Gravelo heeft een moeilijke avond gehad waardoor het in de derby tegen Heers net hebben moeten afleggen met 0-1.  Het is nooit een match geweest omdat RDK een off-day had en nooit het initiatief kon nemen in de wedstrijd die ook veel deed terugdenken aan de eerste competitiematch van het seizoen.  Heers profiteerde hiervan en ging lopen met de punten, wat gezien de kansen een gevleide uitslag was.

Voor de derby was Kristof terug van de partij, maar we moesten Adrien missen door schorsing na drie gele kaarten en Koen blijft last hebben van de rug.  De laatste weken is de ploeg door omstandigheden dikwijls aangepast en dus stond er ook weer nu een nieuwe samenstelling op de mat van Buvingen.  Vanaf de eerste minuut startten beide teams met veel overgave aan de wedstrijd en gedurende 20 minuten werd een hoog tempo aangehouden.  Dit resulteerde in twee mogelijkheden voor Heers, onder leiding van een bedrijvige Gourari, maar gelukkig zonder Kris echt in problemen te brengen. De verdediging bleef de hele wedstrijd zeer secuur zijn werk doen, maar de sterkte op het middenveld van Heers, zorgde voor veel problemen in de organisatie en dit diende opgelost worden met sterk terugverdedigen, waardoor erger kon voorkomen worden.  Na deze 20 minuten viel de wedstrijd omzeggens in een plooi waarbij Heers het initiatief liet aan RDK, maar die kon weinig tot kansen komen, omdat de tegenstander met mandekking specifiek een antwoord klaar had om onze aanvallers aan banden te leggen.  De enkels werden echter niet gespaard…

Er waren wel pogingen op doel van Michiel en Jordy, schoten van op afstand,  waarbij de keeper van Heers goed acteerde.  De grootste kans was er voor Bert die vrij kon koppen, maar zijn poging miste richting om het zaakje af te maken.  De logische ruststand (0-0) was dan ook voer voor beide trainers om de acteurs een ander logboek mee te geven in de tweede helft.

De tweede helft begon ook weer met lichte stuiptrekkingen, vooral vanwege Heers, maar het bleef een slappe bedoening waar deze keer ook de supporters geen draai aan konden geven.  Iedereen had snel door dat RDK een moeilijke dag had: samenspel was stroever dan anders en Diego probeerde met veel overgave te zwemmen in het middenveld, maar dit was meer uit overlevingsdrang om de ploeg te helpen in somtijds bikkelhard middenveldspel…  Tot overmaat van ramp kwam Heers met een dropballetje in de 16 zeer gemakkelijk aan een goal, waardoor Gravelo snel op achterstand stond: 0-1.

Onze jongens wilden wel, maar kwamen niet tot echte kansen.  Jordy werd wel foutief in de 16 onderuitgehaald, maar zoals steeds werd dit weggewuifd (Gravelo heeft als eerste in de stand slechts éénmaal een penalty gekregen, terwijl er wekelijks wel een speler van ons zwaar wordt aangepakt in de zone van de waarheid) door de scheidsrechter.  Deze aanmoediging was ook de start voor Heers om harder te bikkelen en zo werden Jordy, Michiel en Kim herhaaldelijk getorpedeerd.  Geen excuses echter, want het was veelal gevolg van te stereotiep voetbal, foute passes of net te laat ingaan van onze spelers.  Ook bij Heers bleef de verdediging de volledige wedstrijd zeer goed functioneren, met slechts een poging van Niels en een geblokkeerd schot van Kim als kleine akkefietjes.  De wedstrijd bloedde zo wat dood en de wissels konden het tij maar lichtjes beïnvloeden met iets meer duelkracht en voetbal vooruit, maar niet zonder risico door achteraan man op man te spelen.  Het siert de ploeg dat ze wel nog wilden iets terugdoen, maar de trouwe supporter wist beter: onze jongens hadden een off-day en dit kan dan ook gebeuren na een tot noch toe fantastisch seizoen.

Door dit verlies komt Vr. Zolder op gelijke hoogte in het klassement en zo kan het mee de ‘last’ dragen van de tol van de eerste plaats, bovendien krijgen we zo volgende week een onvervalste topper op het veld van Zolder.  Na de wedstrijd werd er echter nog laat nagepraat in de kantine en ons stamcafé: de spelers waren aangeslagen door de onmacht die deze dag met zich meebracht, maar de spirit is nog laaiende!  Een week hard werken om de topper voor te bereiden, dat is wat de geesten kan vrijmaken van een match die best snel wordt achtergelaten.

Ploeg: Kris, Sam, Bert, Sébastien, Lenny (Hans), Kristof (Ferre), Diego, Kurt (Niels), Kim, Michiel en Jordy.

Doelpunt: 57′ Heers

Gele Kaarten: Sébastien, Jordy, Michiel

Toeschouwers: 127 betalenden

RDK-Heers

Reacties zijn gesloten.