Op een winderige avond hebben Gravelo en Viversel  een sportieve en aangename avond voltooid met winst voor onze jongens: 5-1.  Het was even geleden dat we thuis nog eens zo veel doelpunten zagen, goed voor het vertrouwen met het oog op de nog resterende 6 wedstrijden van een voor ons reeds geslaagd seizoen.  Meer en meer voel je binnen de groep dat ze het huis dat dit jaar verder is opgetrokken, fijn willen afwerken met oog voor details.

De architect van dit werkstuk kwam toezien op de werf die op een mooie manier werd geleid door werfleider Gert.  Het was van aanvang duidelijk dat Gravelo er geen twijfel over wou laten bestaan dat de punten thuis moesten gehouden worden, maar enkel op een verzorgde wijze.  De ruwbouwwerken werden opgestart met een metsersploeg die alle uitgezette lijnen mooi volgden volgens plan en dit resulteerde in een duidelijke opbouw richting het doel (Viversel).  In de eerste twintig minuten werden enkele kansen maar net gemist, mede door goed ingrijpen van doelman en ook een onverschrokken speler die lijf en leden riskeerde om een goal op de lijn te keren.  Een knal van Ferre met zijn rechter, spatte op de rechter paal en vervolgde zijn weg voor de doellijn… Na een mooie opbouw over links, Kim en Lenny hadden al wat ervaring op voorgaande werven, werd pijlsnelle Lenny mooi diep gestuurd die via enkele stappen het centrum bediende om uiteindelijk Michiel de score te laten openen: 1-0.  Of toch niet, want de lijnrechter zwaaide rijkelijk laat voor al dan niet buitenspel van Lenny, maar het leek eerder ingegeven als een excuus voor zijn foute beslissing…

Deze ruwbouwwerken werden plots verstoord toen de twee centrale pijlers het begaven en een kwieke aanvaller van Viversel er enig mooi 0-1 van maakte met een schot in één tijd in de kruising.  Kris was kansloos.  Het was dus enkele minuten terug wat puin ruimen, nadat de architect aan de werfleider zijn instructies doorgaf: blijven vooruitdenken met het reeds geëtaleerde verzorgde voetbal!  Een ontbolsterde Michiel plaatste nog eerst een bal naast de rechter paal, maar even later scoorde hij eenvoudig op aangeven van Bert (vrije trap net over de middellijn): 1-1.

De kansen bleven zich opstapelen voor Gravelo, maar het nodige geluk ontbrak bij pogingen van Kim (schot met links na een mooie dribbel over rechts naar het centrum toe), Séba (kopbal naast) en een bal rakelings naast de linker paal van Ferre (kopbal aan eerste paal bij hoekschop).  In de 43′ was Michiel wat aan het voegen in het centrum en hij werkte zijn muurtje zorgvuldig af: 2-1!  Net voor rusten werd de zaak rechtgetrokken en zo kon de werfleider, na het tellen en vergaren van de ballen, met een mooi verslag richting architect.

Na de rust bleven onze jongens met een gezond ritme het geheel verder optrekken met een reeks van kansen, waarvan een deel hier wel zullen vergeten worden, maar we herinneren ons alweer een hoekschop die maar net aan de tweede paal werd gemist, een bal op de paal van Michiel na een rush op doel en een lob van Michiel die maar net over ging…  De tijd begon te dringen en de planning moest aangehouden worden, dus werd er geopteerd om een afwerkersploeg (Hans, Jordy en Toon) op de werf af te sturen om het huis versneld bewoonbaar te maken.  De ruwbouwwerken waren immers verzorgd en met een ijzersterke structuur voorzien, en het waren de afwerkers die met zuivere bewegingen en passes kans op kans creëerden.

Jordy werkte in de 73′ een mooie aanval van achteruit af en had dus direct de smaak te pakken: 3-1.  Een minuut later bediende hij Ferre die er van dichtbij 4-1 van maakte.  Ook hier werd de voorbereiding in detail uitgesponnen met fraai voetbal.  Nog geen minuut later werd het 5-1 als alweer Jordy Michiel loepzuiver aanspeelde van over links.

Diezelfde Jordy werd mooi diep gestuurd, maar werd onbegrijpelijk afgevlagd voor buitenspel: een tweede onterecht afgekeurd doelpunt.  Toon deed zijn bijdrage door aan de rechterzijde de pleisterwerken versneld uit te voeren met snedig spatelwerk en zuivere aflevering van werk.  Het was allemaal mooi om zien en het had eigenlijk veel zwaarder kunnen uitvallen voor Viversel.  Michiel werd nog neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag hier geen graten in, temeer omdat het een zeer sportieve wedstrijd was zonder kaarten en een tegenstander die voluit bleef voetballen.

Met zijn plan onder de arm voltooide de architect de werf met een voorlopige oplevering (definitieve is gepland over zestal weken) en zoals het hoort wordt een dergelijke afsluiting steeds gevierd met de werfleider tot in de late uurtjes…

Volgende week gaan we iets (ver)bouwen in een verkaveling in Hasselt (HO Heide) om dan te starten met enkele meesterwerkjes tegen Ham, Heusden-Zolder, Turkse, Godsheide en Spalbeek.

Met dank aan het team dat er elke week blijft staan met goed voetbal, een stevige structuur waarbij de invallers steeds hun zichtbare inbreng hebben én een pracht van een groep.  Merci Gravelo!

Ploeg: Kris, Koen (Hans), Séba, Bert, Lenny, Kristof B, Ferre, Kenneth (Jordy), Kim, Michiel en Kurt (Toon).

Doelpunten: 22′ Viversel (0-1), 27′ Michiel (1-1), 43′ Michiel (2-1), 73′ Jordy (3-1), 74′ Ferre (4-1), 75′ Michiel (5-1).

Geen kaarten.

Toeschouwers: 80

Reacties zijn gesloten.