Een wedstrijd die in de eerste helft van Gravelo was, veranderde even in een thriller van formaat om dan een volkomen losgeslagen Gravelo te laten genieten van een ruime thuiszege: 5-1.  Niet eens een zwaar verdikt als je de penaltymisser en andere doelrijpe kansen in beschouwing neemt, maar het had even goed anders kunnen uitdraaien voor het kantelmoment in de 65′ toen de Gravelo defensie het hard te verduren kreeg…

Er heerste al enkele dagen en (te) nerveuze sfeer in de rangen van Gravelo, wat resulteerde in een zoveelste herschikking van de ploeg, waarbij Bert dan ook nog een twijfelgeval was met strubbelende buikspieren.  We zijn in de breedte een sterk geheel en dus werd er gekozen met 2 spitsen te spelen die de druk naar voren verzorgden, gedirigeerd door Michiel en Pirre.  Dit leverde van begin af aan kansen op voor Gravelo.  Te starten met een penaltyfout op Michiel, die helaas niet werd omgezet waardoor onze kapitein even het noorden kwijt was.  Maar de ploeg steunde hem voluit en begonnen samen aan een kar te trekken die maar zelden werd tegengehouden door de Turkse Rangers die gelukkig op hun paard bleven zitten.  Een haarscherpe lange bal van Ferre werd in dank aanvaard door Jordy, die een goed keepende Ranger op zijn weg vond.  Een volgende diepgang werd maar net voorlangs gemist: Jordy omspeelde eerst mooi zijn bewaker om dan scherp voor te zetten, die door een hard werkende Seppe maar net werd gemist.  Het kon niet blijven duren en dus vond Pirre het tijd om een karmel in de winkelhaak af te leveren bij een afvallende bal: bingo! 1-0.  Net voor rusten kon Jo de 2-0 intikken na alweer een mooie collectieve actie.  Het voetbal was vooral op strijdlust gebaseerd, maar bij momenten ook oogstrelend te noemen.  De tegenstander kon twee maal dreigen in de eerste helft: een dubbele reflex van Kris en een misser van dichtbij waren vermeldenswaardig.

Er heerste een gezellige animositeit in de kantine, want onze jongens waren aan een mooi werkstuk bezig.  Enige twijfel was er wel door het afhaken van Bert tijdens de rust, in een toch al in elkaar gebreide defensie.  Maar onze jongens waren klaar voor de strijd en Kristof B. bleef zijn streken toelichten aan zijn naaste kompanen die dit maar al te graag met inzet overnamen.  De Turkse rakkers hadden hun driehoekje omgedraaid, waardoor de kapitein als aanvallende middenvelder veel meer druk naar voren kon creëren en dit zorgde toch voor een onhoudbare druk.  Het bleef al bij al nog in balans, maar na een kwartier werd bij een stilstaande fase onze verdediging in verlegenheid gebracht door het ontbreken van duelkracht in een kopbalduel, die de assist was voor de tegentreffer die ook direct de aansluitingstreffer was.  Het was dan ook bibberen van spanning én de koude, ijzige wind die kwam opsteken.  Niet op het veld, want Michiel zag goed in dat zijn strijdershart nu naar boven moest komen en hij zette een tandje bij in elk duel.  Pirre schreeuwde zijn makkers in positie en ging voorop in de tocht meer vooruit.  Zijn kompanen volgden hem hierin.  In de 65′ werd Michiel na een onschuldig duel omvergeduwd in de naweeën (mooi georchestreerd door een ongeveer kalm blijvende Michiel).  Rood voor de boosdoener, maar ook rood voor Jordy die niets anders deed dan aandringen tot kalmte ;-).  De aanvallende sterkte van Turkse werd hierdoor gekortwiekt omdat er meer ruimte ontstond op het veld.  Daar wisten wij dan ook raad mee, want Ferre verstuurde weer een 40m-pas richting Michiel en die werd hard en zuiver onderuit geknikkerd in het penaltygebied: strafschop én rood.  Michiel zette deze keer de penalty wel om en zo stond de geruststellende 3-1 op het bord.

Opeens kregen onze jongens vleugels en volgden de aanvallen elkaar weer op.  Na wat rakelingse missers, bekroonde Seppe zijn sterke wedstrijd met een mooi kapbeweging en dito schot in de linkerhoek. 4-1.  In een akkefietje werd er nog een rode kaart uitgedeeld aan de kapitein van de Turkse Rangers, waardoor slechts 8 spelers op het terrein stonden bij de bezoekers.  Een vrije trap aan de linkerzijde van de grote backlijn werd nog enig mooi met rechts in de linker hoek geborsteld door Adrien!  5-1.  Het toetje op de taart, waarmee de bezoekers op zoek mochten gaan naar de Rode Rangers.

Al bij al een animerende wedstrijd die gelukkig een mooi einde kreeg en de belangrijke 3 punten zijn binnen, waardoor we terug aansluiting krijgen met ploegen die we in de afgelopen weken moesten laten gaan.  Volgende week ontvangen we op zaterdag Bregel Sport en hopelijk kunnen we een vervolg geven aan deze opsteker!

Ploeg: Kris, Jo, Bert (Koen), Kristof B., Adrien, Ferre, Pirre, Kurt (Robert-Jan), Michiel, Jordy en Seppe (John).

Kaarten: Jordy (geel en rood)

Toeschouwers: 100

 

 

Reacties zijn gesloten.