Normaal zwijgen we beter als het gaat om de eerste oefenwedstrijd na een eerste training. De drie ploegen komen samen om al eens tegen de bal te trappen en supporters kijken wat de nieuwe spelers kunnen bijbrengen aan de groep. Het is een mix van opstellingen van reserven en 1°ploegen, met andere woorden de start van de opbouw van het seizoen.

Jeuk startte met een overwinning tegen Gingelom (3-0), waarna ze tegen onze gasten mochten aantreden. Het was een gelijk oplopende wedstrijd, maar de betere combinaties waren voor RDK met soms mooi combinatievoetbal. Kris hield de netten schoon bij enkele schuchtere pogingen van Jeuk, maar in de tweede helft voetbalde RDK 4 mooie kansen bij elkaar. Thomas miste de eerste open kans nog omdat hij te snel wou afdrukken (nipt over), maar de tweede kans stifte hij zoals vanouds over de doelman van Jeuk. Een verdiende overwinning gezien de nog daaropvolgende kansen.

Tegen Gingelom werd met een andere samenstelling gespeeld en de thuisploeg zat hevig op de bal. Ze kwamen dan ook op voorsprong in de eerste helft. Na de rust drukte RDK Gingelom tegen eigen goal en dit resulteerde in 2 doelpunten die eerder te wijten waren aan onachtzaamheid in de defensie van Gingelom. Onze jongens knokten echter hard en hadden vooral veel oor naar de richtlijnen van de trainer die van deze wedstrijden vooral gebruik maakte om iedereen wat zaken bij te brengen. Gingelom kwam op het einde nog langszij, maar de eindstand bleef op 2-2, waardoor de beker van Gingelom naar RDK verhuist!

Een mooie stimulans voor een zware voorbereiding!

Beker van Gingelom 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *