RDK Gravelo schrijft alweer geschiedenis door voor de tweede keer op rij kampioen te spelen.  Ditmaal op eigen terrein voor een aardig gevuld Cicindria Stadion met een massale opkomst van jeugd.  Na een vooral uitmuntende eerste helft heeft Gravelo alweer getoond dat het op voetballend vlak zijn titel niet gestolen heeft.  De wedstrijd eindigde dan ook op een verdiende 6-0.

13:30

De eerste spelers arriveren.  Kenny Mievis (ex-Gravelo) komt met een copain al de voorbereidende werken inspecteren.  Langzaamaan komen de spelers van Gravelo binnen dwarrelen, allemaal met de gekende glimlach op het gezicht.  Op geen enkel moment dit seizoen was er enige vorm van stress en bleven onze jongens mooi bij de zaak: een werk van Wouter’s hand die iedereen steeds in het gelid hield met soms moeilijke beslissingen.  Vandaag ook weer: Séba werd na een lichte blessure geweerd uit de kern, als gevolg van een zware last van gele kaarten op een 5-tal spelers.  Niets laat immers vermoeden dat vandaag de dag is van het voltrekken van de droom en dus diende rekening gehouden worden met mogelijke wijzigingen naar de laatste wedstrijd op Spalbeek.

14:15

De spelers warmen op met allen een T-shirt voor hun ‘pa’, die zichtbaar vereerd en in duidelijk onderscheidend blauw shirt zijn gekende spirit op de hele groep overbrengt, gesteund door Michiel en Bert.  Na een voorbereidend weekend zonder voetbal werd geopteerd voor een zoektocht naar supporters op een remorque achter een volgwagen in de verschillende kerkdorpen, gevolgd door een bezoek aan de jeugd.  Dit zou resulteren in een mooie opkomst van 250 toeschouwers, maar belangrijker nog: onze jongens konden de kopkes leegmaken voor de aankomende, sportief levensbelangrijke wedstrijden tegen Godsheide en Spalbeek.  Kim Jossa plaatst zich achter de muziek en bereid zich voor op 2 mogelijke scenario’s A en B…

14:45

De spelers trekken naar binnen om de laatste richtlijnen te krijgen van Wouter, die de rust zelve is (lees: hij brengt dit zo over maar we kennen natuurlijk zijn innerlijke toestand niet).  Oude ploegmakker Patrick Teppers, vrouw -en dochterlief maakten zich op om Sam in de bloemetjes te zetten.  Sam had enkele ‘makkers’ uitgenodigd, maar vermoedde gelukkig niet dat club en gezin hem een attentie wilden geven voor een prachtige voetbalcarrière.  Dit alles werd voor de aftrap begeleid met een hartverwarmend applaus.  Merci Sam!  Heel Gravelo draagt je in het hart.

15:00

Sponsor Yappa laat zoon Fonske aftrappen en die doet dit al met een flair van jewelste!  De match start met een gekende druk naar voren van Gravelo, waarbij de organisatie er direct staat om de gekende lange ballen richting Kenny Mievis te onderscheppen om dan met verzorgd voetbal het doel van de tegenstander op te zoeken.  Dit alles onder luidruchtige steun van de allerkleinsten, nagelbijtende afgevaardigde en terreincommissarissen naast het veld, een gedreven dug-out.

15:15

Gravelo staat al 2-0 voor tegen Godsheide.  Een uitgesponnen aanval leidt naar Michiel die breed aflegt voor Ferre die laag in de linkerhoek binnenknalt.  Niet veel later wordt Michiel alleen op rechts diep gestuurd: hij omzeilt de ver uitkomende keeper en zijn voorzet wordt via verdediger en Jordy in doel gedevieerd. Een prachtig begin die de ploeg nog verder op scherp stelt.   Wouter staat wat vertwijfeld rond zich te kijken na een bericht van HLN dat Turkse al 3-0 voor staat tegen Spalbeek.  Ongeloof op de gezichten, dus wordt Pierke (scout) gebeld die echter nog niet ter plaatse is geraakt.  Enkele minuten later is hij er dan toch en kan hij live doorgeven dat Turkse met een penalty 4-0 van gemaakt heeft!

15:30

Weer een mooie aanval met een snelle combinatie tussen Michiel en Jordy na een verre trap van Kris.  Michiel geeft een dieptepas die beantwoord wordt met een snelle run van Jordy die maar nipt naast besluit.  Daarna wordt Jordy weer diep gestuurd over rechts, die perfect voor geeft naar Michiel die met overzicht naar het centrum kopt waar de instormende Ferre het derde doelpunt kan binnen tikken: 3-0!

15:45

Gravelo blijft razen over het veld! Michiel scoort de 4-0 maar Jordy blijft pressing zetten op de verdediging van Godsheide en bij een terugspeelbal op de keeper gaat deze laatste volledig in de fout en Michiel straft dit eenvoudig af met een mooie lobbal: 5-0 op slag van rusten!

Vanuit Turkse komt de melding dat ook daar de ruststand 5-0 is geworden, ondanks een rode kaart (wat zou nu de reden geweest zijn?) voor Taskiran.

Een overrompeling in de kantine waar iedereen met veel ongeloof deze tussenstanden met een frisse teug nat en vooral veel analyses doorneemt.  Slechts enkelingen nemen een glimp op van de Ronde van Vlaanderen die vandaag een bijzaak is in het licht van deze plaatselijke geschiedenis-schrijving.

16:05

Godsheide krijgt een rode kaart aangesmeerd, waardoor het er allemaal nog beter uit ziet voor onze spelers, die wat op de rem drukken na de overweldigende eerste helft.  Turkse is nog verder uitgelopen tot 6-0!

16:20

Wouter geeft zijn bank reeds vroeg de vrijheid om mee te proeven van de sfeer, en geeft Michiel en Kim voortijdig rust en vooral een applaus-vervanging voor het noeste werk.  In drie minuten tijd wordt de score in Turkse gereduceerd tot 6-3: wat een kermis daar in Beringen!  Nielske laat het niet aan zijn hart komen, want hij wordt prachtig bediend door Kurt en hij kan vrij inkoppen in de linker bovenhoek: 6-0.  De ploeg zet een gave prestatie neer.  Opdracht volbracht?

16:35

Een zeldzame poging van Godsheide wordt met een wereldsave door Kris uit de rechterhoek geranseld en hij is hier zichtbaar tevreden mee!  Staande ovatie van het publiek.  Ook vandaag houdt hij de nul en iedereen weet dat sterke Kris dan een tevreden man is, waarbij hij steeds wijst naar zijn verdediging die alweer pal stond.

Ook Sam krijgt zijn vervanging en dit kan enkel maar onder een luid applaus van alle toeschouwers.  Deze keer legt Gravelo de rode loper uit voor ceremonie-meester Sam en is het sterke Hans die de honneurs mag waarnemen!

16:45

De scheidsrechter maakt er een eind aan, maar in Turkse willen ze nog niet van wijken weten: de rechtstreekse lijn met Hugo meldt dat het alsnog 6-4 is geworden, om dan officieel mee te delen dat het over en uit is: RDK Gravelo speelt voor de tweede maal op rij kampioen, bovendien gebeurt dit in het jaar dat het de K van Koninklijke mag gaan toevoegen aan zijn naam.  We gaan naar 2° provinciale!  De droom is uitgekomen en we kunnen Sam geven waar hij recht op heeft: een titel bij zijn afscheid.  Van ontroering worden traantjes weggepinkt, maar dit wordt overwoekerd met strijdkreten waarbij de jeugd zich niet onbetuigd laat!  Een prachtige symbiose tussen generaties, het doel van dit jaar waarbij Gravelo één grote vereniging is geworden.

Nu is het aan spelers, trainers, supporters en vrijwilligers om te genieten van dit feest na een jaar lang streven naar voetbalgeluk.  Want dit was geen leidensweg, dit was een jaar zonder druk waarbij de titel als een oververdiend geschenk werd gepresenteerd door een vereniging die weer wat volwassener is geworden onder kinderlijke verwondering.  Ook een beloning voor de volledige breedte van de kern, want de reserven stijgen zo ook van het gewestelijke naar het provinciale niveau.  Dankjewel RDK Gravelo!  Op naar Tweede.

Ploeg: Kris, Sam (Hans), Koen, Bert, Lenny, Kristof B, Ferre, Kurt, Kim (Niels), Michiel (Diego) en Jordy.

Doelpunten: 8′ Ferre (1-0), 10′ Jordy (2-0), 30′ Ferre (3-0), 38′ Michiel (4-0), 45′ Michiel (5-0), 76′ Niels (6-0)

Gele kaart: Kristof B.

Toeschouwers: 250 (Hans zou zeggen, veel)

RDK-Godsheide

 

 

 

Reacties zijn gesloten.