RDK Gravelo heeft op Kesselt de punten daar gelaten, na een ontstellende wedstrijd zonder wilskracht om echt door te duwen tegen een makke tegenstander die uit vier kansen 3 doelpunten lukte.  De verslaggever kon nog eens een match meepikken op een zeer moeilijk vindbaar Kesselt die met zijn app de supporters richting Lanaken centrum stuurt…  Snel vergeten dus, maar toch een verslagje om de 3-2 nederlaag te verteren, al is het maar om de puntjes op de i te zetten.

Het begon aan een gezapig tempo, waarbij Gravelo voetballend vooruit probeerde te komen en bij momenten wel de flanken in stelling bracht, maar de laatste pas/voorzet wilde niet echt lukken, waardoor het bij dreigen bleef in de eerste minuten.  Kesselt had echter een antwoord klaar: via een snelle omschakeling kwamen opeens 4 spelers van Kesselt in stelling tegen 3 verdedigers van Gravelo en werd de rechter flank door een erg bedrijvige 14 opgerold om Maxime in de luren te leggen: 1-0 na nog geen 11′.  Gravelo probeerde dan nog wel zijn voetballend vermogen in de weegschaal te leggen, maar enkele halve pogingen ten spijt, wilde dit niet echt resulteren in overmacht.  De lange bal moest soelaas brengen en op het half uur werd zo een lange bal buiten gelopen.  Onverwacht resulteerde een ingeving van Pirre tot een fraaie trap die mooi overhoeks het doel in ging: 1-1.

Gravelo plooide wat terug na dit doelpunt om zich met een cruciaal kopbalduel in het middenveld weer in verdrukking te laten spelen door de dekselse 14 van Kesselt.  Gelukkig plantte hij de bal tegen de verste paal en de herneming was niet mooi om te zien.  We kwamen hier even goed weg.  Daarna was het al Gravelo wat de klok sloeg, echter zonder dat de klepel echt de schel wou raken…

Na de rust zagen we een aangeslagen Gravelo, zoals we dat de laatste weken gewoon zijn, maar eigenlijk onbegrijpelijk als je naar de tussenstanden kijkt.  Vertrouwen ontbreekt en positioneel staat niet iedereen scherp.  Bij de eerste voorgift werd de bal netjes aan de eerste paal binnen getikt door alweer, jawel, mister 14.  Die had zijn dagje wel en genoot in volle teugen van de lofbetuigingen van zijn ploegmaats.  Terwijl aan de zijlijn supporters en bank van Gravelo de bui wat zagen hangen, begon een wilskrachtig Gravelo aan een sterke 10′ met voetballende druk naar de tegenstander toe.  Kansen volgden elkaar op en Jordy kon er eentje verzilveren in de 61′: 2-2!  Het geloof was weer daar bij de omwonenden, die dachten dat de pelgrimstocht zou aanhouden.  Maar net als in de eerste helft liet Gravelo alweer het initiatief aan Kesselt dat een corner of twee afdwong.  Bij de tweede inzet kon de kleinste van de hoop vrij binnen knikken, waardoor we weer op achterstand stonden en de moed wat in de schoenen dook.

Een moment om meer druk te zetten in een poging om toch snel gelijk te maken ging gepaard met enkele wissels.  Deze brachten echter weinig zoden aan de dijk omdat dit steeds positionele wijzigingen waren waarbij de spelers in kwestie weinig tot geen ervaring mee hadden.  Bovendien ging de bal vanuit het middenveld naar de verdediging die man-op-man moest spelen en dus vanuit deze trechtervorm enkel met de lange bal kon spelen.  Hier kwamen dan ook geen kansen uit voort, behoudens twee ballen die op de lijn werden gered in de laatste minuten.  Het resultaat van wat te proberen op eigen initiatief want het voetbal werd achterwegen gelaten.  Jammer, maar na zo een scenario kan je moeilijk aanspraak maken op punten.  Het deed een beetje denken aan de wedstrijd op s’Herenhelderen, zo werd gefluisterd, maar toen werd nog net een punt uit de brand gesleept.

Best vergeten en als groep de veerkracht vinden om besognes aan de kant te schuiven en bij de volgende wedstrijd nog eens vol te gaan voor de overwinning, zowel qua mentaliteit als ook op tactisch vlak.  Vandaag was er geen wil op beide vlakken, want op geen enkel moment kon Gravelo overtuigen om de eigen kwaliteiten in de weegschaal te leggen, op zoek naar een overwinning.  Misschien eens tijd om te herbronnen in een teambuildings-moment, waarnaar uw verslaggever in de komende weken naar op zoek gaat.  Suggesties zijn altijd welkom!  Als groep zijn we sterk geworden en dit zal dan ook de leidraad moeten zijn om terug aan te pikken met een overwinning om het vertrouwen te herstellen.  Dit kan alleen met een positieve insteek dus werken we daar aan.

Ploeg: Maxime, Gary, Lenny, Kristof B., Niels M., Pirre, Robert-Jan (Patrick), Kurt (Michiel H.), Laurent, Jordy, Niels F. (Ferre).

Doelpunten: 11′ Reweghs (1-0), 29′ Pirre (1-1), 51′ Reweghs (2-1), 60′ Jordy (2-2), 67′ Doumen (3-2)

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 75

Reacties zijn gesloten.