Woorden klinken wat hol en wollig in tijden dat via media de meest verschrikkelijke beelden zonder schroom op eenieders netvlies komen binnenvallen, maar met onze titel willen we onze welgemeend sportieve wensen aan alle leden, ouders, vrijwilligers en sympathisanten overmaken voor het komende jaar.  Gravelo is een club die zich zienderogen aan het ontwikkelen is, als een feniks uit het as.  Als we de laatste jaren overschouwen dan kunnen we alleen maar vaststellen dat de club rond de kerktorens van de kerkdorpen zich naar een bijna volwassen jeugdgeheel (U6 tot en met U17) heeft gevormd, dat klaar staat om de aansluiting met de seniors te bewerkstelligen.  En dit op 8 jaar tijd!  We danken Gingelom voor de samenwerking om op gemeentelijk vlak meer speelkansen te bieden aan alle kinderen. De seniors hadden al een ruime kern, maar de vrouwtjes blijven zich versterken en ontluiken bijna als een volwaardige groep om te kunnen denken aan een matchen, maar het spelplezier en sportbeoefening blijft de belangrijkste leidraad.

In de jeugdreeksen werden enkele titels mee gegraaid en de eerste ploeg en reserven staan mooi in de top drie te pronken.  We weten dat resultaten de gemoederen bedaard.  Veel belangrijker is echter de samenhorigheid, wat zichtbaar was tijdens het mosselfeest, waar de senioren, vrijwilligers en bestuursleden als één geoliede machine alweer een prachtig oeuvre neerpootten!  De infrastructuur werd uitgebreid met een extra speelveld met verlichting in Mielen, waardoor we de enige club in Zuid-Limburg zijn die alle velden onder kunstlicht kunnen laten aanschouwen.  Maar er is meer in beweging: een VZW voor de infrastructuur werd net voor het jaareinde opgericht, waardoor plannen kunnen gemaakt worden naar de toekomst om het pareltje Gravelo verder uit te bouwen.  Met één belangrijk doel voor ogen: gericht op lokale spelers een sterk sportief geheel smeden.  Kansen geven aan eigen jeugd van de omgeving wat helaas loze woorden zijn bij wat partners zouden moeten zijn, maar waarbij de drang naar overmaat het jeugdcharter de kop wordt ingedrukt.

Wij kijken positief naar 2016, omdat er mogelijkheden zijn om ons verder te ontwikkelen op een gezonde basis, om onze schouders verder onder dit streven te zetten.  Tegelijk wensen we elk lid, ouders, vrijwilligers en bestuursleden de speciale aandacht te geven die ze verdienen: bedankt voor de inzet en de bijval die onze club maakt wat ze is!  Op naar volgend jaar met dezelfde intenties en we wensen iedereen individueel een voorspoedig, gezond en sportief 2016!

RDK Gravelo

 

Reacties zijn gesloten.