Na een uiteindelijk nog spannende wedstrijd tegen Heusden-Zolder hielden onze jongens het op alweer een 3-2 einduitslag, waarmee ze een reeksje van drie neerzetten.  Afgaande op de kansen had de score veel hoger moeten oplopen, maar dat zal de pret niet bederven op deze Wouterloze zondag die met Jesse-verplichtingen in Gorsem vertoefde.  RDK vocht voor elke morzel om uiteindelijk een mooi kijkstuk neer te zetten tegen een kranig Heusden-Zolder.

Heusden-Zolder had twee weken geleden Ham in eigen huis geklopt, dus we wisten dat onderschatting niet aan de orde was.  Onze gasten hadden ook een duidelijke tactiek meegekregen om vanuit organisatie met onze snelle spitsen door het frêle verdedigende veld te splijten van de bezoekende ploeg.  Er waren al direct wat mogelijkheden, maar het was Heusden-Zolder dat met een pats-boem mentaliteit opeens een van hun krijgers op Kris lieten afstormen…  Kris, zoals meerdere keren dit seizoen, redde met een prachtreflex de meubelen (zijn sjaal) om zo RDK voor een vroege achterstand te behoeden.

Toch was het Gravelo dat keer op keer gevaarlijk was met doorsteekpasses die de verdediging van de bezoekers meermaals in verlegenheid bracht via de bedrijvige Diego en Séba, geflankeert door de wingers en vooruitgestuwd door een zorgvuldige verdediging.  Buitenspel of missers van formaat zorgden echter voor dat er geen ballen in het mandje terecht kwamen.  Laat ons zeggen dat het nog een opwarming was…  In de 17′ losten Michiel en Jordy dit echter gezamelijk op: Beiden glipten door de buitenspelval door op eigen helft te vertrekken waarbij Jordy mooi Michiel de eer liet om het openingsdoelpunt te laten scoren: 1-0!

Het was het sein voor meer van dat.  Slecht ontzetten van de keeper belandde met een verdedigende blok van Michiel bijna in doel, enkele dotten van kansen gingen verloren door een mindere laatste bal..  Het duurde dan ook tot de 42′ voordat de score verdubbelde: Michiel werd alleen diep gestuurd en hij omspeelde mooi de  keeper: 2-0.  Mooie ruststand en ook verdiend.  Heusden-Zolder was soms wel gevaarlijk in mooie combinaties op het middenveld maar verder dan een verloren pas die langzaam voor de doellijn wandelde, kwamen de bezoekers niet meer in de eerste helft.

Na de koffie bleef RDK op zijn elan verdergaan en creëerde kans op kans die echter geen derde doelpunt opleverde… Dan weet je dat één enkele kans van de bezoekers weer twijfel kan brengen: met een afgeweken schot belande een schot in het doel en plots was het 2-1. Niet dat H-Z veel kansen had bijeen gespeeld, maar onze spelers begonnen wat uit organisatie te lopen in een te aanvalsdriftige drang naar voren.  Het liep wat stroever allemaal, maar de kansen bleven komen.  Niels mocht alleen op doel afgaan en de bal werd na goed keeperswerk voor de doellijn weggewerkt.  Michiel stormde op doel af, maar deze keer werd zijn aangeven aan Jordy mooi gepareerd door de bezoekende doelman.  Het aantal vrijgeleiden naar het bezoekende doel waren eigenlijk niet meer bij te houden met het karig boekhoudkundige materiaal aan de zijlijn, dus laten we dit verder over aan de fantasie van de lezer.

Tussendoor kreeg een speler van H-Z een tweede gele kaart en hij mocht beschikken..  Nochthans was het een faire wedstrijd maar bij H-Z gingen de koppekes nogal snel aan het koken, waardoor de scheidsrechter al van begin af aan onder druk stond.

In de 85′ werd Michiel nog eens het straatje ingestuurd en hij werd bij het passeren professioneel onderuit gehaald door de doelman.  Strafschop, geen discussie, maar normaal moet hier toch een gele kaart voor gegeven worden?  Michiel vervulde zijn taak richting hattrick: 3-1!  Nog was het niet gedaan, want Michiel was weer vertrokken maar de laatste man tackelde de speler, niet de bal, en dus fout…  Maar weer geen rood of geel?  Misschien wou de scheids het allemaal in der minne regelen, maar H-Z scoorde nog een beauty van een goal, waardoor het tot de laatste minuut opletten was…

Eén van de spelers van H-Z voelde zich geïntimideerd door de scheidsrechter, waarbij het zelfs tot wat gerommel kwam in de neutrale zone van de kleedkamers.  Maar dit werd door de ploeg en afgevaardigden zelf mooi opgelost.

Gert had zijn taak perfect volbracht, bijgestaan door Pierke.  Onze spelers hielden het weer sober wat kaarten betreft, dus ook dat was positief.

Gravelo wou absoluut winnen, want behoudens de match was er nog iets veel belangrijkers aan de hand op zo’n 15km afstand: Jesse werd met een babyborrel geëerd en de coach stond daar te blinken als fiere papa, waarbij de zorgzame mama zich toch wel vragen stelde bij de emotiewisselingen van Wouter bij inkomende sms’jes van het Gravelo-front.  Een dikke proficiat van heel Gravelo voor Jesse, Karen, Anouck, Manou en Wouter voor deze fijne herinneringsdag voor de uitbreiding van het gezin!

Terug in de kantine was het voor Tony weer tijd voor het emmertje 😉 met een blij gezicht voor de stand op teletekst, waar RDK met een 30/30 de leiding aanvoert.  We worden wat verwend met overwinningen, maar een volgende uitdaging staat volgende week weer klaar: een aartsmoeilijke verplaatsing naar Turkse.

Ploeg: Kris, Sam, Koen, Bert, Adrien, Diego, Sébastien, Kenneth, Kurt, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 17′ Michiel (1-0), 42′ Michiel (2-0), 65′ (H-Z), 85′ Michiel (3-1), 89′ (H-Z)

Gele kaart: Sébastien.

Toeschouwers: 60 (betalenden)

RDK-Heusden

 

IMG_9877

Reacties zijn gesloten.