Op een prachtige grasmat, die geleidelijk aan overging tot een slagveld door een zware regenbui, heeft RDK Gravelo verdiend de punten mee naar huis genomen tegen een voetballend onmondig Nieuwerkerken, nadat we eerst door een ongelukkige owngoal (diep in de eerste helft) op achterstand waren gekomen.  In een kolkend matcheinde heeft Gravelo met een indrukwekkende pressing de situatie alsnog rechtgetrokken, tot groot jolijt van de massaal opgekomen supporters van Gravelo.

Nieuwerkerken mag als tegenstander gecatalogeerd worden onder ‘halve’ derby, maar dit bleek enkel voor de bezoekende aanhang te gelden, die met (minstens) 140 supporters en sympathisanten waren afgezakt naar de Kerkstraat.  In het matchverloop zou dit uiteindelijk nog van groot belang blijken.  De thuisploeg had alles piekfijn in orde gebracht voor deze eerste wedstrijd van de competitie.  Het veld lag er vlekkeloos bij en de kleedkamers en kantine getuigen van overmatige gemeentelijke steun.  Onze spelers inspecteerden eerst het terrein om dan over te gaan op de orde van de dag: opwarming en concentratie voor de wedstrijd.

In de eerste 10 minuten werd aan beide zijden de mogelijkheden afgetast, wat resulteerde in een evenwichtige aanvang.  Daarna nam Gravelo het heft in handen om die eigenlijk voor de rest van de wedstrijd vast te houden.  Voorwaartse druk werd met bij wijlen te intensief ingrijpen (lees: fouten) in de kiem gesmoord.  Zo werd Lenny tot tweemaal toe getorpedeerd, waardoor die zich natuurlijk nog meer in zijn sas begon te voelen..  Michiel en Jordy werden alleen op de keeper afgestuurd, maar iets te onstuimige trappen op doel behoedden Nieuwerkerken voor een achterstand.  Kristof B. mocht bij een van de corners afdrukken, maar werd tijdig afgeblokt door een suïcidaal individu.  Nog een andere bal werd net voor de doellijn ontzet.  Nieuwerkerken speelde in die eerste helft nog wel mee tot de backlijn, maar de afvallende ballen werden te zwak op doel getrapt waardoor Kris een schijnbare rustige namiddag tegemoet zou gaan.  De keeper van Nieuwerkerken verkeek zich op een simpele plukbare bal, waardoor deze pardoes op de lat achter het doel verdween.

Michiel (2x) en Ferre werden hard aangepakt, maar ook hier bleven de kaarten op zak.  Diego blokte een bal af en kreeg prompt geel onder zijn neus geschoven.  Niet veel later werd een derde overtreding op Michiel dan toch ook met geel bestraft.  Op een zeldzame tegenprik, een hoge bal die neerplofte ter hoogte van het penaltypunt, moest Lenny zich even inhouden waardoor Koen de bal met het hoofd wou ontzetten.  De bal belandde echter tot Kris zijn verbazing in de rechterbovenhoek: 1-0.  Het eerste doelpunt van RDK Gravelo in tweede provinciale werd dus officieel gescoord door ***Koen Lenaerts***, die deze twijfelachtige eer na de match nog trachtte af te kopen van een onverzwikkbare verslaggever..  Gravelo twijfelde even, maar net voor rusten werd Ferre diep gestuurd, die wel de keeper omspeelde, maar dan gehinderd tegen de grond sloeg.  De scheids was echter kordaat van oordeel dat dit geen strafschop behoefde.  Gravelo mocht dus gaan rusten met een toch wel onverdiende 1-0.

Tijdens de rust gaf Wouter de jongens naar verluid een legendarische speech ten berde, waarbij iedereen werd duidelijk gemaakt dat niet alleen het overwicht er was, maar er ook het geloof in eigen kunnen moest zijn.

De kantine bleek een jaarlijkse receptie van Gravelo te huizen, dus de sfeer was nog steeds opperbest en ook het geloof bleef aanwezig dat onze jongens het tij nog konden keren.  Plots brak er een wolkbreuk los, waarbij een ongeziene hoeveelheid water uit de hemelsluizen werd geloosd op het veld dat zichtbaar werd omgevormd tot een waterplas…  De scheids startte toch en dit gaf vanuit de kantine een grappig schouwspel zonder dat er nog van voetbal sprake was.  Een speler van Nieuwerkerken profiteerde van de gladde ondergrond en kon alleen op Kris afgaan.  Kris had echter geen goesting in een zondagkransje en haalde vakkundig de bal op met een mooie parade.  Na 10′ verstomde de regenvloed en zo konden de supporters terug naast het veld zich gaan vergewissen van de situatie.  Met de komst van de supporters begon Gravelo de druk langzaam maar zeker op te voeren wat resulteerde in verschillende acties die eindigden in talloze hoekschoppen.

Bij één van de hoekschoppen, perfect getrapt door Kurt, was Pirre klaar om binnen te koppen, maar zijn poging was helaas niet gekadreerd.  Onverwijld bleef Gravelo de gelijkmaker zoeken, maar de tijd schoof langzaam door.  Een voorzet van Kurt werd maar nauwelijks ontzet voor een strijdvaardig opgekomen Kim.  Het zat niet echt mee bij de vele kansen en het voetbal werd enkel op de helft van de tegenstander gespeeld die bleef grijpen naar de volgens de trainer voetballende oplossingen:  een zware fout Lenny werd uiteindelijk dan toch bestraft met een rode kaart (tweede maal geel).  De druk van Gravelo begon zijn tol te eisen.  Slechts één keer kon de thuisploeg tegenprikken: een verre kopbal ging een metertje langs de rechter paal.

12′ voor tijd kwam echter een sterke zon door de wolken prikken en dit was het sein om nog harder op de gaspedaal te drukken, want alle spelers begonnen met zorgvuldige aanvalslijnen de tegenstander te bestoken.  Michiel ontving de inworp van Jo met de nodige klasse, pakte uit met een beheerste draai, gevolgd door een mooi geplaatste bal in de rechter benedenhoek: 1-1.  Rondom het veld, maar ook in de kantine waar enkelingen gebleven waren voor mogelijk meer noodweer, barstte een ontlading los van jewelste.  7′ voor tijd kon Gravelo dan toch de bordjes gelijkstellen!

Meteen ook het signaal om de jongens te ondersteunen tot meer van dat, en dat gebeurde dan ook. De aanvalsgolven bleven komen, met als geheim wapen de inworpen van Jo.  Bij de derde inworp werd de bal nog eerste tegen de lat gedevieerd door Ferre, maar nu stond Pirre wel klaar om het zaakje af te maken: 1-2!  Wat een apotheose, en dit onder het oog van een horde supporters die werden getrakteerd op een prachtige viering van de spelers in de hoek van het terrein.  Ook de bank ontplofte en Wouter schoof zijn broek in de vernieling uit pure vreugde voor zijn spelers die naar het einde toe de veerkracht, de rust en richtlijnen omzetten tot een mooie ommekeer.  De laatste minuten werden vakkundig (op de helft van Nieuwerkerken) volgemaakt met 90% balbezit bij Kimmeke.

Een heerlijke wedstrijd met een uniek einde, een perfecte balans in de ploeg die de nodige rust bleef uitstralen, gesteund door een prachtig publiek, resulteerde in een mooie en gevarieerde voetbalnamiddag.  De eerste punten zijn binnen!  Nu weer tot rust komen, genieten en werken naar een volgende strijd, de eerste thuiswedstrijd tegen Eendracht Henis.

We onthouden het onophoudelijk voetballen van achteruit, de weerbaarheid van de spelers en de wilskracht om te winnen.  Bovendien werd de wedstrijd met drie doelpunten van Gravelo volgemaakt.  Kris bleef dan ook bij hoog en bij laag beweren dat dit alles een vooropgesteld scenario inhield…

 

Ploeg: Kris, Adrien (Jo), Koen L. (Koen F.), Kristof B., Lenny, Kristof P., Ferre, Kurt, Diego (Kim), Michiel en Jordy.

Doelpunten: 37′ Koen L. (owngoal – 1-0), 82′ Michiel (1-1), 87′ Kristof P. (1-2)

Gele kaarten: Diego, Jordy.

Toeschouwers: 220 (telling gestopt)

IMG_2267 kopie Even drentelen in afwachting van de start…IMG_2271 kopie Een minuut stilte.IMG_2268 kopie We beginnen eraan!

Nieuwerkerken-RDK

 

 

 

Reacties zijn gesloten.