Terwijl het mosselfeest op volle toeren draaide hebben onze jongens op het veld van Landen de wedstrijd moeten ondergaan om uiteindelijk met 4-1 te verliezen.  We hadden op meer gehoopt, maar de geschorsten konden moeilijk opgevangen worden, waardoor de gebruikelijke druk in de aanval achterwege bleef.  Er kwam nog wel een opflakkering in de tweede helft met de inbreng van meer aanvalskracht, maar de Landenaren zaten toen al in hun zetel voor een overdreven nabeschouwing.

De kantine van Buvingen liep al snel vol met supporters die hun hapje voor de match wilden innen, en dus zat de sfeer er al direct in.  Als een geoliede machine begon een indrukwekkend raderwerk zich te manifesteren met de vrolijke inbreng van enkele spelers die met de glimlach op het gelaat en met een verbluffende professionaliteit de zaken begon te bewerken.  Het was een gezellige drukte van jewelste en het ‘gangske’ tussen keuken en kantine was de enige verpozing uit de drukte.  Al mogen we ook ernstige incidenten melden van bijna-crashes, ongeoorloofde tussentijdse dankbetuigingen met de gebruikelijke nodeloze fouten…  Waiwai!  De eerste berichten waren dan ook veelbelovend over de kwaliteit van de mosselen, waardoor het tempo wat hoger werd opgetrokken.  De tussentijdse berichtgeving dat Gravelo na 4′ op achterstand was gekomen deed niets af van de mateloze inzet van onze vrijwilligers in het aanbrengen van de perfecte dis, en zeker ook niet van de eters die aan een hels tempo zaken achter de kiezen staken.  De resten, als die er al waren, werden met een krakende elegantie opgehaald om deze in stille onrust neer te smijten in de afdeling afwas.

De 2-0 stond te snel op het scorebord, ondanks moedig verweer van onze spelers, zo werd gezegd, wat in de keuken werd toegelicht aan de hand van de gitzwarte keteltjes die symbool stonden voor de tegenslag.  Vettige Jef liet zich echter niet van de wijs brengen in zijn vermaarde strijd met de tegenpruttelende frieten.  Even was het rust, maar de aanzet was er weer om er tegen aan te gaan zoals het zou moeten, maar de eerste de beste counter zorgde voor de 3-0.  Mossels vielen terug in de potjes en sommigen hadden hier een flinke geut gerstenat bij nodig om zich niet te verslikken in de teleurstelling.  Gelukkig scoorde Jo als een duiveltje uit een doosje, waardoor de schade wat beperkt werd.  Het uiteindelijke resultaat van 4-1 werd desondanks goed verteerd doordat de sauzen van hoge kwaliteit waren.

Niet getreurd, want de 750 eters waren allen vol lof over dat ‘kleine ploegske’ op Wikipedia, en een nieuw record met bravoure in de verf gezet, zorgde voor een prachtig mosselfeest!  Volgende week staan we er weer allemaal om onze jongens naar de zege te dragen, al zal dat bij sommigen met een zware maag zijn.

Een welgemeende dank aan alle vrijwilligers voor dit geslaagde mosselfeest, waarvan de verdienste volledig bij jullie ligt!

Ploeg: Jef, Patricia, Gerda, Jos, Els, Gert, Inge, Jerôme, José, Jean, Jan, Arlette, Richard, Eric, Tony, Hilda, Hugo, Bea, Herman, Christophe, Omer, Lilly, Luc, Patricia, Benny, Manuela en kinderen, Stijn, Anneleen, Tata, Eddy, Linda, Frank en Yvonne.

Wisselspelers: meer dan 20 spelers van eerste ploeg en reserven (!)

Eters: 750

Gele kaarten: geen

1779227_10152879715272733_6671726947491772850_n IMG_0855 IMG_0856 IMG_0857

 

Reacties zijn gesloten.