RDK heeft de overbodige wedstrijd in Spalbeek verloren met een creatieve opstelling waarbij prioriteit bij vechtlust en teamspirit lagen.  Bovendien was de wedstrijd de aanzet voor een prachtig feest in Gingelom die iedereen zal bijblijven als een prachtige belevenis.  Hiermee werd het verlies (2-1) ruimschoots gecompenseerd.

Michiel had zich als orkestmeester tussen het publiek gezet, vooral ook uit respect voor de talloos opgekomen jeugd die er een echt feest van maakten, tezamen met de andere bus supporters.  We waren zeker met 150 supporters ter plaatse en dit zorgde voor de nodige ambiance!  Spalbeek trakteerde RDK Gravelo met een mooie bloementuil uit respect voor de kampioen.

Gravelo speelde nochtans een goede eerste helft, bekroond met enkele mooie combinaties en kansen.  Kim stuurde Jordy diep die enig mooi afrondde met zijn gekende lob: 0-1.  Deze  stand werd tot de rust vlot gehaald: Spalbeek probeerde wel eens maar kwamen niet echt tot kansen toe, behoudens een trap-kopbal die gelukkig naast ging.

De tweede helft was eerder voor Spalbeek die via de flanken tot mooie voorzetten kwamen en dan twee keer de afvallende bal binnen werkten en de eindstand op 2-1 bracht.  Gravelo had ook nog enkele mooie kansen: en ver schot van Ferre ging maar net naast de kruising en Bert (spits voor de gelegenheid) miste maar net na mooi uitkappen van de verdediger..

Na de wedstrijd werd binnen én buiten nog fijn nagepraat, de spelers echter maakten er weer een feestje van in de kleedkamer..  De bussen vertrokken richting Cicindria Stadium en ter plaatse werd een erehaag opgesteld.  De spelers kwamen aan en vonden het gepaster dit te doen op de bus dan erin: prachtig!

Ook de fritbarak kwam op tijd aan en zo kon een ongezien festijn zich ontwikkelen in de kantine.  De spelers zorgden voor de nodige zottigheden en dit werd zichtbaar geapprecieerd door de aanwezigen.  Iedereen verbroederde met elkaar en dit escaleerde in een mooi feest!  De spelers hielden naderhand hun belofte om ook Zoneke en Decat te gaan bezoeken, maar vooral bij de laatste diende er gecensureerd worden ;-

Kijk even naar de foto’s van Eric Dupain, verslaggever van dienst, want die zeggen in dit geval meer dan woorden.  Bedankt supporters, jeugd, spelers en trainers voor dit mooie seizoen, op een gepaste wijze afgerond!

De verslaggever pakt nu een perdolan, want hij is helaas niet ongeschonden uit dit verhaal gekomen.

Ploeg: Kris, Koen, Séba, Niels, Hans (Lenny) , Kritof B., Ferre, Diego, Kim, Kurt (Sam) en Jordy (Bert).

Doelpunten: 25′ Jordy (0-1), 60′ Spalbeek (1-1) en 70′ Spalbeek (2-1)

Toeschouwers: 250

Spalbeek-RDK

 

Reacties zijn gesloten.