Een te kort verslag vanwege drukke dagen in een zoektocht naar trainer en spelers.  De derby in Brustem eindigde in een scoreloos gelijkspel, wat echter niet betekende dat de intensiteit en de kansen er niet waren.  Gravelo moet tevreden zijn met het punt, tegen een sterk Brustem dat vooral via de flanken gevaarlijk acteerde.

De eerste 20 minuten waren voor Brustem dat met veel afwisseling op de flanken onze ploeg wou destabiliseren, maar Adrien en Lenny slaagden erin om het gevaar in te dijken en onze centrale verdedigers waren het metaforische ervaren bastion.  Er waren wel gevaarlijke standjes voor het doel van Gravelo, maar gelukkig stond het vizier van Brustem slecht afgesteld.

Na dat eerste ruime kwartier vond een sterke Tenneke zijn inspiratie door op een afvallende bal in één tijd een karmel uit de delen die tegen de onderzijde van de lat terug het veld in dook..  Niet veel later werd een voorzet mooi doorgekopt… alweer op de gezegende lat van Brustem!  In een fraaie actie, opgezet door Tenneke, kwam de bal terug in zijn voeten, maar een alerte keeper klemde zijn schot goed, waardoor weer een mooie kans verloren ging.  Kris bleef heer en meester in de intussentijdse salvo van hoge ballen in zijn doelgebied, waardoor het voordeel in het eerste act eerder voor Gravelo was ondanks een veldoverwicht van de tegenstander.  Een schot met links van Diego werd nog in hoekschop geranseld en een alleen op de keeper afstormende Michiel werd onterecht voor buitenspel afgevlagd.

De tweede helft was een krachtpatserij van jewelste tussen twee ploegen, met licht overwicht voor Brustem nu.  Kris pareerde een fraaie trap over rechts en aan de linker zijde had hij ook zijn handen vol met een aanstormende aanvaller.  Je weet dat in matchen met een brilscore de keepers meestal het verschil weerhouden en dat was dan nu ook weer het geval.  Naar het einde toe werd bij een vrije trap een hoofd van Brustem gevonden die vrij inkopte, maar gelukkig uit buitenspel kwam en dus door de lijnrechter afgevlagd.  Deze lijnrechter was in feite de beslissende factor tijdens deze wedstrijd, omdat hij alle belangrijke beslissingen op zich nam en de hoofdscheids er soms voor spek en bonen bij liep..  Maar dit was vooral omdat aan die zijde de meeste zaken gebeurden en bovendien was de leiding voortreffelijk behoudens een comédie bij vrije trap op het einde, waarbij een speler van Brustem tot tweemaal toe ongestraft op 7 meter van de bal mocht gaan staan en de trap met de arm keren…

Er werd nog gezellig nagetafeld en we weten nu nog niet of dit een gewonnen punt of 2 verloren punten zijn, dat zal het eindverdict wel uitmaken.  Door de winst van Henis en Schoonbeek-Beverst moeten we nu vol aan de bak thuis tegen Landen!

Ploeg: Kris, Lenny, Adrien, Bert, Kristof B., Kristof P.,  Ferre, Diego (Seppe), Van-Than (Hans), Michiel en Jo (Kim).

Geen kaarten

Geen Doelpunten

Toeschouwers: 120

Reacties zijn gesloten.