Heide moet HO (Hoger-Op) even bijstellen want RDK heeft na alweer een mooie voetbalavond het plaatselijk in reconversie verkerend Hasselts voetbal getoond hoe je met mooi voetbal een weg kan vinden naar de overwinning, met lak aan bijwijlen georchestreerde intimidaties.  De uitslag, 0-4, zette perfect de weergave neer van het verschil tussen beide ploegen.

De eerste 15′ startte HOH met een wilskracht om snel een doelpunt te scoren via de lange bal naar de twee wendbare spitsen die bijwijlen kwamen dreigen aan het doel van Kris.  In die aanvangsperiode moest RDK zich wat aanpassen aan deze tactiek, maar dit resulteerde in sublieme opvang achteraan door Lenny, Séba, Bert en Sam die met mooie verdedigende acties de tegenstand de luren legde…  Een mooi bewijs dat de basis van een overwinning veelal in het hinterland te vinden is.  Door deze snelle aanvangsfase werden onze verdedigers niet alleen meester van de situatie, maar kregen ze ook de kans om zich te ontplooien als opstart van mooie omschakelingen.  In het begin was dit nog meer als counter geïnspireerd, maar rond de twintigste minuut kreeg HOH twee harde slagen recht in het aangezicht.  De eerste was een magnifieke tegenactie die van achter tot vooraan in welgeteld 10 seconden werd afgerond: op aangeven van Kim scoorde Jordy een wereldgoal (met links!) vanop zo’n 30m over de keeper in de overliggende rechter kruising. 0-1!  Het was nog maar de eerste kans want eerdere pogingen van Jordy, Kurt en Michiel  werden onterecht afgevlagd, dus redelijk efficiënt op dat moment.

Nog geen 2 minuten later was het weer RDK dat de neus aan het venster zette met een mooie voorzet van Michiel die ook weer feilloos werd binnen getrapt door Jordy: 0-2!  Gravelo op rozen!

Door deze voorsprong bleef Gravelo gedreven om het spel te maken, dat steeds werd beantwoord met lange ballen naar voor door HOH.  Veel ballen verdwenen echter in de duisternis en door het ontbreken van een afsluiting wordt het aantal speelminuten gereduceerd tot 80’…  Gelukkig was dit geen probleem in deze situatie waarbij onze jongens de lakens uitdeelden.  Bij momenten werd er wel echt aandacht geschonken om het bedje fraai te spreien met een strak laken van back tot back.  Het bleef echter opvallend dat acties die mooi achter de verdediging van HOH vertrokken ondeskundig werden afgevlagd, tot irritatie van onze snelle jongens vooraan…

Na een mooie eerste helft met veel kansen gingen spelers en de weer massaal opgekomen supporters tevreden naar de kantine van HOH die speciaal voor deze gelegenheid in groen-witte kleuren was geschilderd.  Tijdens de rust was er een opvallende verbroedering tussen trainer, kapitein van HOH en de spelleider: van geen kwaad bewust werd de tweede helft in een heel andere sfeer aangepakt, waarbij de trainer van HOH de kaart van de intimidatie koos.  Verschillende zware overtredingen op Kurt, Jordy, Michiel en Ferre werden op een ongeloofwaardige wijze ontzien: bij elke aanval werd (in koor) geappelleerd voor buitenspel, handspel, etc.. waarbij de kapitein steeds verhaal ging halen bij de scheidsrechter, die berustende woorden sprak…  Op het moment dat de strijd het felste was, werd Ferre bij inspelen alweer door de kapitein onderuit geschoffeld, maar de scheidsrechter gaf balvoordeel waardoor via Kim Michiel en Jordy op een kordate wijze een duidelijk sein konden geven aan het anti-voetbal: 0-3, Jordy voltooid een mooie hattrick op aangeven van Michiel.  De kapitein, die overigens geel verdiende, mocht blijven klagen: hij vond dit balvoordeel zeer ongepast.

De gehele tweede helft was voor Gravelo, waarbij  mooie kansen werden gecreëerd met voor de toeschouwers overzichtelijk voetbal.  Kris was attent bij enkele stilstaande fases, waardoor we kunnen spreken van een gave prestatie in alle gelederen.  10′ voor tijd werd weer gescoord uit een mooie collectieve aanval waar Michiel zijn goaltje meepakte op aangeven van Niels.  Jordy had ondertussen zijn applaus-vervanging ontvangen en zo konden ook de 3 vervangers ook weer hun deel bijdragen.  Nielske, de frivole, kreeg nog een mooie kans na goed (ge)stoor(d)werk, Hans haalde alweer zijn strijdershart naar boven en kon ei zo na richting doel vertrekken, en Koen zorgde voor de nodige rust in de crèche.  Want ze hadden allemaal kinderlijk plezier in het spelleke en dit werd zichtbaar geapprecieerd door de toeschouwers.  Het blijft echter jammer dat de hakbijl niet wordt bestraft ter bescherming van spelers, maar met een bijna terug voltallige groep zijn onze jongens klaar voor een apotheose in de vijf laatste wedstrijden.  We staan nu 17 wedstrijden aan de leiding, een bewijs dat we voetbalkundig zijn, wat we nu mogen tonen in drie thuis -en 2 uitwedstrijden.

Ploeg: Kris, Sam, Bert, Séba, Lenny, Kristof B., Ferre (Hans), Kim (Niels), Kurt, Michiel en Jordy (Koen).

Doelpunten: 18′ Jordy (0-1), 20′ Jordy (0-2), 70′ Jordy (0-3), 80′ Michiel (0-4)

Gele Kaart: Ferre

Toeschouwers: 90

Reacties zijn gesloten.