Gravelo heeft de drie punten thuis gehouden na een moeilijke match die naar het einde toe nog wat spanning kreeg door een aandringend Donk, maar Jordy nam in de laatste minuten alle twijfels weg nadat Kris zich in de tweede helft weer eens mooi in de kijker speelde: 4-2.

Wouter moest wat puzzelen met het wegvallen van Michiel (geschorst) en Diego kreeg de eer om die positie onder handen te nemen.  Koen Wagelmans trapte de wedstrijd met zijn vader symbolisch op gang.  De eerste 20′ was er weliswaar druk vanwege Gravelo, maar het was vooral Donk dat achteraan vertwijfeld reageerde op de pijlsnelle acties over de flanken of een diep gestuurde Jordy.  De eerste goal, een beauty, kwam er op aangeven over rechts van Diego waarbij Ferre met een laatste duik de bal met het hoofd in het doel kopte: 1-0.  Slechts enkele minuten later werd Jordy mooi diep gestuurd en hij speelde hij op het juiste moment de aanlopende Ferre aan die eenvoudig de 2-0 kon binnentrappen.

Weer van op de rechterzijde, deze keer met Sam in de hoofdrol, werd de bal mooi over de grond voorgegeven, maar deze keer was Ferre net iets te laat om de eerste paal tactiek te kunnen inlossen.  Uit de vele corners kon Gravelo enkele keren dreigen, maar het lukte net niet.  De verdediging van Donk keek ernaar en liet alles redelijk vlot verlopen in het voordeel van Gravelo die eigenlijk nog niet echt doordrukte maar het tempo werd voldoende hoog gehouden om tot minuut 35′ de druk voorwaarts te houden.

De laatste 10′ waren dan weer voor Donk, dat opeens wat feller kwam opzetten door enkele missers in de verdediging.  Bij uitvoetballen kwam de bal in Kim zijn voeten die deze pal in de voeten speelde van een opkomende flankspeler.  Kris redde eerst nog wel de meubelen, maar de herneming belandde op de lat.  Hier kwam Gravelo voor het eerst in de problemen.  De (steriele) druk van Donk bleef tot het rustsignaal duren, zonder echter tot uitgespeelde kansen te komen.

De tweede helft was door de moed die Donk op het einde van de eerste helft had opgenomen van een heel ander kaliber: Donk bleef op zoek gaan naar de aansluitende treffer.  De eerste kans was nog wel voor Gravelo, die onbegrijpelijk werd gemist door Ferre, na alweer goed aangeven van Jordy, maar na een vijftiental minuten begon de druk van Donk te verhogen onder leiding van een sterke n°10 in hun rangen die bij momenten laveerde door het centrum van de verdediging.  In de meeste gevallen kon het centrale duo de zaken wel keren, maar de kansen waren er toch voor Donk.  Gelukkig stond Kris weer zeer attent te keepen en eigenlijk mogen we de tweede helft op zijn conto zetten, want bij momenten demonstreerde hij met technisch zeer mooi uitgevoerde reddingen.  Hij werd slechts éénmaal geklopt maar het schot belandde tegen de onderzijde deklat, maar gelukkig bleef de bal voor de lijn en sprong zo uit respect voor Kris terug het veld in…

Donk kon uit al zijn kansen niet scoren en dan was er het moment voor strijder Hans, die met een trap van 40 meter de ver uitgekomen keeper verraste.  Tegen de gang van het spel in werd het zo 3-0!  Het spel werd iets gelijk opgaander, maar bij een aangeschoten bal tegen de arm van Kristof, de rots in de branding, werd de bal op de stip gelegd, feilloos omgezet door de Donkenaar van dienst.  Je voelde direct dat Donk nog een extra cartouche had en 5′ voor tijd werd over links een speler wat te veel vrijheid gegeven.  Zijn laag schot ging naast een verbaasde Kris binnen en zo werd het nog spannend met de aansluitingstreffer: 3-2.

Jordy had echter ook nog een cartouchke over en snelde direct na de tegengoal op doel af en omspeelde misschien nog wel onorthodox de keeper, maar hij ploeterde door de moos om nog net de bal netjes tegen de netten te prikken: 4-2.

Het was niet de beste wedstrijd van Gravelo, maar onze kwaliteiten kennende kwamen we niet echt in de problemen omdat Donk niet snel genoeg de aansluitingstreffer kon scoren en zo is de eerste zege in 2014 een feit.  Het is echter uit dit soort matchen dat trainer en spelers het meeste leren en als je  bovenaan staat is dit eerder een motivatie .  Bovendien was de bijzonder zware week (voor Gravelo zijn feesten steeds een gevaar) een excuus.  Het wordt dus een weekje hard werken om het buikje wat strakker te zetten.  Michiel keert terug uit schorsing, Kristof en Séba zitten volgende week een schorsingsdag uit.

Ploeg: Kris, Sam, Séba, Bert, Adrien, Kristof B., Ferre, Kurt (Niels), Kim (Lenny), Diego (Hans) en Jordy.

Doelpunten: 17′ Ferre (1-0), 20′ Ferre (2-0), 78′ Hans (3-0), 80′ Donk (penalty: 3-1), 85′ Donk (3-2), 88′ Jordy (4-2)

Gele kaarten: Kristof B., Séba

Toeschouwers: 70 (betalenden).
RDK-Donk

Reacties zijn gesloten.