Alles was aanwezig om van de eerste thuiswedstrijd van VKM er een feest van te maken: een prachtig (groot) veld en bijhorende verlichting, eerste klasse waardig.  In dit theater mochten beide ploegen zich tonen en dit bleek na de wedstrijd een kat-en-muis-spelletje te zijn, al beten de jonge gasten van VKM goed van zich af en was er in de eerste kwart van de wedstrijd weinig verschil merkbaar.  De technische baggage van RDK rendeerde echter beter op deze ondergrond, waardoor de einduitslag 0-4 zelfs nog niet overdreven was gezien het aantal kansen, vooral in de tweede helft.

Het was wat wennen voor iedereen om in deze omstandigheden, en toch wel ruim opgekomen publiek (bijna 300), zich te wentelen in het voetbal dat van enkele niveau’s lager is dan wat hier tweewekelijks getoond wordt.  Toch mag gezegd worden dat de wedstrijd van een zeer goed voetbaltechnisch gehalte was, wat iedereen kon bekoren.  Tijdens het eerste kwart was het vooral aftasten hoe de snelle flanken van VKM zouden in gang schieten, maar Niels en Lenny bleken zich als een vis in het water te voelen op deze ondergrond, waardoor er geen kansen uit voort kwamen.   En plots was er dan een goal door een mooie actie van Tenneke die door Jo werd opgevist om dan een aanstormende Jordy te bedienen die een van zijn gemakkelijkste doelpunten kon maken: 0-1.  Nog geen minuut later werd Jordy foutief neergelegd door de keeper van VKM.  Michiel plaatste de strafschop scherp in de linker hoek, wat nodig was met de vinnige keeper die nog even de bal beroerde met zijn vingertippen.  In twee minuten leek de wedstrijd op slot met de 0-2 op het scorebord.  VKM probeerde nog wel met een aanval uit het boekje, maar de eindfase was wat minder.  Meer en meer zag je dat Gravelo technisch overhand haalde vanuit een goede organisatie.  Er waren pogingen met schoten op doel, maar de beste kans was voor Jo die mooi in het laantje werd gestuurd door Ferre, maar de keeper van VKM pareerde goed.  Het middenveld had overhand op de situatie door een nimmer aflatende inzet van Pirre en Michiel die de openingen dichtten en bovendien de uitvalsbasis vormden voor de aanvallen richting oude tribune op Stayen.

Een gezellige drukte in de kantine onder vak G, waar toch wat ouwe getrouwen van VKM wat onwennig in acteerden.  VKM is dan nog wel de naam, maar de ploeg is eigenlijk STVV geworden en daar hadden sommigen het wat moeilijk mee.  Er werd dan ook serieus wat bij-gekeuveld en dit leidde tot een vertraagde terugkeer naar de tribunes, voor de aanvang van de tweede helft.  Zodanig zelfs dat de meesten het derde doelpunt van Gravelo, binnengewerkt door Jordy,  misten.  Gravelo was goed uit de kleedkamers gekomen en dit resulteerde direct in een doelpunt en een resem van kansen die even oordeelkundig werden gemist.  VKM geraakte noch amper over de middellijn en die aanhoudende druk werd helaas niet omgezet in de daarbij horende doelpunten.  Jordy ontving geel en zijn zelfkennis leidde de eerste wissel in met verse kracht Raf.  Bij een vrije trap van Michiel, perfect getrapt naar de tweede paal en ternauwernood gemist door koppers van dienst, belandde de bal in doel met een verbouwereerde doelman van VKM tot gevolg: 0-4.

Gravelo bleef rustig verder gaan in dit borduurwerkje, met meer aandacht voor de organisatie dan het nog creëren van doelrijpe kansen.  De aanvalsgolven waren er nog wel, maar de kansen in het laatste kwartier werden in de laatste zone niet meer verzilverd.  Een eenvoudige overwinning dus, tegen een strijdlustig VKM, maar we misten toch een beetje de ‘ontspanning’ na de wedstrijd.   Iets om aan te werken in de komende weken, want dit zal zeker voor een meerwaarde zorgen in de creativiteit die nu nog afwezig is.  De zege is een opsteker na de moeilijke start van vorige week en dus kunnen we verder werken aan het ontplooien van het nieuwe Gravelo onder de vleugels van Luc en André.  Bij de reserven-wedstrijd konden we reeds zien dat de groep in de breedte een zeer sterk geheel vormt dit jaar en deze sterkte zorgt voor luxe-problemen voor alle posities.  Volgende week zaterdagavond spelen onze gasten tegen ‘s Herenhelderen.

Ploeg: Maxime, Niels (Kurt), Kim, Séba, Lenny, Kristof P. (Kristof B.), Ferre, Michiel, Jo, Van-Than, Jordy (Raf).

Doelpunten: 17′ Jordy, 19′ Michiel, 46′ Jordy, 79’ Michiel.

Gele kaarten: Jordy

Toeschouwers: 300

Reacties zijn gesloten.