Op een prachtige zondagnamiddag, tijdens het mosselsouper, werd de match op Halen afgehaspeld met een zware maag.  De spelers hadden moeite om een overmacht te krijgen in de duels, waardoor MD Halen wat te gemakkelijk vrijgeleide kreeg tot een gemakkelijke 2-0 zege.  Doelpunten op cruciale momenten maakten onze jongens monddood en ze kwamen in het geheel van de wedstrijd maar tot een tweetal kansen tegen een sterk opzittend Halen.  

De eerste twintig minuten verliepen gelijk opgaand en het had er alle schijn van weg dat we een zaakje konden doen hier in het gemeentelijk (lege) stadion van Halen.  Toch was reeds vroeg duidelijk dat we belangrijke duels verloren in alle hoeken van het veld en dit zou de match uiteindelijk dan ook beslissen.  Na 24′ kwam Halen op voorsprong door een mooie aanval die pijlsnel van over rechts naar de linkerflank verliep waardoor de aanvaller van dienst alleen voor Kris kwam en eenvoudig afdrukte.  Ongeveer eenzelfde situatie als in de beginminuten, maar toen kwamen we met de schrik vrij door een traag naast-dwarrelende bal aan de rechter paal.  Gravelo kon niet echt een vuist maken tegen een sterk pressing voerende tegenstander op elke speler in balbezit.  Hierdoor diende snelle beslissingen genomen worden met veel foute passes tot gevolg.

Eén volwaardige aanval van Gravelo kwam net niet bij een hoofd om af te drukken, maar voor het overige was er vooral veel strijd op het middenveld.  Een alweer sterke Koen hield samen met Kristof het centrum gesloten, maar soms waren er toch waterkansjes voor Halen die tactisch een belletje moesten laten rinkelen op de flanken.  In de eerste helft bleef echter alles eerder rustig en zo konden we gaan rusten met 1-0.

Na de rust werd een voorzet heel gemakkelijk tussen 4 verdedigers binnen gekopt, waardoor al snel de 2-0 eindstand op het bord stond.  Weinig verweer van RDK Gravelo, omdat de spelers van Halen de volle 90′ druk bleven zetten.  Dit leverde eerder kansen op voor de thuisploeg die de bovenzijde van de deklat nog raakten.  Maar voor het overige bleven ze eerder kalm wat kansen betreft, maar des te driester werd er in duel gegaan, met talloze spelonderbrekingen en gele kaarten als gevolg.  Het mag gezegd worden dat deze gretig werden uitgedeeld aan Gravelo, daar waar Halen met het botte mes de ene fout na de andere straffeloos kon blijven hanteren.  anderzijds werd er bij ons wat te veel gegrepen naar te getelefoneerde spelfases, waardoor de tegenstander zich gemakkelijk kon instellen op mogelijke bedreigingen.

Een match om snel te vergeten en die in niets te vergelijken was met de heenwedstrijd wat inzet betreft, maar dat was dan ook een wereldpartij.  Onze spelers kunnen nu best herbronnen en terug grijpen naar de rigoreuze tactiek van tegen Bregel om de punten te kunnen thuishouden tegen KWS Alken, want dat wordt door de andere uitslagen alweer een belangrijke wedstrijd.  kurt en Adrien keren dan terug uit schorsing.

Ploeg: Kris, Lenny, Koen, Kristof B., Jo (Hans), Ferre, Kristof P., Kim (Diego), Seppe (Van-Than), Michiel en Jordy.

Doelpunten: 24′ en 50′ Halen (2-0)

Gele Kaarten: Michiel, Jordy en Kristof P.

Toeschouwers: 90

IMG_1148

IMG_1150

Reacties zijn gesloten.