Gravelo heeft vandaag de match wat aan zich voorbij laten gaan met een pijnlijk verlies tot gevolg: 3-1.   De voetbal was merendeel in ons bezit, maar duels en onzorgvuldig inspelen gaf de lepe tegenstanders gemakkelijk de kans om het laken naar zich toe te trekken.

De wedstrijd start met een lange bal naar Michiel die met de linkerpoot in de handen van de keeper speelde, na een mooie aanname van de assist.  Een aanduiding op een goed begin?  Niet echt, want het spel verwaterde met tal van slordigheden aan beide kanten.  Onze spelers namen bij duels een wat te afwachtende houding aan en dat is nu net belangrijk in tweede provinciale…  Het voortdurend balbezit leidde tot weinig kansen en het was Turkse Rangers dat eerder verassend op voorsprong kwam met een tegenvoets schot in de linker benedenhoek (1-0).  Niet dat dit aanleiding gaf aan de thuisploeg om meer initiatief te nemen, maar helaas waren onze spelers op zoek naar moeilijke oplossingen op een veld dat open lag met mogelijkheden.  De Rangers beantwoorden elke opwelling met beenharde tackles over de bal waar Ferre, Lenny en Michiel hun deel van kregen.

Het kabbelde maar voort in pogingen om zuivere acties op te zetten, maar de bezieling ontbrak wat.  De rust mocht dus soelaas brengen.  De trainers konden aan de bak in deze voor hun nieuwe situatie en dit verliep met de nodige stress die bij deze verantwoordelijkheid samengaat.  De combinatie van karakters zorgde voor de balans 😉

Jo werd aan de rust vervangen door Kim, maar voor dat deze zijn goed inkomen kon etaleren, stond de dubbele score reeds op het bord:  slordig inspelen was aanleiding in de 49′ om Turkse Rangers met een sofa in de rug de tweede helft aan te vatten: 2-0.

Gravelo had echter zijn goesting niet verloren en begon nu toch steviger te drukken op de defensie van de tegenstander, maar er kwamen slechts zelden gevaren uit voort.  De organisatie ging bij momenten wat verloren en het was Turkse Rangers dat bij alweer slecht inspelen vanuit de defensie, dat door het centrum kon glippen en een droge 3-0 binnen knalde.  Het penaltydoelpunt dat direct hierop volgde gaf echter weer moed en de Turken moesten wijken.  De voorzetten kwamen bij trossen uit de lucht gevallen, maar voorin was de scherpte weg.  In de laatste 10 minuten straalde dit verder uit naar de rest van de ploeg, waardoor de eindstand 3-1 bleef.

Tweede nederlaag op rij, waarbij enige gelatenheid bij momenten wat te veel aanwezig was.  Respect voor de trainers die deze moeilijke periode door moeten met twijfel tussen behoud van systeem en het zo goed mogelijk laten functioneren van het geheel.  We zijn er om de groep duidelijk te maken dat er geen twijfel mag heersen: de voetbalkwaliteiten blijven aanwezig, maar de leefbaarheid hiervan hangt af van de individuele invulling van een rigoureuze organisatie en die was vandaag niet aanwezig.

Komop Gravelo, we nemen de zaken weer op en bewijzen dat het goede voetbal ook kan renderen mits inzet op alle fronten!

Ploeg: Kris, Jo (Kim), Koen (Bert), Lenny, Adrien, Kristof B., Kristof P., Ferre, Kurt, Van-Than (Seppe) en  Michiel

Doelpunten: 26′, 49′, 67′ Turkse Rangers (3-0), 68′ Kurt (pen/3-1)

Gele kaarten: Michiel

Toeschouwers: 75

Turkse Rangers-RDK

Reacties zijn gesloten.