Een wat teleurstellend verslagje wat de wedstrijd betreft, maar een poging tot mentale ondersteuning is hier eerder gepast na een 5-0 nederlaag in Zutendaal. We waren verwittigd in de heenwedstrijd, maar defensief klopte het verhaal vandaag niet na wat verschuivingen door de blessure van Lenny.

De wedstrijd was nog maar net vertrokken of een lange bal op de linkerflank stuurde een in buitenspel staande speler van Zutendaal richting doel, waarbij de voorzet uiteindelijk een afwerker vond die dan ook niet twijfelde: 1-0. Wat later werd een afvallende bal niet verdedigd (verbazing alom) en de tweede zat al in het mandje. Niet dat Gravelo geen weerwerk bood, maar vooraan liep het ook niet gesmeerd: te snelle en ondoordachte beslissingen zorgden voor missers van formaat in plaats van vrijstaande spelers te vinden.

De opendeurdag achteraan ging verder op zijn elan en zo stond het na een vrij ingekopte hoekschop en een te korte terug-kopbal van Koen voor een frustrerende 4-0 ruststand. Dat was bij het binnengaan merkbaar, maar ook al tijdens de eerste helft op het veld. Spelers hebben vorig jaar in groep de mooiste momenten meegemaakt, en in verlies moet dit ook gezamenlijk worden opgevangen door elkaar te blijven motiveren. Zutendaal was sterk vandaag en de minste fouten worden dan ook afgestraft. Maar de gelatenheid zorgde voor een te grote voorsprong aan de rust.

Na de koffie werd al direct een penaltyfout van Jo op de stip gelegd en zo stonden de forfaitcijfers al snel op het bord. Daarna mocht Gravelo wel meer voetballen, maar de enkele kansen werden gemist waardoor dit ook de eindstand werd van een onrustige tweede helft waarbij te veel kaarten werden uitgedeeld met als gevolg schorsingen voor Michiel en Kristof…

Een wedstrijd om vlug te vergeten in de strijd voor behoud, en om als groep de zaken op te nemen nu. Hoe moeilijk ook, individuele ingevingen moeten nu wijken om elkaar te sterken in deze strijd. Na de wedstrijd tegen Henis was dit wat dat betreft een afknapper, maar waarschijnlijk een leerschool naar de komende wedstrijden toe waar de aanmoedigingen moeten primeren op frustraties. Verliezen is geen fijne zaak, maar negativiteit is een slechte raadgever in sport. Dus kop op gasten, we gaan er samen voor om volgende week tegen Linkhout nog eens te vlammen als vanouds!

De verslaggever neemt na dergelijke matchen even de tijd om een handverwarmde cognac met de nodige traagheid naar binnen te spelen, daarbij de zaken rustig te overschouwen.  Jeugd zal dit verafschuwen, maar de sleutel zal toch liggen op de scheiding tussen hard werken en ervaringsgericht vooruitgang boeken en als groep je slag binnen te halen, week na week.  Amen!

Ploeg: Maxime, Adrien, Kristof B., Bert, Koen (Kurt), Jo, Ferre, Kristof P., Kim (Diego), Michiel en Jordy (Seppe)

Doelpunten: 5 x Zutendaal.

Kaarten: Kristof B., Ferre, Michiel en Kurt.

Toeschouwers: 150

Reacties zijn gesloten.