RDK Gravelo heeft weer de 3 punten meegenomen, deze keer na de derby op Kortenbos, waar VKM onze gastheer was.  De 0-1 is verdiend te noemen gezien het grote overwicht in de tweede helft waar bij RDK 45 minuten lang de kansen bleef opstapelen, maar waarbij de efficiëntie ontbrak door veel verloren moeite in de eerste helft.  We prijken nu zelfs in de top 5 van de klassering en naderen terug 2 punten op de leidersplaats.

Ook weer schitterend voetbalweer in het bedevaartsoord Kortenbos en het plein lag er mooi bij.  Het droge weer van de laatste maanden had hier enkel op de drainage zijn sporen achtergelaten, zodat het plein zichtbaar in sectoren was verdeeld.  Goed voor de flankspelers die zo zich goed konden oriënteren, en tijdens de wedstrijd zou ook snel duidelijk worden dat de flanken optimaal gebruikt zouden worden op het extra brede terrein (75m!).  Tegen een uitzonderlijk jonge kern (gemiddeld 20 jaar) mochten onze jongens zich bewijzen.

De eerste 10 minuten waren voor ons en dit leek het sein voor een goede wedstrijd, maar de mooie combinaties smolten weg onder het priemende zonnetje waardoor het initiatief aan VKM werd gelaten.  We speelden dan wel georganiseerd, maar door ondoordachte beslissingen, foute loopbewegingen en slechte passes, werd het bij ons een wanordelijk tafereeltje waar gretig van gebruik gemaakt door de jonkies van VKM.  Echte grote kansen leverde dit niet op, maar wel een resem van stilstaande fases, waarbij bij momenten RDK te onzeker acteerde…  Behoudens schoten langs het doel of een scherpe poging op de paal gaf dit geen problemen, maar bij het ontzetten van een hoekshop kwam de bal in de voeten van zo’n knaap, die er direct een lel op gaf door het pak van spelers heen…  Kris pakte uit met een prachtige parade en hield zijn netten schoon!  Naar het einde toe kwam Gravelo weer wat beter in het spel doordat duels weer werden gewonnen en met meer rust aan de bal werd ingespeeld.  De enkele mogelijkheden werden echter in de zone van de waarheid niet goed benut.

De 0-0 ruststand kan dan ook billijk genoemd worden, als je tenminste rekening houdt met ons sluitstuk, want de trainer van VKM verkondigde een mogelijke 3-0 aan in HBVL, wat toch aan de gisting van de omliggende perenbomen moet gelegen hebben want dat was allicht overdreven.  Toch moest Wouter tijdens de rust de kopkes leegmaken en vooral (met richtlijnen) herprogrammeren om ze tot meer actie te bewegen..  De vraag of dit geholpen had, kon hij toen nog niet beantwoorden, maar de tweede helft was van een heel ander allooi!

In de eerste minuten kreeg VKM nog een mogelijkheid en een hoekschop, maar van dan af stonden de pijlen richting doel van VKM waardoor Kris nog zelden de bal mocht aannemen.  Gravelo was doorlopend in balbezit en door het centrum of via de flanken werden de kansen opgestapeld.  Maar even secuur werden de kansen de nek omgedraaid doordat de bal net niet goed genoeg werd ingespeeld, of door foliekes zonder weerga in de zone van de waarheid.  We onthouden  de bal op de paal van Jordy, de extreme misser van Ferre die wat te veel moest zoeken naar zijn rechter op de doellijn, Michiel en Jordy die maar net naast besloten, Diego die maar net te laat kwam bij mooi uitgespeelde aanvallen.  Maar je zag onze kleine Diego groeien in de wedstrijd en als dan ook opa Sam als een wervel naar voor kwam geschoten, werd het allemaal wat te veel voor de kornuiten van VKM…  Jordy werd over rechts weer zuiver aangespeeld en hij omspeelde twee verdedigers van VKM om dan vanuit scherpe hoek te scoren: 0-1!  Het had dan wel lang geduurd, maar de vreugde was er dan ook niet minder om:  Jordy droeg het ‘boeleke’ naar de coach, geflankeerd door zijn ploegmakkers.  Wouter had nog maar net de opluchting voor de goal verwerkt, of hij werd alweer geconfronteerd met zijn zwangerschapsstress…

De kansen bleven elkaar opvolgen en bij een kunststukje van Diego in het penaltygebied werd hij onvermijdelijk platgelegd door de doelman die verstrikt geraakte in zijn bewegingen…  Michiel had echter een zware dag achter de rug en zijn strafschop werd uit de linkerhoek geranseld door de keeper van VKM.  Ondanks de gebruikelijke wissels, bleef het tempo hoog tot het einde en zo kon RDK zich verzekeren van de winst.  Bovendien werd weer de nul gehouden, wat goed is voor het vertrouwen en voor de missie…  Een pluim voor de verdediging die zeer autoritair zijn werk heeft gedaan!

Trouwens, waar was Kris?  Die had in alle rust genoten in de luwte van de bewuste perenboomgaard achter zijn doel, waardoor hij niets dan wartaal begon te brabbelen na de wedstrijd…  De ploeg en supporters genoten nog lang na in de kantine van VKM.  De supporters van Gravelo waren weerom goed vertegenwoordigd op verplaatsing en dat deed onze ‘jonkies’ dan weer deugd!

Ploeg: Kris, Sam, Koen, Bert, Adrien, Kristof B, Ferre (Sébastien), Diego, Kurt (Hans), Michiel, Jordy (Lenny).

Doelpunt: 69′ Jordy

Gele kaart: Ferre

Toeschouwers: 150

VKM-RDK

 

 

Reacties zijn gesloten.