Na een mooie wedstrijd heeft Gravelo met uitstekend voetbal de 3 punten mee naar huis genomen en weerom werd de nul gehouden: 0-4.  Het was een wedstrijd met veel kansen voor Gravelo, maar de randversiering van de goal stond wat dik vandaag en de keeper van Viversel heeft ook zijn kunde laten zien.  Zodoende is de zondag vrij voor een katte-slaapje in de geliefde kleuren…

Tijdens de opwarming liet de keeper reeds zien dat hij uit het goede hout gesneden was, maar voor de verslaggever was reeds zichtbaar dat de rechterhoek kwetsbaar zou zijn…  Na een studieronde van 15′ waarbij het spel evenwichtig over en weer ging zonder enige dreiging, vonden onze jongens het tijd voor een tempoversnelling wat resulteerde in tal van kansen en enkele goals.  Zo volgde Adrien op de linkerflank de snelheid van naastgelegen E314 om Jordy mooi aan te spelen die mooi Diego aanspeelde die even rustig afwerkte : 0-1!

Kurt testte even later de keeper met een mooi schot naar de kruising en Séba kopte bij een hoekschop maar net naast…Adrien rolde even later (24′) weer de flank op om mooi voor te geven naar Michiel die echter de open kans nog even aan zich voorbij liet gaan. Een schot van Diego ging maar net naast (26′) en bij een mooie aanval mist Jordy de 0-2, waar een vrijstaande Ferre ook nog een optie kon zijn.  Even later was het net andersom: Ferre besloot naast de goal bij een snelle omschakeling bij hoge druk, maar ook hier had Jordy een afspeelpunt kunnen zijn.  Diego pegelde nog op de paal (29′) en ook Séba moest niet onderdoen met zijn knal op de kruising (30′) om op die wijze het kaderwerk op deskundige wijze te controleren.

Het was dan ook verwonderlijk dat de stand maar niet verder opliep in het voordeel van RDK, maar in de 33′ was het dan toch raak voor onze jongens: Michiel, aangespeeld op de rechterflank, gaf mooi voor waarbij Ferre de keeper probeerde te verschalken met een lob-kopbal die echter weer tegen de lat spatte, maar een attent volgende Jordy klaarde de klus in rebound.  0-2!

Na dit dolle kwartiertje bleef RDK nog wel aandringen, maar verder dan een voorzet tegen de lat (Michiel) kwamen we niet meer.  Tijd voor wat rust en een kantine vol met RDK-aanhang: ongezien weer hoe sterk vertegenwoordigd Gravelo is bij uitwedstrijden!

De tweede helft start weerom met voetbal richting doel Viversel, met in de eerste minuut al een mooie kans: Jordy bedient Michiel maar de keeper redt met een mooie reflex op de lijn, waarbij Kurt de tweede bal niet kan verzilveren. De druk blijft aanhouden maar er is minder dreiging door het soms te snel diep spelen, maar ook door 2 onterecht afgefloten (buitenspel) acties door een lijnrechter die enkel slaagde voor een examen vaandelzwaaien… De ploeg walste met mooi voetbal over de tegenstander heen en je kan je niet van de indruk ontdoen dat dit spelvreugde is door een goede organisatie, hard werken en frivole ingevingen van een groep die elkaar blindelings aanvult.

Michiel speelt Diego in de 60′ met een subliem hakje vrij, maar ook hier gaat de pluim naar de keeper van Viversel die uitstekend redt.  Niet veel later neemt Ferre een bal mooi aan tussen twee verdedigers en stuurt Michiel op het doel af, maar weer staat er de dekselse keeper die met een mooie reflex erger voorkomt.  Viversel speelt heel de wedstrijd mooi mee en slaat rond de 70′ tweemaal toe: een ver schot vanop 40′ kan Kris niet echt bedreigen, maar een vrije trap belandt op de dwarsligger en Kris was toch even van zijn melk, verschrokken dat het elk moment over kan zijn met zijn droom…

In minuut 67 komt de afvallende bal uit een corner bij Jordy die met een magistrale volley de keeper in zijn goede hoek (rechts) verschalkt: 0-3!  Deze trap is de perfecte uitvoering van de ‘bicycle kick’, ondertekend door een speler vol met vertrouwen die met zijn wekelijkse doelpunten nu al aan een totaal van 9 doelpunten zit.  Tony gaat in de dug out zitten om zichtbaar te bekomen van zoveel mooi voetbal op het veld van ‘zijn’ spelers…en zelfs Wouter wordt wat rustiger nu en geniet van het orkest onder zijn leiding.

Tijd voor wat wissels voor moegestreden strijders te vervangen voor frisse gasten om zo de druk tot de laatste minuut hoog te houden.  Dit leidt dan ook tot de einduitslag: Diego wordt bij een vrije trap door Adrien aangespeeld en vlamt nu wel binnen net naast de paal en weerom in de rechter benedenhoek: 0-4.

Weerom heeft RDK een mooie prestatie neergezet tegen een ploeg waar normaal enkel punten verloren kunnen worden.  De tegenstander besloot immers om zich niet in te graven (zie vorige week) en het spel vrolijk mee te spelen met piepjonge gasten in hun team die met branie bleven spelen: proficiat!

De kantine van Viversel leek wel de thuiskantine en in deze gezelligheid werd de avond dan ook mooi afgesloten met zichtbare tevreden supporters die vooral ook de immense sfeer in en rond het team kunnen appreciëren.  De supporters dragen het hart van Gravelo mee uit naar alle clubs, die enkel maar kunnen beamen dat dit mooi om zien is!

RDK kan met vertrouwen uitkijken naar de komende matchen tegen hoger geklasseerde ploegen en doet nog steeds mee voor het periodekampioenschap.  Met 21/21 zetten we in ieder geval een mooie reeks neer, maar vooral het lage aantal tegendoelpunten werkt ontzagwekkend bij vriend en tegenstander…

Ploeg: Kris, Adrien, Koen, Bert, Niels, Sébastien, Ferre, Diego, Kurt, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 17′ Diego (0-1), 33′ Jordy (0-2), 76′ Jordy (0-3), 88′ Diego (0-4)

Toeschouwers: 80 (geteld)

Viversel-RDK

Reacties zijn gesloten.