RDK Gravelo ging donderdagavond op bezoek bij kersvers 4e nationaler KVK Wellen. De oefenwedstrijd eindigde op 2 – 1. In de eerste helft miste Sugutcu een strafschop maar wist op slag van rust toch te scoren. In de tweede helft zorgde een sterk spelende Poelmans voor de verdiende gelijkmaker. Benats maakte er iets over het uur 2 – 1 van.

Van bij de aftrap maakte Gravelo een zeer nerveuze en te respectvolle indruk. Nerveus aan de bal, passes die niet aankwamen of een bal die wild werd weggetrapt. Langs de lijn werkte het T1 Vrancken danig op de heupen. Een kwartier later was er van nervositeit geen sprake meer en zag Vrancken zijn team groeien in de wedstrijd. Op het middenveld heerste een technisch zeer sterke Poelmans, in de verdediging zorgde Barxhon voor rust. Enkele KVK spelers zagen het niet graag gebeuren dat die “provinciaaltjes” het zo goed deden en vlogen er te hard in. Kapitein MJ7 werd hardhandig aangepakt maar kon na verzorging verder. Dat was niet het geval voor Barxhon die van het veld moest met een knieblessure. De ziekenboeg loopt stilaan vol bij Gravelo.

KVK speelde zonder provinciaal voetballer van het jaar Niels Van Cauberg en ook Vinken liep niet tussen de lijnen maar zonder die twee bepalende spelers had de thuisploeg nog meer kwaliteit dan de bezoekers tussen de lijnen lopen. Alleen was er na een kwartier NIETS meer te merken van het klasseverschil. Gravelo zorgde voor de mooie combinaties en stak enkele keren de neus aan het venster. ‘Rechtsback’ Moens trapte over, Jordy Diels nam met een weergaloze ‘panna’ een tegenstrever te grazen. Niet veel later kreeg de thuisploeg een strafschop maar Sugutcu trapte tegen de paal. Op slag van rust zorgde hij toch voor de 1 – 0, tegen de gang van het spel in.

Bij aanvang van de tweede helft wisselde de Wellense coach zijn volledige ploeg en nam Gravelo het op tegen de Beloften. Dat zorgde voor een veel leukere pot voetbal waarbij beide ploegen de bal het werk liet doen, aardige combinaties op de mat legden en kansen creëerden. De Wellense jonkies trapten véél minder ballen bewust richting plantage dan hun voorbeelden uit het eerste elftal.

Na 10 minuten in de tweede helft kreeg Gravelo loon naar werken en zorgde “Poellie” voor de gelijkmaker, een heerlijk doelpunt dat op groot applaus onthaald werd van de meegereisde supporters. 10 minuten later kwam Wellen opnieuw op voorsprong maar RDK bleef goed voetballen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Jamoul en Dupain kregen heerlijke ballen waarmee ze voor gevaar zorgden. Achterin speelde onder andere Niels “Goeiendag” Moens een dijk van een wedstrijd gewapend met vier longen en twee benzinetanks. In de 88’ minuut bedankte jonkie Dupain T1 Vrancken bijna voor zijn debuut in het eerste elftal maar helaas ging zijn krul net over doel en zo eindigde de wedstrijd op 2 – 1.

Niet het resultaat primeert in dit soort wedstrijden maar de manier van voetballen en daaraan kan Gravelo zich zeker aan optrekken. De ploeg groeit naar haar beste niveau en net als vorig jaar komt de kracht van het collectief. Niet mekkeren als het moeilijk gaat maar blijven werken. “Geen emotie” is de slogan van T1 Vrancken. Bij balverlies proberen de bal te recupereren, geen angst hebben van de tegenstander en voetballen. Zo simpel kan voetbal zijn.

(Verslag E.D.)

 

Reacties zijn gesloten.