RDK Gravelo heeft de duimen moeten leggen tegen een sterk Heur, dat in de tweede helft elke fout afstrafte tot een overdreven 0-5 uitslag.  Door gebrek aan rust in de ploeg lag er geen efficiëntie in de opbouw, maar onze spelers hebben zich vol gegeven om de tegenstander het moeilijk te maken.  Een match om vooral te onthouden naar ervaring toe, want Heur was met een pak maturiteit naar Buvingen afgezakt.

Wouter was nog maar net in de bloemetjes gezet, of Jordy koos al het hazepad.  Een ultieme puike redding van de keeper voorkwam een snelle voorsprong voor onze jongens.  De aanvang was zeer (matig) evenwichtig, waarbij beide ploegen elkaar aftastten naar veldbezetting en organisatie toe.  Pas na 30′ zag je lichte druk vooruit van Heur, maar deze was zeurend, versmachtend bij wijlen.  Gravelo kon door een goede veldbezetting alles mooi opvangen, maar het uitvoetballen was onzuiver en zo bleef Heur drukken, wegen op de defensie.

Eén kans slechts voor Heur, maar het schot werd door Kristof B keurig gekeerd voor de lijn, in een drukbezet oorlogsgebied voor Winitou Kris.  Bij de vele hoekschoppen werd er nogal paniekerig ingegrepen, waardoor de vrije afvallende bal voor Heur was en dit hield steeds gevaren in, maar Heur deed er niets mee.  Het bleef al bij al een rustige eerste helft met veel balbezit voor Heur.  In de 40′ werd een gekeerde hoekschop over links opgevangen en rustig voorgezet naar een vrij inkoppende speler van Heur: 0-1.  Niet onverwacht gezien de druk van Heur, maar wel volgens het aantal gecreëerde kansen.  De rust kon soelaas brengen om de koppekes terug in de juiste richting te zetten met meer aandacht voor de overname (spelheropbouw).

De koffie was echter nog niet leeg of Heur kon via hoekschop (alweer een stilstaande fase) de 0-2 binnen koppen…  De meest ongelukkige manier om de tweede helft aan te vatten.  Gravelo gaf zich echter niet gewonnen en slaagde er zelfs in om meer voor het doel van Heur te komen met enkele trappen op doel als gevolg, echter zonder veel gevaar.  Op één schot van Jordy moest de keeper wel gepast ingrijpen.

De pogingen om meer naar voor te trekken hielden echter ook gevaren in bij de organisatie van de ploeg en samen met de zichtbaar opkomende vermoeidheid bij de spelers, waren de kansen naar het einde van de wedstrijd toe voor Heur.  Een tegenvoetse kopbal ging nog naast, maar balverlies in de opbouw belandde in de voeten van een sterk spelende Hoste, die een tikki-takka opzette en in geen tijd stond het 0-3.  Met een opgekomen zwarte parel, werd er nog sneller gespeeld, wat snel leidde tot 0-5 via de snelle spits die steeds mooi afrondde na mooi voetballende acties van de tegenstander.

De spelers hadden het zich anders voorgesteld, al was het maar om Wouter te bedanken voor zijn leerschool de afgelopen 30 maanden.  Maar waarschijnlijk was dat net de reden waarom de hoofdjes gingen hangen na de 0-3, waardoor Heur wat vrijgeleide kreeg.  We mogen echter niet vergeten dat we nog maar in de wieg staan van tweede provinciale en zonder Pirre en Kim was de balvastheid wat zoek bij momenten tegen een duidelijk betere tegenstander.

Na de wedstrijd was hier echter weinig van te merken in de kantine, waar de trainer nog eens gehuldigd werd, waarbij hij zijn laatste woordje mocht plaatsen alvorens naar Thes te trekken.  Iedereen wenste Wouter het beste toe, zelfs de laatste twijfelaar.  Het was een drukke, emotionele week die duidelijk zijn littekens achter liet.

Nu start de voorzetting, met allereerst de zoektocht naar een nieuwe trainer, maar vooral het geloof dat we niet misstaan in deze reeks.  Het is met golvende bewegingen, waarbij bij winst de titel nabij is en bij verlies de twijfels enorm opkomen bij de immer criticasters.  Maar met zekerheid kunnen we stellen dat deze groep rijp is om het verleden te koesteren en de toekomst vol vertrouwen tegemoet te gaan!

Ploeg: Kris, Lenny, Koen, Adrien, Jo, Kristof B., Ferre, Kurt, Van-Than, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 40′, 47′, 72′, 77′, 85′ Heur (0-5)

Gele kaarten: Jordi en Kristof B.

Toeschouwers: 140 betalenden.

RDK-Heur

Reacties zijn gesloten.