Brustem had aan een sterk half uur in de eerste helft voldoende om Gravelo knock-out te slaan.  Na de voorsprong, zagen onze spelers ze van alle kanten komen omdat de organisatie en de druk op de aangevers achterwege bleef.  In de tweede helft was er 20 minuten voor tijd nog geloof in een gelijkspel, maar de motor begon te sputteren en zorgde voor een 2-3 overwinning voor Brustem.

De wedstrijd begon aan een gezapig tempo, aftastend naar elkaar intenties.  Een eerste kansje was er voor Jordy, op het kwartier, maar zijn schot werd geblokkeerd.  Na 20′ was er opeens een mooie omschakeling via Diego die Kurt aanspeelde.  Kurt gaf de bal mooi in de loop mee van Michiel die mooi kon afronden doordat Jordy als optie aanspeelbaar bleef: 1-0!  Een mooi begin, zo dachten we, maar Brustem begon onze flanken te bestoken met feilloze lange ballen die ons helaas weer in verlegenheid brachten.  De vrijheid die Stoffels kreeg om zijn ballen te lanceren was hier wat teveel aan.  Bij één van de aanvallen ging diezelfde Stoffels mee naar voor om daar een penaltyfout te forceren.  Na 2 minuten een kans op de gelijkmaker, maar Kris redde de slecht getrapte strafschop eenvoudig.

Gravelo bleef verder naar achter kruipen en liet gewillig begaan, door een gebrek aan aansluiting tussen de linies.  Het duurde dan ook niet lang of de gelijkmaker werd gemaakt: een schot werd nog door Kris via de paal gepareerd, maar de terugkomende bal werd rustig binnengewerkt door Nyns, 1-1. Nog geen 2 minuten later stond de 1-2 op het bord door een aanval vanop links met een voorzet naar een aanvaller van Brugstem die met een gekruid schot kon binnenwerken..  Onze defensie kreunde maar boog gelukkig niet verder door, waardoor er met deze kleine achterstand kon gerust worden.

Zoals meer het geval is dit jaar, was onze tweede helft veel beter en dat resulteerde al direct in een kans: Ferre stuurde een strijdvaardige Lenny de diepte in die mooi over de grond de vrijstaande Michiel aanspeelde, maar een hobbel in het veld zorgde voor een afwerking hoog over.  Een unieke kans op de gelijkmaker!  Lenny kwam echter bij een duel slecht in contact, met een blessure tot gevolg.  Een aderlating voor de ploeg, waarbij de sterk ingekomen Jo naar de rechter back moest verschoven worden en Tenneke de rechter backplaats kwam innemen.  De organisatie werd hierdoor weer wat compacter en Brustem kon slechts twee kansen bij elkaar voetballen, met schoten van op afstand.  20 minuten voor tijd lukte ze dan toch een doelpunt te scoren via hoekschop waarbij de doelpuntenmaker te eenvoudig mocht inkoppen, bewaakt door twee soldaten die wat ingedommeld waren: 1-3.

Gravelo bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar de keeper van Brugstem redde met een prachtige safe een boogballetje van Michiel…  Dit had meer verdiend.  Gelukkig had Jordy, aangespeeld in de diepte over links door Ferre, nog iets moois in petto: zijn boog-schot verschalkte wel de keeper en zo kon het laatste kwartier gespeeld worden voor alsnog een gelijkspel.

De openingen tussen de linies werden echter weer wat groter en de wedstrijd verwaterde wat naar het einde toe.  We merken op dat we het vlot scoren niet verleerd zijn met de omschakeling naar een andere speelwijze, maar de ploeg moet compacter blijven spelen, vooral als we op voorsprong komen.  Een hekel punt waaraan de komende dagen gewerkt wordt.  Dit werd met een ontbijt dinsdag en een uitgebreide training kracht bijgezet.  Het zal van belang zijn dat spelers beseffen dat het voetballend vermogen wordt gespekt met eigen inbreng van verantwoordelijkheid.  Laten we beginnen op het kunstgrasveld van Landen, wel zonder geschorsten Michiel, Jordy en Koen!  Komaan Gravelo!

Ploeg: Kris, Adrien (Jo), Koen, Bert, Lenny (Van-Than), Ferre, Kristof P., Diego, Kurt, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 20′ Michiel (1-0), 32′ Brustem (1-1), 34′ Brustem (1-2), 72′ Brustem (1-3), 74′ Jordy (2-3).

Gele Kaarten: Adrien, Koen, Jordy en Michiel

Toeschouwers: 163 betalenden.

RDK-Brustem

Reacties zijn gesloten.