Gravelo heeft op de derde speeldag van de competitie zijn eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op bezoek bij promovendus Bregel werd het 4 -2. Voor Gravelo scoorden aanvoerder Michiel Jamoul en Ta Van-Than.

Bregel begint wervelend aan de partij en drukt Gravelo helemaal weg. Onze jongens zijn toch wel effe van slag maar houden alsnog stand. De eerste tien minuten voetbalt de thuisploeg 4 doelrijpe kansen bij elkaar. 2 worden ontmijn door doelman Kris.

Gravelo moet aan de bak zonder Kristof Pirlet die professionele verplichtingen heeft en daarenboven de voorbije week ook nog eens papa geworden is van een flinke zoon Teun. Nu al wordt een ‘Fristi’ traktatie gevreesd door enkele Gravelorianen.

Op het kwartier komt Gravelo even onder de druk uit wanneer Adrien Jordy het straatje instuurt. Lekkere actie van onze spits gevolgd door een schot dat afgeblokt wordt door een verdediger. Net op het moment dat Gravelo in de match lijkt te komen slaat de thuisploeg toe en scoren ze de 1 – 0.

Het doelpunt doet Gravelo niets. Ze blijven zich inzetten en groeien in de wedstrijd. Een schot van ‘Poellie’, een actie van Michiel en twee vrije trappen leveren enkele halve kansen op.  Meer dan een kwartier houden we Bregel van ons doel verwijderd tot ze toch nog eens komen opzetten. Eerst gaat een kopbal nipt naast. Even later nemen ze een hoekschop die via een omweg bij een speler van Bregel terecht komt. Zijn afgeweken schot eindigt in doel, 2 – 0.  Gravelo reageert met een actie van Kurt en op slag van rust een schot van Jordy dat kracht mist om echt gevaarlijk te zijn. Bij de koffie is het 2 – 0 voor de thuisploeg, een voorsprong waar eerlijkheidshalve niets op af te dingen valt.

Een gebrek aan rust in de eerste helft kan een oorzaak zijn van het feit dat Gravelo niet echt zijn spel kan spelen. T1 Vrancken heeft heel wat te vertellen tijdens de rust en wil na de rust een ander Gravelo zien. Hij voert ook enkele wissels door. Koen Lenaerts en Ki Schroyen worden vervangen door Jo Vanderbemden en Ta Van-Than. Jo gaat op de 2 spelen waardoor Adrien van de 2 naar de 5 verkast.

Wat de T1 allemaal gezegd heeft is niet geweten maar zijn woorden hebben wel de juiste snaren geraakt want in de eerste minuut maakt onze aanvoerder Michiel een dot van een actie gevolgd door een pegel op de doelman en niet veel later lanceert Koen Benaets Jordy, zijn schot gaat over.

Gravelo groeit in de wedstrijd maar wordt rond het uur genekt door een vreemde beslissing van de scheidsrechter. Hij ziet een overtreding die er écht geen is, geeft de thuisploeg een vrije trap die op een, eerlijk is eerlijk, heerlijke manier in doel verdwijnt. Kris is kansloos, 3 – 0 toch wel een beetje tegen de gang van het spel in op basis van wat Gravelo toont in de tweede helft.

De uitstekende verlichting in Bregel zorgt ervoor dat er nogal wat ongedierte rondvliegt. Iets waar één van beide grensrechters ook nogal wat last van lijkt te hebben want hij wappert te pas en te onpas met zijn vlag. Wanneer diezelfde grensrechter dan ook nog eens meent dat hij een speler (Jordy) moet beginnen uitdagen reageert Yvo, normaal altijd de rust zelve. De grensrechter speelt Calimero, roept de scheidsrechter bij zich die op zijn beurt naar de afgevaardigde van de thuisploeg trekt met de mededeling dat er twee heren zijn die het zwijgen moet worden opgelegd.

Op het veld gaat de wedstrijd gewoon verder en glijdt Adrien een bal van de lijn. Niet veel later stuurt diezelfde Adrien Jordy weg. De plaatselijke goalie moet alles uit de kast halen om de meubelen te redden. Niet veel later komt Bert Houben in de plaats van Adrien Princen. De ‘stopper’ pakt zijn eerste speelminuten bij Gravelo in tweede provinciale.

Ondanks de 3 – 0 blijft Gravelo voetballen alsof het 0 – 0 is en alles nog mogelijk is. Irritant is wel dat de vele kleine fouten van de thuisploeg niet bestraft worden.  Gravelo valt aan en af en toe lukt Bregel het om op de counter tegen te prikken. Gelukkig gaat de bal voorlangs. Aan de overkant probeert Jordy het met een zondagsschot op zaterdagavond. De keeper lost de bal zodat het lederen ding bij Ta terecht komt. Die twijfelt niet en scoort,   3 -1.

Gravelo ruikt dat er meer mogelijk is. Achteraan moet je dan risico’s nemen maar dat is dan maar zo. It’s all, or nothing. Bij een tegenprik ontsnapt een speler van Bregel. Onze snelle Jo haalt hem in, tackelt op de bal waardoor de speler in het strafschop gebied valt. Een zui-ve-re tackle wordt door de scheidsrechter beoordeeld als een aanslag. Vreemd dat de kaart in het zakje blijft, toch? Anders zou die aanslag, die er geen was, met rood bestraft worden. Maar niet … zelfs geen geel … Die kaart komt er wel wanneer Jo ziet dat de bal op de stip wordt gelegd en hij hoger springt dan de scheidsrechter. Hoogspringen vanuit stilstand, Jo wint de competitie geheid! Bregel neemt het tweede geschenk in dank aan, het staat 4 – 1.

Wie dacht dat Gravelo nu zou liggen grienen in een hoekje is eraan voor de moeite. Met frisse moed trekt groen-wit naar voren. Heerlijke pas van Jordy en Michiel maakt er 4 – 2 van. Niet veel later is Michiel dichtbij de 4 – 3 wanneer zijn voorzet een schot blijkt te zijn. En nog is het niet gedaan want een kopbal van Michiel wordt van de lijn gehaald en zo eindigt de partij op 4 – 2.

Een eerste nederlaag in tweede provinciale maar we zijn niet weggespeeld. Overweldigd door de wervelende start in de eerste helft en een gebrek aan rust in eigen rangen zorgden ervoor dat de thuisploeg met een 2 – 0 bonus mocht gaan rusten. In de tweede helft toonde Gravelo mentale weerbaarheid en werd op karakter en inzet twee keer gescoord. Volgende week komt Zutendaal op bezoek. Wij verwachten de fans in ons Cicindria stadion. Tot dan.

(Met dank aan Eric voor het verslag!)

Ploeg: Kris, Adrien (Bert), Koen L.(Jo), Kristof B., Lenny, Koen F., Ferre, Kim (Van-Than), Kurt, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 17′ Bregel (1-0), 34′ Bregel (2-0), 60′ Bregel (3-0), 65′ Van-Than (3-1), 72′ Bregel (4-1 /Pen.), 83′ Michiel (4-2)

Gele kaarten: Kim en Jo.

Toeschouwers:  Niet gekend.

Bregel-RDK

Reacties zijn gesloten.