Zo’n 150 supporters waren afgezakt om onze jongens een eerste keer thuis gade te slaan.  Niet mis voor een toch ongekende tegenstander.  De vorige wedstrijd, met mooie apotheose op Nieuwerkerken, zal daar wel iets voor tussen gezeten hebben.  Na een weekje onbezorgd trainen is de volgende fase van ontwikkeling opgestart: het stevige geheel is op zoek naar automatismen in het hoger spelniveau.  Tegen Henis hebben onze jongens van het begin tot het einde het spel gedicteerd met bij momenten mooi voetbal maar vooral een indrukwekkende groepsgeest op en naast het veld getoond.  Dat het geen echte wedstrijd werd, heeft vooral te maken met de foutenlast bij de tegenstrever die zoals voorspeld soms redelijk hard en te laat in duels ging.  De eindstand, 3-0, is dan eerder matig omdat de efficiëntie wat aan de lage kant lag.

De late zomerzon gaf bij aanvang de nodige lentekriebels, dus niets dan lachende gezichten bij spelers en supporters.  Opperste concentratie vanaf het fluitsignaal en Gravelo zette zijn wedstrijd van vorige week verder met combinatievoetbal vanuit de verdediging.  Dit werd echter veel en ongestraft verstoord door een tegenstander die duidelijk niet was gekomen om mee te voetballen.  Het was dus wat zoeken om de lijnen uit te zetten en steeds diende het spel hervat worden na wat irritante foutjes.  Achteraf zou blijken dat Gravelo gewoon een versnelling hoger speelde en de spelers van (toen nog eendrachtig) Henis konden niet anders dan de meubels redden achteraan.

Er waren al wat schuchtere kansen geweest, maar pas in de 24′ knalde Ferre op aangeven van Lenny (met een gemeten kopbal) de bal lekker in het doel: 1-0!  Het was het startsein voor meer aanvalslust waarbij de doelkansen zich opstapelden.  Jordy mocht zelf alleen op het doel afgaan, maar de keeper ontzette de lage bal waardoor een dubbele voorsprong werd voorkomen.  Diezelfde Jordy werd alweer lekker diep gestuurd en werd deze keer (foutief) gestopt in het strafschopgebied, waar de scheidsrechter geen graten in zag.  Het begin van het einde voor Jordy die naar zijn pijnlijke rug greep.  De scheidsrechter had duidelijk niet zijn beste dag in het beschermen van spelers bij zware fouten.  Hij gaf bij momenten, meestal dan nog slecht gekozen, een gele kaart, daar waar hij echte aanslagen onbestraft liet.  Tussen dit mijnenveld door vond Michiel een mooie opening en hij liep tot pal op de achterlijn om de bal voor te geven.  Jordy devieert de bal mooi in doel maar de lijnrechter wilde absoluut zijn talent voor het Vlaamsche Vlaggenzwaaien laten zien en keurde tot ieders verbazing de goal af!  Foei! De supporters konden met deze beslissing naar de kantine om dit eens nader te bespreken, maar eigenlijk was toen iedereen al vol lof over het geleverde spel van Gravelo.  De keeper van Henis had echter zijn ploeg in de match gehouden, dus kondigde zich nog een spannende tweede helft aan.

Jordy moet echter met een slepende rugblessure afhaken, waardoor ‘Tenneke’ tactisch werd voorbereid op zijn missie.  Je zag de goesting om er iets van te maken in zijn gelaatsuitdrukking.

Na de rust bleef Gravelo de tegenstander bestoken met aanvalsgolven die via flanken – dan weer centraal -mooi werden afgewisseld, waar de tegenstander horendol van werd en dus teruggreep naar de  klassieke fouten tot bijwijlen hard ingrijpen (lees: met duidelijk voorbedachte rade op tegenstander afgaan en torpederen met pijnlijke aanslagen).  Het kwam echter onze spelers niet tot hun hart want zij wentelden zich in fris en frivool spel op zoek naar de juiste openingen om dan keihard toe te slaan.  In de 58′ nam Ferre de bal mooi aan in het centrum en hij stuurde Michiel het laantje.  Hij ‘schilderde’ als een volleerde artiest de bal overhoeks in de kruising.  Zijn interpretatie van afwerking op de overigens hemzelf geschilderde doelconstructie.  2-0!  En het bleef maar doorgaan!  Tenneke werd loepzuiver aangespeeld door Michiel en die draaide de bal lekker in de korste hoek: 3-0!!  Een volgend schot van Tenneke waaide van het doel weg.

Onze spelers hadden er duidelijk plezier in, en de trainer bedacht dit met wat extra vlees op het vuur: Koen F. en Jo kwamen moegestreden (Kim) en sterke (zieke Lenny) spelers vervangen om het kijkstuk aangenaam te houden.  Zoals altijd werd de lijn met de vervangingen mooi doorgetrokken, maar voetbal moet van twee kanten komen om het aangenaam te houden.  Eendracht Henis probeerde wel maar kon welgeteld 2 echte kansen bij elkaar spelen, die echter vakkundig (en met gebalde vuist) door Duvelke Kris werden gekeerd!  Koen, die vorige week al gescoord had voor Gravelo en dan ook zo fier als een gieter, maar ook beresterk zijn werk vervulde in de defensie, werd door kersverse Hasselaar Kristof bijna in de schaduw gezet!  Een fijn bemeten kopbal werd met een kattesprong van Kris uit het doel geranseld en zo blijven de verhoudingen bestaan 😉

Kurt werd voor de afwisseling geblokt met gestrekte voet waardoor het aantal gele kaarten bij Henis dan toch begon aan te dikken.  Bovendien werd iemand op van de onrustige dug-out van de bezoekers achter onze rustieke betonplaten gestuurd…

Een prachtige wedstrijd waar veel supporters graag naar komen kijken, want dit zie je zelden op onze velden.  De ploeg bewijst nu al twee weken op rij dat het een ijzersterk georganiseerd geheel vormt en de missie wordt verder gezet!  Proficiat Gravelo!!  Er wordt weer gefluisterd waar dit dekselse Gravelo toe in staat is, maar we kunnen nu al stellen dat het zo lang mogelijk doortrekken van deze lijn is een garantie tot voorhoedegevechten in plaats van enerverende bodemperikelen.  Mooi ook om te zien dat de liefst 6 spelers die ervan in vierde bij waren, het schone weer blijven maken in tweede provinciale.  De meerwaarde die de trainers hier hebben gevormd is dan ook lovenswaardig als ook het doorzettingsvermogen van de spelers.  De nieuwkomers blijken een versterking te zijn, niet alleen op speltechnisch vlak, maar ook op karakter en groepsgeest.  We kunnen nu reeds stellen dat het steeds beter wordt en de spelers willen dit ook tonen, in beide ploegen!

De groep is klaar om een tegenslag te kunnen aanvaarden en te kaderen na een mogelijk mindere match, maar ze zullen er week na week voor blijven knokken om dit zo lang mogelijk uit te stellen.

 

Ploeg: Kris, Lenny (Koen F.), Kristof B., Koen L., Adrien, Kristof P., Ferre, Kurt, Kim (Jo), Michiel en Jordy (Van-Than)

Doelpunten: 24′ Ferre (1-0), 58′ Michiel (2-0), Van-Than (3-0)

Gele kaart: Koen L.

Toeschouwers: 85 (betalenden)

 

Reacties zijn gesloten.