Het seizoen is al goed op gang en nu pas komt het eerste verslag. Wegens tijdgebrek & misschien ook wel door schrik om teveel nederlagen te moeten neerpennen. Maar niets is minder waar. De reserven hebben tot nu een foutloos parcours afgelegd. Met als uitschieters een gevleide overwinning op Vrijheid Zolder & een prachtige eerste helft tegen Alken. De 5de match was een thuismatch tegen VKM Sint-Truiden. Bij winst van VKM kwamen ze tot een punt van ons. We wisten dus wat ons te doen stond.

Net zoals vorige week begonnen we zeer scherp aan de wedstrijd. Eerste minuut, eerste actie, eerste goal. We waren amper begonnen en we zette een uitgespeelde counter op poten. Balrecuperatie van Ruud en vervolgens ging het zeer snel van Niels naar Stijn. Een verre bal van Maarten naar Hans die de lijn afliep. Deze zette gepast voor met een lage schuiver. Thomas liet hem lopen voor Sébastien die aan de verste paal binnen tikte. 1-0. Daarna dacht Niels al meteen aan anti-voetbal en schoot al dan niet met opzet een supporter bijna de beek in. De jongedame langs de zijlijn wacht tot op heden nog steeds op een excuserend drankje. Gravelo had de match onder controle en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Op een voorzet van Thomas bokste de bezoekende keeper slecht weg. Maarten gooide zijn lichaam in de strijd en kopte de bal van kortbij binnen. 2-0 na twintig minuten. Daarna begon Gravelo wat slordiger te spelen. VKM had al een paar keer gedreigd en de thuisploeg ging te laks om met deze kleine waarschuwingen. Toen de bal aan de linkerzijde niet weg raakte, kon een speler van Sint-Truiden een schicht richting de bovenhoek lanceren. Maxime raakte hem nog maar onvoldoende. 2-1 bij de rust.

Na de pauze kwamen de dappere kampers geprikkeld het veld op. Er werd volwassen gevoetbald. Veel druk naar voor zonder grote kansen. Rond 65ste minuut werd Lenny in het straatje gestuurd door John. Met zijn mindere linker kapte hij zijn verdediger uit. Vervolgens nam hij de doelwachter te grazen met een geplaatst schot met zijn betere rechter. 3-1. De bezoekers probeerden zich toch nog opnieuw in de match te knokken. Door een centrale pass kwam een aanvaller alleen voor Maxime te staan. Onze goalie hield de veilige marge echter op het scorebord met een vinnige voetveeg. Naar het einde van de wedstrijd had Gravelo nog een pak kansen om VKM een afstraffing te geven. Hans krulde eerst nog een bal tegen de verste paal. Maar bij de volgende corner gegeven door Mathias knikte hij aan de paal binnen. 4-1. Ruud miste nog een open kans en ook Kevin had de score nog kunnen vergroten met een hard schot.

Met een vijftien op vijftien staat Gravelo al 2 punten voor op eerste achtervolger Godsheide. Het voetbal dat deze 2de ploeg soms op de mat legt, mag gezien worden. We blijven gefocust en houden deze winningstreak zo lang mogelijk recht.

Ploeg: Hans, John, Kevin, Lenny, Maarten, Mathias, Maxime, Michiel H, Niels, Ruben, Ruud, Sébastien, Stijn, Thomas, Yannick.

Reacties zijn gesloten.