Na een mooi derby-schouwspel heeft RDK de punten aan VKM meegegeven, einduitslag 2-3.  Weerom een moeilijke thuiswedstrijd tegen een wilskrachtig en op snelheid spelende tegenstander die voortreffelijk werd geleid door een sterke Meuwis die zijn ploeg op sleeptouw nam.

De aftrap werd gegeven door notaris De Wilde, die dit in stijl deed met een opwippertje!  Vanaf de eerste minuut zat de vlam in de pan en was het alsof VKM elke vierkante meter aan het belopen was waar Gravelo probeerde ruimte te forceren.  Na reeds 8′ verloren we Kim, een belangrijke pion, door blessure, waardoor Niels al direct zich mocht komen vervoegen.  Bij een vroege uitval van VKM, over links, werd een gemeten voorzet gelanceerd die wat onorthodox (knie) tegenvoets werd afgewerkt naast een aangeslagen Kris: 0-1.  Een fraaie aanval die onze jongens aan het denken zette naar organisatie toe.  De ploeg, met sterke backs, trachtte ook via de flanken openingen te forceren, maar het was centraal waar de ruimte lag.  Enkele keren werd dit goed benut door een dominerende thuisploeg in die eerste helft met Kristof als orkestmeester.  Ook een sterke Adrien moest reeds na 23′ de strijd staken na een uitschuiver en pijn aan de knie.  Twee mooie kansen werden echter gekortwiekt door tweemaal vermeend buitenspel waar de lijnrechter volkomen in de mist ging.  Een doelpunt van VKM werd op de counter eveneens voor buitenspel afgevlagd.  Een doelpunt van Jordy werd afgekeurd voor een fout die er niet was, maar hij zette de puntjes op de i door mooi door het centrum alleen op de keeper te stormen, na hoge balrecuperatie en assist van Ferre: zijn doelpunt was eentje van fraaie makelij vanuit een moeilijk hoek.  1-1!  De kansen stapelden zich op, maar de efficiëntie bleef achterwege, waardoor Gravelo tevreden moest zijn met een gelijkspel aan de rust.  De twee pogingen van Jordy die maar net naast gingen bleven in ons geheugen hangen tijdens een korte tussenbeschouwing tijdens de rust.

Na de pauze werd de derbysfeer wat verder aangewakkerd door de leiding die bijwijlen aan twee zijden de mist in ging door onbegrijpelijke beslissingen.  De wijze van intimidatie bij beslissingen was dan ook van bedenkelijk niveau en dit resulteerde in een verwijzing naar de tribunes van Wouter, en het zoeken naar confrontaties op het veld waarbij overtredingen werden getolereerd in functie van eigen profilering.  Gelukkig bleven de ploegen zoeken naar voetballende oplossingen en daar hoort altijd wat viriliteit bij gezien de beide supportersgroepen ook vol achter hun ploeg gingen staan.  Het hoogtepunt van de scheidsrechter zijn avondje was de lichte penalty voor VKM bij een gewoon schouderduel waarbij het slachtoffer als voor dood neerviel.  Meuwis nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de bal staalhard in de linker benedenhoek: 1-2.  De vreugde was maar van korte duur voor de VKM-aanhang, want via het centrum speelde Michiel Jordy mooi aan en hij misten dan wel de interventie maar een goed gevolgde Ferre maakte de klus af vanuit een scherpe hoek voorbij de reeds geslagen keeper: 2-2!

Gravelo wou nu de overhand nemen door zich terug wat hoger te positioneren, maar dit resulteerde bij een counter van VKM tot mistasten in de defensie tot een koude douche 2-3.  Nu was de sfeer weer helemaal in de barak van de VKM-ers!  Onze jongens probeerden nog wel een vuist te maken, maar kozen hierbij voor een fout recept, de lange bal.  Aan beide zijden lag echter de zwakte bij alle doelpunten in het centrum en dit werd helaas door overmoed zelden uitgespeeld.  Bovendien waren onze spelers wat uitgeblust waardoor ze eerder moesten oppassen op de tegenprikken van een frivoler VKM, gesteund door het zicht op winst.  Ze kropen met zijn allen naar achter, met snelle Meeuwis in punt die daar meermaals voor chaos zorgde met zijn snelheid.

Het was dus tevreden stellen met het verlies en dat was aanleiding voor een veel langere nabeschouwing in de kantine, waarbij beide supportersgroepen bleven nakeuvelen over zaken die al dan niet bij voetbal en clubleven thuishoren.  Een echte derby dus.  Zonder veel gevolgen echter, want door het ook verrassende verlies van Zolder vandaag staan we terug naar af.  Gravelo blijft leider en kan waarschijnlijk tactisch wat bijschaven, maar de inzet was er en dat is wat onze ploeg zo uniek maakt: na de match wordt de ontgoocheling niet ontweken en is er de spirit om dit recht te zetten bij een volgende gelegenheid.  Op naar Tervant dus!

Ploeg: Kris, Sam, Sébastien, Bert, Adrien (Hans), Kristof B. (Kenneth), Ferre, Kurt, Kim (Niels), Michiel en Jordy.

Doelpunten: 12′ VKM (0-1), 36′ Jordy (1-1), 69′ VKM (1-2, strafschop), 72′ Ferre (2-2), 77′ VKM (2-3)

Gele Kaarten: Sam, Ferre, Hans en Michiel.

Toeschouwers: 70 betalenden

RDK-VKM

 

 

 

Reacties zijn gesloten.