Maarten Vaes (de Boas)

De club moet met veel verdriet afscheid nemen van Maarten, die na een strijd van een week ons verlaten heeft.

Het ongeval, afgelopen donderdag, was een abrupt einde aan een prachtige kennismaking met een karakter uit de duizend, een strijdlust die ongekend is en een ongelooflijke positieve, intense kameraadschap.  Maarten zijn ingesteldheid bracht eenieder tot vervoering om uiteindelijk in zijn aanwezigheid steeds zich over te geven aan zijn opwekkende ruimte die hij steeds met zich meedroeg, onzichtbaar licht.  Zijn woord was slechts een omfloerste omschrijving van de daad die zou volgen.  Elk moment, elke ontmoeting met hem ontketende zichzelf steeds tot een intensiteit waarvan de impact bij iedereen bij subtiele herinneringen zal blijven inslaan.  Als een komeet!  Hij zocht een positief draagvlak, en bij het ontbreken ervan, manipuleerde hij de tijd en ruimte.  Zo nam ik een foto op ‘zijn’ feestje met de Boca’s.  Hij bekeek het resultaat en wilde stante pede een correctie.  De tweede foto, met zijn glimlach, werd gevolgd met “dat ben ik”!  De correctie was het wegdrijven van zijn tegencultuur in de drang naar vreugde, vriendschap, optimisme, en gepaard gaande met een gedrevenheid die iedereen met verstomming deed staan.  De komeet is nu vertrokken voor zijn volgende inslag.

Elk lid van Gravelo zal Maarten ook zo in zijn hart dragen.  En zo zal hij ook verder herinnerd worden, want bij elk moeilijk moment zal hij raadsheer zijn met zijn typische retorische vragen die dan weerklinken.  Wij allen, in zijn ogen echte vrienden, blijven achter in de ondraaglijke lichtheid van het bestaan die nu zo open voor ons ligt.  Wij weten allemaal dat het onze plicht is om deze levensvisie tot ons einde mee te dragen om hem dan terug te ontmoeten in vertrouwde omgeving.  Weinig mensen laten een dergelijk spoor van vreugde achter als Maarten dat gedaan heeft en dat is dan ook hetgeen wat we verder moeten uitdragen om hem al die eer te geven.

Vaarwel, Maarten.

We wensen onze oprechte gevoelens mede te delen aan vader, moeder, broer, familie en de grote schare vrienden.  Sterkte!

RDK Gravelo

 

 

 

Reacties zijn gesloten.