Na onze eerste puntenverlies moesten we ons herpakken voor onze thuiswedstrijd tegen Lummen. Zij staan in de subtop met ook maar 1 verliesmatch. Willen we aan de top blijven meedraaien, dan moeten de drie punten in Buvingen blijven.

Over de eerste helft zullen we weinig woorden vuil maken. Maxime was veruit onze beste man op het veld… als scheidsrechter. Bij een gebrek aan een man in het zwart, nam Maxime deze ondankbare functie op zich. Net zoals vorige week konden we al snel met een man minder op het veld staan. Maxime loste het echter op met geel voor Hans & zijn tegenstander die ook niet helemaal onschuldig was. Lummen strafte onze zwakke eerste helft af met maar 1 goal en daar mochten we al blij mee zijn. Verder was er nog een bal op de lat van Niels.

De tweede helft startte ook dramatisch. Een knullige owngoal van Michiel bracht ons 0-2 achter. Het 2de tegendoelpunt zorgde wel voor de ommekeer. Alsof Gravelo zoals een stier een rode vod te zien kreeg. Plotseling was er wel die pressing naar voor en de duelkracht die nodig was om een doelpunt te kunnen maken. Na een mooie combinatie kwam het leer tot bij Niels die een scherpe voorzet plaatste. Davy kwam perfect ingelopen aan de eerste paal en werkte deze kans af. 1-2! Het geloof was nu helemaal terug en we gingen samen op zoek naar de gelijkmaker. Lummen probeerde nog kansen te creëren maar onze omschakelingen waren telkens snedig. Bij één van de pogingen om Lenny te lanceren op de linkerkant werd hij foutief afgestopt in de zestien meter. John eiste de bal op en plaatste hem hard buiten het bereik van de doelwachter. 2-2! We speelden nu iets rustiger maar gingen toch nog op zoek naar winst. Maxime liet weer zijn klasse zien en floot een onrechtstreekse vrije trap op tien meter van de goal. John trapte deze opgelegde kans echter over het doel waarin een muur stond van 11 spelers.

Het gelijkspel bleef op het bord staan en beide partijen hadden een reden om opgelucht te zijn met dit resultaat. Vorig jaar hadden we genoeg aan 45 minuten om één zwakke helft weg te wissen. Dit seizoen is dat niet zo. Met de derby tegen EMBO op het menu volgende week zal de gretigheid vanaf minuut één en over twee helften aanwezig moeten zijn.

Ploeg: Davy VB, Hans, John, Kenneth, Kevin, Lenny, Mathias, Michiel H, Niels, Robert-Jan, Ruben, Ruud, Sander, Sébastien, Wouter I.

Reacties zijn gesloten.