RDK Gravelo heeft in een zeer vochtige atmosfeer de punten thuis gehouden tegen een sterk Zutendaal.  Na een zeer moeilijke eerste helft met tal van kansen voor Zutendaal, wist Jordy het verschil te maken bij een mooie actie in het strafschopgebied.  De ploeg was in de tweede helft de evenknie van Zutendaal, maar de matchwinnaar was Kris die zijn maats voor ging in een strijd op basis van wilskracht en volhardheid!

Raar sfeertje aan de Cicindria: een onbekende ploeg in een vochtige, bijna moesson-achtige lucht, en dat in een zachte temperatuur van 20°… Lenny moest verstek geven met een keelontsteking en dat zou in deze omstandigheden een gemis te zijn.  Zutendaal werd gescout als een offensieve sterke ploeg en dat bleek al snel met de snel opkomende flanken.  Gelukkig in het eerste kwartier zonder echte dreiging.  In de 13′ speelde Kurt mooi in bij recuperatie en Jordy had iets mooi in gedachte: hij wriemelde zich in het strafschopgebied voorbij enkele spelers en duwde al vallend de bal mooi overhoeks binnen: 1-0!  Eerste kans en direct raak.

Niet veel later werd Michiel bij een snelle herneming alleen voor de keeper gebracht, maar hij twijfelde en keerde zelfs op zijn stappen terug in een poging om de te laat arriverende verdediger nog eens te omspelen…  De dreiging op tegenaanvallen van Zutendaal werden met de minuut gevaarlijker, omdat die dekselse rechterflank telkens vrij in de diepte werd aangespeeld.  Het was echter slechts een oefenronde met enkele slecht gerichte schoten of mindere laatste ballen richting spits.  Het laatste kwartier van de eerste helft werd echter overduidelijk éénrichtingsverkeer met steeds de lange bal over rechts die voortreffelijk kon aanpakken.  Schoten werden echter steeds juist ingeschat door Kris (lees: 3 x nipt langs de rechterpaal, enkele keren in het zijnet).  De druk werd enkel maar groter en Gravelo slaagde er niet in om de bal in eigen rangen te houden.  De kansen stapelden zich op.  Kris vond zijn tijd gekomen om in de bres te springen en deed dit met bravoure: een mooie reflex op een schot, enkele tijdige interventies bij herhalende hoekschoppen en een mooie redding in de rechter benedenhoek.  Er mag wel gezegd worden dat Zutendaal wel zeer slordig omging met de mogelijkheden, waarbij de supporters in de haren grepen bij deze missers…  Veel analisten waren het erover eens dat een 1-3 bij de rust niet overdreven zou geweest zijn, maar er is een verschil tussen doelkansen creëren en doelpunten maken.

Gravelo moest knokken om de afweer te organiseren en dat lukte tot aan de rust, waardoor tactisch kon worden bijgesteld.  Zutendaal mocht dan wel sterk aanvallend voor de dag komen, defensief was het toch rommelen geblazen, want bij de weinige gelegenheden waren de kansen veel doelrijper en gelukkig kon er ééntje verzilverd worden.  Een teken dat er aandacht moest geschonken worden aan de omschakeling.  Tenneke kwam in de ploeg voor Kurt in de hoop dit te kunnen bewerkstelligen.

De tweede helft startte veel evenwichtiger, waarbij de lange ballen van Zutendaal achterwege bleven omdat de ploeg duidelijk de opdracht had mee gekregen om meer druk te zetten op deze assists.  Gravelo zat zo voetballend beter in de match en als Zutendaal dan naar voor trok was het oppassen geblazen voor de omschakeling.  In de 54′ gebeurde die omschakeling met de nodige klasse: Tenneke stak de bal mooi in de voeten van Jordy die na een een-tweetje met Ferre de bal tot de grote backlijn meepikte om dan terug breed te geven aan Ferre die strak voorzette naar Michiel die aan de tweede paal de bal mooi binnenschoof.  2-0!

Onze spelers voelden nu dat ze meer controle hadden, maar wisten eveneens dat het hard knokken zou blijven om dit intensieve spel tot het einde vol te houden.  Als je dan ook nog eens geholpen wordt door een keeper die alweer een begenadigde dag bleek te hebben (Kris is al weken op niveau bezig), dan zag je de ploeg dit vertrouwen oppikken om te strijden als leeuwen.  De toeschouwers waren wat verrast door deze wending en keken (stilletjes) naar dit vertoon.  Onze spelers lieten het niet aan hun hart komen en bleven voor elkaar in de bres springen.  Jo voelde zich in zijn sas en kon de linkerflank goed, veelal met stijl, opvangen.  Aan de rechterzijde bleef Adrien knokken, en werd daarbij bijgestaan door een soms sterk verdedigende Van-Than die zich ontwikkelde tot een elastiek op de flank.  Kris ranselde alweer een bal uit zijn doel met een lekkere reflex en een andere poging van ver ging maar rakelings naast.

Alweer een snelle omschakeling voor Gravelo en bijna weer een goal: Tenneke richte de bal mooi tegenvoets in de kruising, maar de keeper van Zutendaal had ook een mirakelredding in huis om de bal nog uit zijn doel te houden…  Het was een animerende tweede helft met gelukkig voor Gravelo een evenwichtiger spel.  Zutendaal bleef wel aandringen, maar de verre schoten misten precisie of waren te zwak om Kris te beroeren.

De verschillende wissels hadden geen invloed op de intensiteit van de wedstrijd.  In tegendeel: onze jongens bleven zich geven om sneller in het duel te zitten en de tweede adem zorgde ervoor dat dit goed lukte.  Bij Zutendaal zag je dat het allemaal wat moeizamer ging in de tweede helft met meer slordigheden.  2′ voor tijd kon Zutendaal met een strakke schuiver tegen scoren, maar het kalf was verdronken en onze jongens hadden gestreden voor wat ze waard waren.

Met deze uitslag nestelt Gravelo zich terug op de tweede plaats, wat toch een prachtig seizoensbegin is voor de debutant.  Vooral dank aan de spelers voor de inzet en het karakter tijdens deze match.  Ook al moesten ze wat bier bij het water nemen tijdens de match 😉

En Kris?  Die bleef geconcentreerd, ook na de wedstrijd, om elke onmogelijke bal in te schatten…

 

Ploeg: Kris, Adrien, Kristof B., Koen L., Jo (Bert), Kristof P., Ferre, Kurt (Van-Than), Kim (Koen F.), Michiel en Jordy.

Doelpunten: 13′ Jordy (1-0), 54′  Michiel (2-0), 89′ Zutendaal (2-1)

Geen kaarten

Toeschouwers: 88 betalenden.

 

RDK-Zutendaal

 

 

Reacties zijn gesloten.