Gravelo heeft woord gehouden: in een zinderende sfeer, een kolkend stadion vol met enthousiaste supporters met een behoorlijk aandeel van eigen jeugd, heeft onze ploeg de grote titelkandidaat omzeggens de hele wedstrijd gedomineerd.  Misschien hebben we punten laten liggen, maar vandaag was de ingesteldheid van de ploeg top en hierdoor heeft Gravelo nog maar eens bewezen dat het de smaakmaker is van deze competitie met fris-van-de-lever voetbal!  De 3-3 einduitslag is dan nog tot stand gekomen met een strijdershart, nadat Gravelo kort voor het einde op achterstand was gekomen.

Na een prachtige lentedag startte de wedstrijd in een gezonde strijdlustige sfeer, waarbij Gravelo direct het heft in handen nam door met verzorgd voetbal naar voor te schuiven.  Het eerste half uur resulteerde dit in éénrichtingsverkeer richting doel van Ham United.  De kansen waren ook navenant: Jordy werd meermaals op de huid gezeten door een stugge defensie, maar regelmatig glipte hij met zijn snelheid door de mazen van het net.  Zijn eerste poging van ruime afstand strandde langs de linkerpaal, en de keeper kwam gepast tussenbeide bij een volgende poging.  Michiel zorgde voor de aanvoer en druk op de defensie, waardoor ruimte werd gecreëerd in het centrum en op de flanken waar Kim en Kurt zich konden uitleven…  Jordy werd ook onterecht voor buitenspel afgevlagd door een lijnrechter die op dat moment helaas zijn snelheid onderschatte.  Net voorbij het half uur stuurde Ferre Jordy in het straatje, die het zaakje koelbloedig afmaakte: 1-0!

De keeper van Ham vond het tijd om de bal met goedkeuring van de scheids naar de serres van de buurman te trappen…  de start van een omschakeling bij de leiding die van dan af de wedstrijd naar zich toe trokken.  De trainer van Ham werd met naam en toenaam aangesproken om zich vandaag te gedragen, maar de wijze van acteren was een scheids onwaardig.  Michiel werd mooi over links gelanceerd en wrong zich door de defensie om mooi af te geven aan Jordy die van dichtbij kon afdrukken.  De verdediger van Ham was echter een volleerde keeper en mocht voor de ogen van de scheids de bal met arm van het lichaam het gevaar keren.  Onbegrijpelijke beslissing, maar zoals gezegd was de leider het noorden kwijt..

Op een enige actie in de eerste helft kwam United nog voor rusten langszij: een afvallende bal kwam perfect op een voet van Ham die met een vluchtschot Kris kansloos liet: 1-1.

Na de rust bleef Gravelo aanvallend spelen in een poging om Ham te ontwrichten.  Helaas werd het toneelstuk van de leiding ook in de tweede helft doorgetrokken met tal van onbegrijpelijke beslissingen aan beide zijden.  Er werd met kaarten gestrooid op aangeven van schreiende spelers van Ham die bij verlies van duels dit als laatste strohalm gebruikten om de scheidsrechter te intimideren.  Voetbal is niet gediend met bescherming van provocaties…

Ham moest steeds harder ingrijpen, en bij een poging van Michiel werd hij door een verdediger getorpedeerd in (of net buiten?) het strafschopgebied: penalty!  Michiel beoordeelde als kapitein de applicaties en koos terecht voor Kurt, die de strafschop koeltjes in de rechterhoek binnen trapte: 2-1!

Ham probeerde alsnog het spel te verleggen en dat lukte ook: hun eerste aanval van de tweede helft eindigde ook op de strafschopstip.  Ook deze werd feilloos omgezet en zo stond het weer 2-2.  Pogingen van Gravelo werden hardhandig aangepakt door de Hamse defensie, maar dit werd zeer onsamenhangend beoordeeld door de scheids als was het de bedoeling om een reactie los te weken van de terreincommissaris die tijdens de rust reeds moest tussenkomen bij provocaties van scheids naar publiek toe…  Het duurde dan ook niet lang of deze kon beschikken.  Eeuwige spitsbroeder Tony koos dan ook maar het zelfde pad uit sympathie ;-).

De kansen werden niet afgewerkt, en dan gebeurde wat bij dit soort ontwikkeling logisch is:  bij een derde aanval scoorde Ham en haalde zo een efficiëntie van 100%, 2-3 met nog zo’n 10 minuten te spelen…  Drastische maatregelen dus: man op man achteraan en een blik enthousiaste invallers op het veld.  Gravelo bleef strijden en dit resulteerde in een aantal hoekschoppen waarbij de afweer naar voren trok om het onverhoopte te laten voltrekken.  De afvallende bal werd mooi opgepikt door Michiel en die kon afdrukken maar de keeper redde… in de voeten van Bert die droog binnen knalde: 3-3!

Ook daarna bleef Gravelo aandringen maar het bleef gelijk, ondanks een laatste hoekschop-poging die echter gepast werd weggewerkt door de keeper.

De scheids volharde in zijn provocaties en kwam met de arm rond de schouder van de Hamse trainer het veld af om dan kinderen terecht te wijzen die hun balletje op goal wilden trappen na de wedstrijd…  Ondanks pogingen om het verplichte drankje aan te bieden, verkoos deze een snelle vlucht in de donkere nacht.

Maar Gravelo heeft getoond dat voetbal voorop staat, ondanks deze onwil vanwege leiding en tegenstander, en heeft van deze avond een spektakelstuk gemaakt waarbij de tegenstander met ambities de hele wedstrijd werd geleerd in het spelletje dat voetbal heet.  Met een 4/6 tegen Ham (wat 6/6 had mogen/moeten zijn) herhalen we de 4/6 tegen Vrijheid Zolder.  We zijn klaar voor de 4 laatste confrontaties, die nog heel spannend beloven te worden.

En het publiek: die was niet alleen winnaar, maar ze zetten ook weer hun schouders onder de ploeg wat zorgde voor een gekende sfeer in Gravelo.  Dankzij deze ondersteuning kon de ploeg toch nog het punt binnenhalen en dit bewijst dat ze dankzij deze steun tot veel in staat zijn.

Dankjewel, spelers, technische staf en supporters.

Komaan Graveloo!

Ploeg: Kris, Sam, Bert, Séba, Lenny (Hans), Kristof B., Ferre, Kim (Niels), Kurt (Diego), Michiel en Jordy.

Doelpunten: 32′ Jordy (1-0), 38′ Ham (1-1), 54′ Kurt (P/ 2-1), 60′ Ham (P/2-2), 78′ Ham (2-3), 88′ Bert (3-3).

Gele kaarten: Kristof B., Séba.

Toeschouwers: 100 betalenden.

RDK-Ham

Reacties zijn gesloten.