De eerste periodetitel is voor RDK Gravelo!  Na een spannende match met veel overgave van onze jongens werd het plecht oververdiend gewonnen met 3-2.  In de eerste helft werd een mooie voorsprong uitgebouwd, nog wat uitgediept op het begin van de tweede helft, maar een wilskrachtig HO Heide kon nog twee keer tegenprikken.  Zo bleef het spannend tot het einde.

Het moest en zou de apotheose worden van een prachtige eerste periode: na (onterrecht) verlies op Heers en een gelijkspel thuis tegen het sterke Vrijheid Zolder, zetten onze voetballers een pracht van een reeks neer (21/21) waardoor op de voorlaatste speeldag opeens de periodetitel in het zicht kwam…  RDK, in al zijn geledingen, was klaar voor deze ontmoeting met HO Heide om mits winst de titel binnen te halen!  Zoals bij elke wedstrijd dit seizoen stonden de koppekes op scherp voor de wedstrijd, gewassen met een figuurlijke shampoo van richtlijnen van onze trainers en ondersteuning van al wie Gravelo lief heeft.  Er was dan ook geen echte studieronde nodig om tot de kern van de zaak te komen…

De match was nog maar enkele minuten jong, als Séba mooi voor zijn man de bal meepikte en prachtig inspeelde op Kurt die als een pijl op doel afstormde.  “Doen, Kurt, nu mag je niet twijfelen!” riep de verslaggever, en Kurt keilde de bal in de kruising van de korte hoek: prrraachtig! 1-0 na welgeteld 4 minuten spelen.  De eerste helft ging dan wel mooi op en neer, maar de enkele dreigingen kwamen enkel van Gravelo, waardoor Kris weer een schijnbaar rustige namiddag tegemoet ging.  Onze aanvallen waren wel doorspekt met doorsteekpassen in de kaas met gaten van HO, maar helaas liepen onze aanvallers al te enthousiast in de buitenspelval…  Tot in de 40′ Michiel wel correct in de diepte werd gestuurd en die als een jong veulen zijn verdedigers afschudde in zijn rush naar de goal om vervolgens Jordy (die als de weerwind kwam aangelopen maar zich zelfs moest inhouden om achter Michiel te blijven) aan te spelen die deze mooie aanval mocht afronden: 2-0.

Na de rust werd de koers richting kantine aangehouden waardoor uit de druk enkele hoekschoppen ons te beurt vielen.  Michiel en Ferre dachten de tegenstander te misleiden door van plaats te wisselen bij één van die hoekschoppen: Michiel kopte de corner van Diego netjes door naar de tweede paal waar Ferre mooi binnenbuffelde: 3-0!  Door de geruststellende ruststand in Turkse (4-0!)  was het tijd om de opendeurdag bij HO te gebruiken om door de mazen van het net te glippen…  Maar daar liep het mis door een uitstekende keeper die Michiel en Jordy tot viermaal toe kon afweren als ze op hem werden losgelaten op een rode loper die uitgespreid lag op het frisgroene Gravelo-plein.  Kansen werden de nek omgewrongen en dan weet je dat de tegenstander bij een zeldzame prik Kris zijn droom doorprikte in de 51′ en de stand milderde tot 3-1.  Gravelo bleef kansen creëren maar ook missen, waardoor bij een tweede tegenprik de stand zelfs 3-2 werd…  Spanning terug zou je denken, maar het kruit was wat verschoten bij HO na een laatste schot (rakelings) voorlangs, wat het laatste wapenfeit was van de bezoekers.  RDK daarentegen kreeg nog een levensgrote kans: Séba lanceerde Michiel, die iets te ontstuimig breed gaf aan de vrijstaande Kenneth die onder de bal doorging..  De scheidsrechter, die zichtbaar te veel en te lang genoot van het spektakel, floot af en heel Gravelo was uitbundig: de promovendus is eerste periodekampioen na een prachtig sportief verhaal en wordt leider met een bonus van 3 punten!

Tijd voor een korte nabeschouwing van deze eerste periode als antwoord op de vertwijfelende gezichten bij onze supporters (“waar gaat dit eindigen”, “wat als…”).  Dankzij een prachtige trainers-staf die één groep gevormd heeft met allemaal strijdende vrienden met een sportief geloof in eigen kunnen, is Gravelo tot een prachtige geheel gekomen.  Iedereen streed om Kris zijn doel 676′ (!) vrij te houden, 24/24 te halen – na een zogenaamde slechte start – waarbij elk punt verdiend was, een tactisch plaatje dat dankzij een ijzersterke organisatie zichtbaar functioneerde en een brede kern met invallers die allen hun steentje hebben bijgedragen tot deze prachtprestatie.  Het is aan de twijfelaars om te genieten van dit moment en te koesteren, om bij de eerste gewisse nederlaag de ploeg te ondersteunen met deze wetenschap: “niets moet, alles is mogelijk” (de gedachtengang van de spelers die zonder vooroordelen een wedstrijd strijdlustig aanpakken).  Het is in ieder geval heerlijk om erkenning te krijgen van je tegenstanders (website Ham United: “Nu zaterdag 9 november om 19u30 absolute topwedstrijd in 3de prov C, de nummer 2 tegen de nummer 1. Als we winnen tegen Gravelo pakken we de koppositie terug.”) en dit is de mooie opdracht waar onze jongens de komende weken zich mogen bewijzen ten gevolge van de positie bovenaan.

Dank ook aan jullie, supporters en sympathisanten, voor de steun langs het veld maar ook via hartverwarmende ondersteuningen op verschillende media.  De spelers genieten hiervan!  Gravelo schrijft geschiedenis en het is beter dat je dit nu beseft met zijn allen, want nu is er de beleving!  Ze zien ons met zekerheid terug in de strijd van de eindronde naar 2° provinciale, maar tot dan lopen de spelers de verrekense snot uit hun lijf en spelen ze het spelleke dat ze zo graag spelen: voetbal (een feest!).

Ploeg: Kris, Niels, Koen, Bert, Adrien, Ferre, Sébastien, Kurt (Lenny), Diego (Hans), Michiel en Jordy (Kenneth).

Doelpunten: 4′ Kurt (1-0), 40′ Jordy (2-0), 50′ Ferre (3-0), 51′ HOH (3-1), 72′ HOH (3-2)

Gele kaart: Ferre

Toeschouwers: 70 (betalenden)

RDK-HOH

Reacties zijn gesloten.