Met het succesvolle recept van de afgelopen weken heeft Gravelo de derby tegen EMBO tot een goed einde gebracht: 1-0.  De eerste helft was nog redelijk evenwichtig, maar in de tweede helft slaagde RDK er weer in de tegenstander ver van eigen doel te houden door de tegenstander hoog vast te zetten.  Voetbal was echter moeilijk door een sterk terugplooiend EMBO dat er ook niet voor terugdeinsde om hard in te grijpen tegen een thuisploeg die over het geheel technischer was en probeerde om voetballend tot oplossingen te komen.

De derby was duidelijk voelbaar in Buvingen: een kleine file op de Truilingerstraat, gespannen trekjes op de gezichten van spelers en trainers en de gespierde kreten in de kleedkamers om elkaar voor de wedstrijd op te peppen.  Gelukkig was er de kleine ‘witte’ van Dakwerken Schuermans die al wat ervaring begint te etaleren bij het aftrappen van de wedstrijd, waardoor veel oma’s de traantjes van ontroering in de oogleden kregen..  Voor de spelers was dit dan ook nog het sluitstuk van een gravelojaanse uitdaging: voor de vijfde maal de nul houden of  winnen van de derby.

De eerste helft begon direct met een kansje voor Gravelo, maar Jordy kon de bal niet controleren in de zone van de waarheid, wanneer hij alleen op doel werd gestuurd.  De jongens eisten duels en balbezit op en dit resulteerde in zacht overwicht voor Gravelo zonder echter direct tot kansen te komen.  Het was zelfs EMBO dat bij een afgeweerde hoekschop de eerste echte kans kreeg: een schicht naar de rechter hoek, maar Adrien stond pal om het ontij te keren op de doellijn.  Michiel toonde zich door een goede vrije trap (net naast) en Diego nam bij een volgende vrije trap het initiatief en pegelde  de bal naar de linker hoek, maar de keeper van EMBO acteerde attent.  Diego en Michiel zetten ook nog een mooie aanval in elkaar, maar de mooie kans van Michiel werd weer even mooi gered door de keeper.  Ferre keilde nog een bal nog onbesuisd over, bij een hoekschop werd de bal van dichtbij nog over gekopt door Michiel en een voorzet van Michiel kwam helaas net niet in de voeten van Diego terecht.  Heel de ploeg kon een redelijk tempo ontwikkelen en EMBO had zichtbaar  moeite om de snelle flanken en de infiltraties vanuit het middenveld af te weren en kwamen alleen maar over de middenlijn met lange ballen richting de snelle spitsen (Breesch en Skeric) maar echter zonder problemen voor onze alweer sterke defensie.  Kristof won omzeggens alle duels en was een rots in de branding, vanwaar het spel zich ontwikkelde.

De laatste minuten werden ontsierd door tal van fouten die helaas ook tot blessures leidden: Sam kreeg last van een lichte verrekking en Michiel werd na enkele zware trappen in de laatste minuten weer hard aangepakt waardoor het oplapwerk geen soelaas kon brengen tijdens de rust.  Niels en Séba kwamen dan ook direct na rust de ploeg versterken.  Dit mag je ook letterlijk nemen, want weerom waren de wissels van goudwaarde voor het team.

Na de rust begon de wekelijkse processie richting doel van de tegenstander, en dit met verzorgd voetbal vanuit een ijzersterke organisatie.  Helaas was de techniciteit van Gravelo wat te machtig voor de tegenstander en dit resulteerde in vervelende fouten om onze jongens af te weren.  Na 10′ was er geen sprake meer van een middenveld bij EMBO en moest RDK opboksen tegen een verdediging met dubbele gordel.  In de hele tweede helft kon EMBO niet meer dreigen, behoudens twee ‘dreigingen’ die Kris enkel dwongen tot één opraapje van een aandwarrelende bal… Gravelo kon via Jordy, Diego en de bedrijvige flanken wel openingen vinden, maar de rijpe kansen werden ofwel goed gekeerd ofwel was er pech bij de afwerking.  Bij een hoekschop kon Koen bijna afdrukken met een halve omhaal die echter hoog over ging, een voorzet van een zeer bedrijvige Jordy werd maar ternauwernood afgeweerd en Diego kon net niet afdrukken bij een voorzet vanop rechts waar ook Niels zich direct opvallend liet opvallen.

De druk werd te groot voor EMBO en dit zorgde voor de logische gele kaarten na stevige ingrepen, waarbij vooral Jordy het slachtoffer was: bij een duel werden de armen van een verdediger wel heel breed gehouden met een rake slag als gevolg.  Kristof verzwikte zijn enkel en werd noodgedwongen vervangen door Thomas, die dat met verve deed.  Nielske voelde zich als een vis in het water tegen dit uitgebluste EMBO, maar ook hij mocht het harde spel van de tegenstander ondergaan met deze keer een rode kaart tot gevolg waardoor Mechelen met zijn tienen verder moesten in de laatste 20′.  Skeric werd vervangen en EMBO boos voor een 7-2 systeem om op de counter te kunnen toeslaan.

In de 83′ won (alweer) Jordy een offensief duel, maar deze keer werd hij effectief  k.o. geslagen.. Een vinnige Adrien nam echter de bal gepast over en omspeelde met een actie op de achterlijn 2 verdedigers van EMBO om fraai in te spelen op de kwikzilvere Niels die in één tijd overnam en scoorde: 1-0!  Eindelijk loon naar werken.  EMBO was verslagen en Gravelo speelde dit de laatste minuten rustig uit.

Weerom een sterke prestatie van Gravelo die nu 5 wedstrijden geen doelpunt meer incasseerde en dit konden vieren met een zesde zege op rij.  Kris is 530′ ongeslagen, een unicum in zijn carrière.  Het was de eerste wedstrijd dit seizoen dat EMBO niet kon scoren wat het resultaat nog mooier maakt, al was EMBO niet zo sterk als aangekondigd en kwam het duidelijk voor een draw.  Volledig de verdienste van een dominant Gravelo.  Het feest werd nog verder gezet tot in de late uurtjes.

Ploeg: Kris, Sam (Sébastien), Koen, Bert, Adrien, Kristof B (Thomas), Ferre, Diego, Kurt, Michiel (Niels) en Jordy.

Doelpunt: 83′ Niels (1-0)

Rode kaart: 71′ Tim Knapen (EMBO)

Toeschouwers: 182 (betalenden)

RDK-EMBO

Reacties zijn gesloten.