet tijdig ter plaatse zijn. Hierdoor verdiende Michiel H een eervolle vermelding omdat hij de eerste twintig minuten de plaats tussen de palen in nam zonder handschoenen! Er werd dus gehamerd om het hem zo gemakkelijk mogelijk te maken. Geen terugspeelballen, geen risico’s, extra-extra scherpte in de achterlijn. Michiel had ons vertrouwen niet beschaamd net zoals de rest van de ploeg dit niet gedaan had. Met Stijn als patron in de defensie. Hij coachte zijn linie en was beresterk in de duels. Michiel zijn inspeelballen namen soms rare curves aan maar dat is een formaliteit. Aanvallend durfden we in deze aanvangsminuten zelfs het vijandige doel te bestoken. Niels & Davy tekenden voor de eerste kansjes maar hun keeper had er nog geen moeite mee. Maxime kwam dan onze waardige stand-in vervangen. Onmiddellijke kon je zien dat een goede, tijdige opwarming cruciaal is om een goede match te spelen. Maxime speelde slordig in en lanceerde het eerste gevaar voor Heusden. Ruben gooide lijf en leden in de strijd en een tegendoelpunt werd in extremis vermeden. Maxime dankte Ruben op zijn blote knieën. Hier stopt het keepersverhaal want verder in de match speelde hij uitstekend en ons doelman kwam niet meer in de problemen. Een andere hoofdrol was er jammer genoeg voor de scheidsrechter. Hij had jammer genoeg het lef niet om te handelen waarvoor hij tussen de lijnen staat. Voorvallen die in eerste nationale met meerdere speeldagen schorsing bestraft zouden worden. Al bij al heeft de hele ploeg dit goed verteerd, zo braaf als we zijn. Onnodige kaarten hadden we niet gepakt. Tijd om wat aanvallende acties op te noemen! Kansen die leidden tot goals. Niels was zeer bedrijvig op zijn rechter flank. Meermaals werd hij diep gestuurd. Met een subtiele doorsteekpass van Thomas kon hij alleen op de keeper af gaan. Niels gebruikte deze keer zijn goede voet en stifte de bal heerlijk in de linker bovenhoek. De verdiende 0-1 stond op het bord! Robert-Jan had voordien een uitgespeelde actie op de kruising geschoten en ook Thomas & Davy waren nog gevaarlijk voor doel. Tijdens de rust waren we tevreden over het geleverde spel maar terecht ontevreden over de scheidsrechter.

We hadden het toch wat moeilijker in de tweede helft. Hun duels waren steviger. Soms te stevig. En als bij wonder trok de scheids nu toch een terechte rode kaart na een aanslag op Maarten. Eeuwige krijger, Gert, kwam ons nog versterken. Zonder kansen weg te geven probeerden we aanvallen op te bouwen. Bij één van de corners kon Niels het leer deviëren. Sluipschutter Lenny stond weer goed opgesteld aan de 2de paal. 0-2! Een veilige marge tegen 10 man zou je denken maar we hadden soms toch problemen om de druk van Heusden af te weren. Een handvol counters konden we niet meer afwerken. Robert-Jan werd foutief afgestopt door de doelman, wat ook een rode kaart verdiende. En Kevin probeerde het à la Niels maar hij kreeg het leer niet over die reus van een keeper.

Een goede prestatie van de hele ploeg waarin de nul werd gehouden. Het was een zeer volwassen match als je zag hoe ze ons met alle middelen uit ons evenwicht probeerden te slaan. Volgende week tegen Turkse, als ze het lef hebben om het duel aan te gaan, wacht ons terug “hetzelfde”.

 

Ploeg: Davy VB, Gert, John, Kevin, Lenny, Maarten, Maxime, Michiel H, Niels, Robert-Jan, Ruben, Stijn, Thomas, Yannick.

Reacties zijn gesloten.