Geen problemen deze namiddag tegen een onmondig Turkse dat op het einde van de wedstrijd onder leiding van de trainer volledig de boot in ging met een al bij al nog zachte uitslag (3-0) die naargelang de kansen gemakkelijk tot 6-0 had kunnen oplopen.  Ook vandaag was de intimidatie niet ver te zoeken en blijven we de vraag herhalen wat de meerwaarde is van deze ploeg in derde provinciale C…

Onder een aangenaam zonnetje begon de wedstrijd met afwachtend voetbal dat voortvloeide uit respect voor elkaar.  Bij een eerste poging van Jordy, door buitenspel afgevlagd, was echter het hek al op de dam: de trainer van Turkse (die inderdaad speciale aandacht krijgt) startte een klaagronde die nog zo’n 80 minuten zou blijven duren.  Bij elke passage van de lijnrechter ging hij in discussie met hem of met Wouter in een verloren poging om alsnog een lijn te krijgen in een spel dat er niet was bij Turkse.  Diezelfde trainer was dus continue bezig met randzaken zonder enige aandacht voor zijn ploeg op het veld, wat later in de wedstrijd dan ook zou escaleren.

Bij een hoekschop slaagde Lenny, die overigens een prachtige match speelde, er niet in om een open kans in te koppen.  Michiel greep zijn weinige haren vast, uit ongeloof van deze gemiste kans!  Even later kon Jordy vrij op de keeper van Turkse, maar zijn poging werd gekeerd door een toen nog attente keeper.  Niet veel later kreeg Niels met veel wilskracht en doodsverachting de bal mee en hij wou dan wel misschien voorgeven, maar zijn schot dwarrelde in doel: 1-0!

Nog geen 2 minuten later werd een fout op rechts gefloten voor onze jongens.  Een moment voor Ferre om er een lel op te geven, maar hij gaf de bal slim mee aan de vrijstaande Sam die scherp voorgaf en via een deviatie van Michiel in doel werd gewerkt: 2-0.

Bij elke goal gaf de trainer zijn boosdoeners de volle lading, waarbij een van de verdedigers met een blessure het plein verliet.  Het was wel het sein voor enkelingen (de meeste spelers van Turkse hadden de intentie om er een goede match van te maken) om wat harder door te drukken, met tal van fouten tot gevolg.  De rust werd echter met deze stand behaald en zo kon Wouter zijn ploeg wat bijsturen en Gert de wonden likken 😉

Na de rust bleef de ‘antrenör’ iedereen bekogelen met kritiek, terwijl zijn ploeg er het beste van probeerde te maken.  Zelden zo weinig respect gezien van iemand die in december nog zijn ploeg als absolute titelkandidaat zag. Spelers werden openlijk aangepakt, maar dit zijn natuurlijk vijgen na pasen.   Gelukkig was de echte trainer op het veld: pa Kaya, die met veel overgave liet zien dat een veteraan meer in zijn mars heeft dan de onverlaat langs de lijn.  Gravelo liet het allemaal niet aan zijn hart komen en bleef vooruit voetballen.  Een prachtige omschakeling met Kim en Lenny, resulteerde in een mooie assits van diezelfde Lenny.  Maar Jordy kreeg het onding niet onder controle en de keeper kon ternauwernood redden.

Kansen werden nog wel de nek omgewrongen, maar onze jongens hadden zichtbaar plezier in hun overmacht op de tegenstander.  Na 70′ kreeg Ferre de bal in zijn voeten en hij vond zijn tijd gekomen: zeer rustig nam hij aan en verschalkte de keeper met alweer een juweeltje in de verste kruising: 3-0.  Allemaal het gevolg van de website volgens de trainer die nu voluit zijn ploeg liet afzakken tot een reinste knokpartij.  Bij een fout van Koen, werd hij vervolgens door de aanvaller van dienst aangevallen en dit resulteerde in een turbulente situatie, waarbij de speler rood kreeg en de wedstrijd na een opeenstapeling van reacties van Turkse spelers werd stilgelegd.  De trainer vond dit allemaal wel amusant en bleef met verwijten gooien in plaats van zijn enkelingen te kalmeren…  De keeper kreeg rood na openlijke discussie met toeschouwers en de scheids besloot zelfs om de wedstrijd te staken…  De aanvaller van Turkse was met teamgenoten nog wat aan het knokken en na een periode van onderhandeling (er werd niet getwitterd) werd de wedstrijd nog zo’n 3 minuten ‘pro forma’ verder gezet en afgefloten.

Onze spelers zijn geen moment in gevaar gekomen en we kunnen de kansen van Turkse op één vinger tellen, als we de kopbal die 3m hoog over ging meetellen.  De trainer kwam zelfs niet meer op het veld om zijn ploeg te steunen.  Een ontstellende situatie waarbij heel Gravelo vooral inzat met de spelers die onder zijn gesternte moeten presteren.  Jammer voor het voetbal, jammer ook voor een club die een stereotype kaart kiest waarbij de buitenwereld steeds als oorzaak wordt aangehaald.  Maar we blijven de spelers onthouden die in deze situatie, zichtbaar teleurgesteld, hun excuses aanboden voor die paar elementen in hun ploeg die niet willen begrijpen dat voetbal een spel blijft.

U hoort me al komen: een speciaal woordje voor de trainer van Turkse…  Dankzij een zeer goede leiding is hij er niet in geslaagd om hetzelfde spelletje van de heenronde te herhalen.  Zijn disrespect voor zijn eigen ploeg is triestig en is enkel een aanfluiting voor de kwaliteiten die aanwezig zijn.

Wij blijven in pole-position, nu met 3 punten voor op Spalbeek, door het verlies van Zolder thuis tegen HO Heide.  We gaan de volgende thuismatch aanpakken met een zelfde mentaliteit: voetballen met ‘grinta’.  De supporters zijn fier op deze ploeg, die kalm bleef onder de omstandigheden, en vollop vooruit denken naar de volgende match over twee weken, alweer thuis tegen Godsheide.  Hopelijk weer met de steun van de ouders van de jeugd die volluit de ploeg ondersteunen!  Merci spelers, merci toeschouwers, voor alweer een episode in een unieke geschiedenis die in Buvingen wordt geschreven…

Ploeg: Kris, Sam, Koen, Bert, Lenny, Kristof, Ferre (Hans), Niels (Kurt), Kim, Michiel (Thomas), Jordy

Doelpunten: 28′ Niels (1-0), 30 Michiel (2-0), 70′ Ferre (3-0)

Gele kaart: Michiel

Toeschouwers: 65 betalenden.

 

Reacties zijn gesloten.