Gravelo heeft een bewogen weekend achter de rug.  Eerst was er de finale wending in de zoektocht naar een waardige opvolger voor Wouter, m.n. Marc Wuyts.  Hij heeft direct de koe bij de horens genomen om zich bij de club te laten zien en dit werd ten zeerste geapprecieerd bij jeugd, veteranen, reserven en eerste ploeg.  Natuurlijk was zijn bedoeling om zo tot directe informatie te komen, maar voor de club ook een mooie gelegenheid om de nieuwe trainer op geleide wijze aan de leden kenbaar te maken.  Dat de match, na een wervelende partij voetbal in ons nadeel eindigde (4-6), is misschien spijtig maar alweer was het voor de voetballiefhebber om vingers en duimen van af te likken!

In de eerste minuut kon Michiel al afdrukken na mistasten van de bezoekende keeper bij een scherpe voorzet van Jordy: 1-0.  De supportersgeluiden waren nog niet stil of Halen kon een voorzet vanop rechts binnen trappen, 1-1.  Even een bittere pil om slikken.  Halen bleef onze verdediging onder druk zetten en we hadden vooral moeite met de flankaanvallers waarvan hun voorzetten dan wel nog gekeerd werden, maar meermaals was daar de ruimte vrij voor aankomende bezoekers…  Het recept om te scoren in minuut 8 met een droge knal: 1-2.  De wil bleef onze spelers om terug in de wedstrijd te komen, maar met onzuiverheden in het spel, kon Halen alweer met een zelfde trap op afstand scoren, waarbij de aanlegger eerst de bal rustig mocht controleren, 1-3.

Een penalty (fout op Michiel) werd door Kurt gemist en zo bleef de aansluiting achterwege.  Enkele minuten was het dan toch raak met een mooie doorsteekpas en dito afwerking van diezelfde Kurt: 2-3!  De omschakeling van Halen bracht ons steeds weer in verlegenheid en de schrik om fouten te durven maken in het middenveld zorgde voor een zelfde methodiek in de verdediging: een aanvaller van Halen kon vrij oprukken via het centrum naar ons doel om dan zelfs met een prachtige plaatsbal in de linkerbenedenhoek Kris te verschalken: 2-4.

Na de rust was het Gravelo dat het spel naar zich toe zou trekken, wat direct resulteerde in de aansluitingstreffer: Bert speelde Jordy mooi aan in de diepte en die kon in man tegen man situatie mooi controleren en scoren: 3-4!  Halen begon zowaar zenuwachtig te worden.  Met de steun van het publiek werd Gravelo naar voor geschreeuwd.  Toch was het Halen dat het gevaarlijkste bleef met zijn tegenprikken, maar Kris kwam verschillende keren gepast tussen en ook deklat en paal hielpen ons af en toe.  Een mooie vrije trap van Pirre belandde op het hoofd van Lenny die mooi binnen kopte vanuit een moeilijke hoek: 4-4.  Gravelo zat terug in de match en de goesting was groot om de winnende treffer te zoeken want Halen zat er een beetje door in het laatste kwartier.  In de laatste minuten sloeg het noodlot toe met een vrije trap na foutief ingrijpen van Kristof B: een wereldgoal in de kruising (de bal twijfelde nog wat voor de lijn) was het lot van Gravelo: 4-5.  In een laatste stuiptrekking van Gravelo werd een scherpe counter nog verzilverd door Halen die zichtbaar verheugd de punten kon meenemen…

Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat Gravelo een sterk geheel vormt, waarbij het alleen aan grinta ontbreekt.  De nieuwe trainer kon dit alles rustig observeren en zal zijn conclusies aanwenden om de organisatie terug in de ploeg te brengen.  De hulptrainers hebben hun werk in afgelopen weken voortreffelijk vervuld, alleen had dit mogen verzilverd worden met 3 punten.  De mentaliteit in de tweede helft was weer top en dit zal de toekomst van Gravelo bepalen!

Ploeg: Kris, Jo (Adrien), Koen, Bert, Lenny, Kristof B., Kristof P., Kim, Kurt (Diego), Michiel (Ferre) en Jordy.

Doelpunten: 1′ Michiel (1-0), 2′ Halen (1-1), 8′ Halen (1-2), 25′ Halen (1-3), 40′ Kurt (2-3), 42′ Halen (2-4), 46′ Jordy (3-4), 60′ Lenny (4-4), 89′ Halen (4-5) en 90′ Halen (4-6)

Strafschop in 38′ (Kurt) gemist.

Gele kaarten: Jordy, Michiel en Diego

Toeschouwers: 100 betalenden

RDK-Halen

Reacties zijn gesloten.