Niets dan tevreden gezichten zaterdagavond na een match tussen twee goed voetballende ploegen, die in een ware cupstijl uiteindelijk door een wilskrachtig Gravelo werd gewonnen met 2-1.  Verdiend, gezien het voetballend overwicht, maar Spalbeek heeft, onder meer door de ultieme opstelling van Joey Vanduren, het ons aangenaam moeilijk gemaakt.

We waren allemaal gewaarschuwd, Spalbeek is een goed voetballende ploeg die misschien wat minder tot zijn recht kwam door het vroeg uitvallen van sterke spits Joey Vandueren op het begin van het seizoen.  Normaal tot na Nieuwjaar, maar mits oplapwerk stond hij gisteren reeds aan de aftrap om samen met zijn kornuiten ons het vuur aan de schenen te leggen.  Wij konden Kristof terug verwelkomen, maar Koen moest noodgedwongen (rug) verstek laten, maar werd waardig binnen de familie (Stijn) vervangen.

De wedstrijd begon direct met een hoog tempo, scherpe en stevige duels en mooi voetbal over en weer.  Onze jongens eisten het spel op, Spalbeek was in de omschakeling vlijmscherp.  Twee goed georganiseerde teams maakten het elkaar zo moeilijk mogen om te voetballen, maar dit resulteerde deze keer in bij wijlen mooie acties aan beide zijden.  Op de voorzetten en corners reageerde Kris gepast met zijn vuisten en de verdediging liet weinig toe aan de snel opkomende spitsen door secuur te verdedigen met daarenboven goed voetballend uitverdedigen.  De snelle combinaties van RDK leidden tot enkele schuchtere kansen, maar er was een dot van een kans voor Jordy die mooi diep werd gestuurd.  Zijn voorlaatste baltoets was echter iets te hard waardoor hij snel moest afsluiten met een bal die maar nipt naast ging.. Het bleef allemaal mooi om aanzien, met twee ploegen die wilden voetballen, maar ook elkaar goed opvingen en dus weinig kansen weggaven.

De eerste helft bleek een studieronde om dan heerlijk te ontploffen in de tweede helft.  Het begon met wat aanvallend geweld van Gravelo dat in de 58′ gesmoord werd met de alomgekende tegengoal die op dat moment uit het niets viel: een afschamper op Stijn zijn been kwam heel gelukkig in de voeten van een spits die binnenkant paal kon scoren… 0-1.  Supporters kennen onze jongens onderhand wel: bij achterstand hebben ze steeds de mentale veerkracht om een niveau hoger te gaan spelen en de tegenstander nog meer onder druk te zetten.  Zo werd Jordy in het laantje gestuurd, en in het strafschopgebied onderuit getrapt als hij simpel wou scoren.  Op onbegrijpbare wijze besliste de scheidsrechter om géén penalty te fluiten na consultatie van zijn lijnrechter.  Hier werd RDK weerhouden van een potentiële gelijkmaker, maar de scheids had duidelijk snel door dat dit een vergissing was, want hij begon bij lichte overtredingen in ons voordeel te fluiten en gaf Spalbeek een set kaarten kado in de minuten die volgden na die fase.

Toch was er snel de tegengoal door het blijvend aandringen van RDK, dat ook door het thuispubliek goed werd ondersteund.  Diego liep prachtig door de verdedigende linie van Spalbeek en hief zo mooi de buitenspelval op.  Bovendien werkte hij rustig af met een fraaie lob over de sterke keeper van Spalbeek die nu echter geen antwoord had op deze ingenieuze ingeving: 1-1!  Buvingen in lichterlaaie en de supporters roken alsnog de overwinning.  Onder aanvoer van aanmoedigingen gingen onze jongens door de fysieke muur en creëerden enkele mooie kansen bijeen via de flanken en dikwijls maar ternauwernood weggewerkt door de verdediging van Spalbeek dat zich kranig bleef verweren.  Onze opkomende backs deden echter hun werk om te blijven pijnigen wat Spalbeek dan ook de das omdeed.

In 77′ werd op de linker flank een mooie combinatie bijeen gevoetbald, waarbij Diego de bal op de achterlijn mooi voorgaf: een pijlsnelle Jordy snelde zich naar de eerste paal (!) om daar heerlijk binnen te werken. 2-1, met een knipoog naar de trainer die zich kostelijk amuseerde tussen de supporters.

Het had veel moeite gekost om deze ommezwaai te realiseren, dus werden de gebruikelijke vervangingen uitgevoerd met het nodige tactische vernuft, waardoor de groep stand kon houden tegen een aandringend Spalbeek.  Ze konden echter geen kans meer forceren behoudens een vrije trap dat een half metertje overvloog.  Een pluim voor elke speler die allemaal hun aandeel hadden op dit festijn.

Het zal bijblijven als één van de hoogdagen in Buvingen, waarbij spelers en supporters, in symbiose, tot een prachtig resultaat met mooi voetbal gekomen zijn.  In de kantine werd dan ook duchtig na-gevierd en geanalyseerd, want de spelmomenten waren mooier dan in een simpel verslag kunnen beschreven worden.  De spelers konden de steun van de supporters wel appreciëren en dit werd dan ook met een drankje gehonoreerd.  Ondertussen werden de lekkere warme (luikse) wafels gretig opgepeuzeld ten voordele Haiyan, een fijn initiatief van Hannelore.  De massaal opgekomen jeugd en ouders worden bedankt voor hun ondersteuning en de ploeg is blij dat ze dit met deze mooie prestatie kon beantwoorden!

Een mooie voorbereiding op de derby van volgende week tegen Heers, waar we nog iets tegen recht te zetten hebben ;-). Walk on Gravelo!

Ploeg: Kris, Sam, Stijn (Kristof), Bert, Adrien, Diego, Kurt, Kim (Niels), Sébastien, Michiel en Jordy (Hans).

Doelpunten: 58′ Sp. Spalbeek (0-1),69′ Diego (1-1), 77′ Jordy (2-1)

Gele kaart: Adrien

Toeschouwers: 112 betalenden.

RDK-Spalbeek

Reacties zijn gesloten.