Gravelo heeft zijn uitwedstrijd bij Heusden-Zolder tot een goed einde gebracht: 0-3.  Niet dat de verslaggever hier iets van gezien heeft, maar het moet niet de beste match geweest zijn.  Het belangrijkste is echter dat de nul werd gehouden en dat er ook nog een pracht van een doelpunt van Michiel in het mandje viel.

We moeten echter eerst terug gaan naar zaterdag, want daar stonden enkele spelers s’morgens om 9uur reeds in Mielen om de jeugd bij te staan bij hun wedstrijden door mee te helpen achter de toog.  Dit werd met veel overgave gedaan en de kinderen én ouders konden dit zichtbaar appreciëren.  Dit werd doorgetrokken tot na de wedstrijd van de reserven, waar ze werden bijgestaan door meer opkomend volk.  Kortom, een fijne dag waarbij alleen maar lachende gezichten te zien waren.  Bovendien konden we de gamin van Diego eens van dichtbij bekijken en we kunnen verzekeren dat er toekomst in zit!

Zondag ochtend stonden de vrouwen al vroeg in de kleedkamers van Buvingen… die omgetoverd waren tot het werkterrein voor onze jaarlijkse restaurantdag in maart die weer beloofde een succes te worden gezien de inschrijvingen.  Tegen de middag was er al een gezellige drukte waarbij enkele reserven zich ontpopten tot rasechte obers: het aanbrengen en openen van de pruttelende mosselpotjes gebeurde met zo veel flegma dat velen danig onder de indruk waren van dit vertoon.  De mosselen waren goed dit jaar en dat brengt natuurlijk veel bij aan de feestvreugde!

Zoals gebruikelijk sterft dan opeens de zaal uit omdat velen richting Heusden-Zolder trokken om de match bij te wonen.  Anderen zagen dit als een startsein  voor de noodzakelijke turn-over: alle tafels werden volledig afgeruimd en heraangewerkt voor de tweede zitting.  Bij een lekkere vlaai met koffie konden de vrijwilligers wat bekomen maar er bleef zenuwachtigheid hangen…  Er kwam geen nieuws van het front en dat zijn we niet gewoon.  Na een half uurtje kwam het bevrijdende bericht van Elien dat Gravelo was voorgekomen met een goal van Ferre.  Ze belde echter direct met mama Linda om erop te wijzen dat het spel van Gravelo niet goed was en dat er waarschijnlijk een bolwassing zou volgen bij de rust 😉  Niet toevallig was het de bende van zaterdag die hier werden aangesproken tijdens de preek van de trainer, zo hoorden we later bij thuiskomst.

Toch gerustheid in de kantine van Buvingen, in de hoop dat snel het bevrijdende goaltje zou vallen.  Tony was ondertussen reporter van dienst geworden en die kon enkel beamen dat het wat stroef ging.  De harde tegenstander (rood op het einde) en het erbarmelijke veld zal daar ook wel voor veel tussen gezeten hebben…  Na 25 minuten in de tweede helft scoorde Michiel en zo zorgde hij op het perfecte moment voor een geruststellende voorsprong.  Het mooiste hield hij echter tot het einde waar hij de keeper verschalkte met een mooi schot van links over de keeper in de rechtse kruising: 0-3.  Eindstand.

De supporters en spelers zakten af naar Buvingen om daar te vullen waar ze wat op hun honger bleven tijdens de wedstrijd.  Verhalen werden rondgestrooid, analyses werden ten berde gebracht tijdens het serveren van het eten.  Verslaggever zat echter alweer met een volgende uitdaging, want de laatste speeldag van de Pro League startte en daar moest ook nog een eitje gepeld worden.  Het werd nog een fijne lange avond, waarbij als vanouds, na opruimen van de tafels, er nog wat werd nagekaart over een geslaagde dag: Gravelo pakte de punten mee, het mosselfeest was een topper en de sfeer was gezellig.

Het verslag is dan ook een ode aan de vrijwilligers die zich inspannen om dit steeds met veel plezier te ondersteunen.  Gravelo op zijn best!

Ploeg: Kris, Sam, Séba, Bert, Lenny, Kim, Ferre, Diego, Kurt, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 28′ Ferre (0-1), 70′ Michiel (0-2), 88′ Michiel (0-3)

Gele kaart: Lenny

Toeschouwers: 100

HZ-RDK

Reacties zijn gesloten.