In een wedstrijd die goed begon met een sterk beginkwartier van Gravelo, heeft de ploeg bij de eerste tegengoal een klap gekregen die het niet meer te boven is gekomen en zo kon Herk (niet eens zo sterk) met zware 0-4 cijfers naar huis keren.  De koppekes bij onze jongens stonden na afloop van de eerste helft reeds op half zeven, wat jammer genoeg niet kon verbeterd worden tijdens de tweede helft.

De match werd in gang geschoten door Koen Wagelmans, een supporter van het eerste uur, onder een stralende lentezon.  Het weer gaf moed aan alle aanwezigen om in deze zachte omstandigheden hun ploeg de hartverwarmende punten toe te schreeuwen.  Ongekende taferelen voor de kantine, met een terrassfeer van de maand mei…

Het eerste kwartier was Gravelo duidelijk op zoek naar de openingstreffer en die kwam er ook bijna na een mooie aanval waarbij de bal mooi in de voeten kwam van Kurt die laag naar de linkerhoek uithaalde.  Een prachtreflex van de keeper zorgde ervoor dat de schade beperkt bleef tot een hoekschop.  Hoekschoppen genoeg in die beginfase, maar de bal wil maar niet goed vallen bij de stilstaande fases, waardoor verdere doelkansen uitbleven.  Maar je zag dat op pure wilskracht en op technisch vermogen de ploeg nog steeds het vermogen heeft om mooie dingen te laten zien.

Bij de eerste tegenstoot van Herk werd de bal ontzet door koen, maar verbazing alom: de scheids floot voor een fout (?!).  De voorzet werd ongedekt in doel gedevieerd door een allerte Herkeling: 0-1.  Koppekes naar beneden en Gravelo begon zowaar schrik te krijgen om te voetballen, waardoor enerzijds de lange ballen geen eindstation vonden en anderzijds Herk wat rustiger kon overnemen zonder aansluiting van middenveld en verdediging.  Zo verdween de spankracht en was het wachten op een volgende foutief inspelen dat zonder pardon met drie tikken werd afgestraft: 0-2.  Het was Maxime die nog een paar keer gepast tussen kwam bij 3 goede mogelijkheden voor Herk.  De fase met 3 kopballen van Herk in ons strafschopgebied zonder duel, afgesloten met een misser van dichtbij, zei veel over de toestand waar onze jongens in verkeerden.  In minuut 38 werd nog een kopbal van Michiel voor de lijn ontzet, waardoor de gehoopte aansluitingstreffer uitbleef.

De rust is dan meestal de mogelijkheid om zaken recht te trekken, of minstens de weerbaarheid terug aan te spreken, wat resulteerde in een wissel waarbij Kim het middenveld moest komen versterken en Jo centraal naast Bert werd geposteerd.   De wedstrijd ging echter in het voordeel van Herk verder die te veel konden profiteren van de aangeboden ruimte tussen de linies.  Na 65′ werd bij een hoekschop de bal alweer door een vrijstaande speler ingekopt en zo werd het 0-3.  Maxime bleef sterk keepen en kon zo nog enkele keren gepast tussenkomen in één-tegen-één situaties.

Gravelo wilde wel, maar de organisatie was dus weg en dit zorgde voor nog meer ruimte, waardoor Her nog een vierde keer kon tegenprikken en de pil nog wat bitterder smaakte voor de thuisploeg.  Jammer, dit Herk was gehavend en dus waren er mogelijkheden, maar zelden zo de wilskracht zo zien wegsijpelen bij de ploeg die op het begin van het seizoen van zijn groepsgeest een gevreesd wapen maakte tegen elke tegenstander.  Het zal bij de supporters het geloof in kunnen niet wegnemen, maar verbetering is noodzakelijk tegen de komende tegenstanders.

 

Ploeg: Maxime, Adrien, Koen (Kim), Bert, Lenny, Kristof B., Kristof P., Kurt (Diego), Jo, Michiel en Jordy (Seppe).

Doelpunten: 22′, 25′, 65′ en 83′ Herk Sport (0-4)

Gele kaarten: Jo, Diego en Jordy

Toeschouwers: 90 betalenden

RDK-Herk

 

IMG_2721

IMG_2719

Reacties zijn gesloten.