Futbol, Savaşa! (?)

RDK heeft na tien wedstrijden zonder nederlaag het onderspit moeten delven op Turkse met het kleinste verschil (1-0)  in moeilijke omstandigheden die niets met de sport (mogen) te maken hebben.  Op deze wijze zal het veld van Turkse voor elke ploeg een zware opdracht worden, en dit op een ook al zeer slecht veld dat echt voetbal niet toeliet.  Onze jongens hebben echter zich zeer goed gedragen (lees: de klappen ontvangen die werden toegelaten door het leidende trio).

De wedstrijd startte in een ongemakkelijke sfeer door een slechte tijding die vanuit Heers ons ter ore kwam.  De ploegen hielden een openingsronde met vlot voetbal over en weer, waarbij beide ploegen kansen kregen om de score te openen.  RDK opende met een mooie actie van Michiel op links die mooi voor gaf, maar er ontbrak ons een afwerker aan de eerste paal en de bal dwarrelde doelloos voorlangs.  Even later trof Jordy met een mooie ingeving de lat: een mooi schot van op 20 meter verdiende meer.  Turkse reageerde met verschillende mooie centers, waarbij Kris en de alerte verdedigers erger konden voorkomen.  De wedstrijd bleef met een mooi tempo voort hollen, maar met de tijd die verstreek leek er wat frustratie te komen bij een ongeduldig Turkse dat dan ook met veel elleboogwerk en fouten onze jongens afstopten.  Sébastien werd  onnodig zwaar onderuit geschoffeld bij technisch mooi uitverdedigen en de aanvaller van Turkse bestookte ongestraft onze verdedigers met elleboog vooruit bij verschillende duels.  De leiding zag hier weinig graten in en bovendien mochten de spelers van Turkse (ofschoon de scheids dit uitdrukkelijk verbood in zijn woordje vooraf) op elke situatie reageren met de nodige uitdagende reacties…  Tot overmaat van ramp viel Adrien in minuut 35 uit met een schouder uit de kom bij een simpel inspringen bij een kopduel.  De plaatselijke kinesist (waarvoor dank!) kreeg het allemaal niet op zijn plaats, waardoor Adrien snel vervangen moest worden door Niels.  Gelukkig werd het euvel snel opgelost op de spoedafdeling van Heusden-Zolder.  Turkse had in die laatste 10′ nog de mooiste kans (kopbal net langs) met het overtal van spelers.

Een gerechtvaardigde 0-0 was dan ook het logische rustresultaat en een mogelijkheid voor de ploegen om een en ander tactisch bij te schaven tijdens de koffie.

Turkse kwam fel uit de kleedkamer met veel druk naar voor, maar gaf hierbij ook veel ruimte weg in de rug van het aanstormende middenveld.  Dit leidde tot wat schermutselingen aan de goal van Gravelo, zonder echt gevaar te creëren.  Het was RDK dat via Michiel een dot van een kans kreeg: hij mocht vrij afdrukken net buiten de backlijn en zijn schot ging maar nipt rechts naast.  Ook de scherpe kopbal van Séba was daaropvolgend een mooie gelegenheid om de score te openen.  De wedstrijd werd van dan af veel grimmiger met agressieve reacties van publiek die zich achter de goal van Kris hadden geposteerd, die allerhande zaken riepen als was het het beleg van Istanbul, de technische staf van Turkse werd versterkt door een onverlaat (zonder band) in de neutrale zone die als leider een hele intimidatie rond het veld ontwikkelde.  Bij een van de corners van Turkse over rechts kwam de bal in de voeten een speler die mooi aannam, draaide en licht afgeweken binnen schoot: 1-0.  Een wat verrassende goal gezien het weinig aantal kansen van Turkse.  RDK was echter niet uit zijn lood geslagen en bleef vooruit spelen.

Bij een duel tussen Michiel en een Turkse verdediger, deed deze laatste een vuistbeweging die gelukkig door zijn medemaats in de kiem werd gesmoord.  Voor de scheids was dit deel van een toegelaten atmosfeer op en rond het veld.  Even later gebeurde hetzelfde op het middenveld, waarbij 2 spelers een wildebras moesten tegenhouden voor erger, maar ook dat was part of the game.  Dit zorgde niet alleen voor een belemmering tot scoren, laat staan voetballen, maar je zag op vele gezichten rondom het veld een bedenkelijke uitdrukking bij dit soort van manifestaties.  Het bleef 1-0, onze jongens bleven mooi kalm onder al deze intimidaties en feliciteerden de scheids met zijn wonderbaarlijke leiding.  Het wordt hoog tijd dat dit soort van toestanden door de voetbalbond worden aangepakt, want je kan er zeker van zijn dat dit tot toestanden zal leiden bij andere tegenstanders…  De sfeer bleef na de wedstrijd ongemakkelijk hangen in kantine en kleedkamers.

Het is dus niet zo verwonderlijk  dat een ploeg hier zo komt verliezen, maar dit was eigenlijk allemaal niet zo van belang in nagedachtenis van Albrecht Clerinx, een prachtige clubspeler van Heers, die vannacht het leven liet in een tragisch ongeluk.  Onze gedachten gaan dan ook naar de familie en de hele club bij het verlies van hun poulain.  Provinciaal voetbal leeft van hechte banden binnen en tussen verenigingen, waardoor dit voorval bij  iedereen als zeer pijnlijk wordt ervaren.  Sterkte!

Ploeg: Kris, Sam, Koen, Bert, Adrien (Niels), Sebastien, Diego, Kenneth (Kim), Kurt (Stijn), Michiel en Jordy.

Doelpunt: 65′ Turkse (1-0)

Gele Kaarten: Bert

Toeschouwers: niet gekend

Turkse-RDK

Reacties zijn gesloten.