Enkel de eerste ploeg kwam aan spelen toe en dit was dan nog de regelrechte topper van deze speeldag tussen de eerste twee in het klassement.  Na een naar het schijnt zeer aangename wedstrijd werd de overwinning door Gravelo in een bedje met sla naar Buvingen gedragen waar het jaarlijkse mosselfeest dan ook behoorlijk werd opgefleurd met deze tijdingen uit het verre Ham.

We zagen Gert nog net vertrekken in de voorbereiding van de eerste sessie van het mosselfeest, waarbij met een eenvoudige wuif de hele ploeg succes werd gewenst in deze toch wel zware confrontatie in een weekend met regen, wind en op het einde zelfs wat vorst…  In Buvingen waren alle vrijwilligers paraat voor weer een weergaloos evenement met uiteindelijk 730(!) inschrijvingen en zoals steeds draaide deze samenwerking op volle toeren als de match in Ham zou starten om 19:30.  Hugo was onze reporter ter plaatse, die met zijn korte sms’en het relaas zou doen van de wedstrijd.

Toch was het Tony, die tijdens het oberen wuivend teken deed dat ‘Darcis’ al na enkele minuten gescoord had met een schot dat naar verluid licht afweek voor het in doel belandde: 0-1. Hugo bevestigt “0-1 Diego Darcis”.  Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje.  Opeens was de zaal, vol met enthousiaste eters, gedrenkt in een samenscholing van gesprekken, analyses, hoopvolle gedachten.  De reserven, die op deze avond plichtsbewust het eten ronddroegen, kregen met deze motivatie een extra stimulans: zelden was de hulp zo goed waardoor de sectie afwassers, de sectie koude schotels én de sectie mosselen naadloos konden volgen in dit strakke ritme.  De sectie frieten (Jef) stond te glunderen met deze keer een klaar zicht op de zaken dankzij de nieuw geïnstalleerde dampkap!

Het ging dus allemaal goed zijn gangetje en we hoorden lang niets meer van het front, tot in de 37′ een omstandige melding binnenkwam over een mindere wending in de wedstrijd: “1-1” (Hugo liet zich helemaal gaan in voor hem moeilijke omstandigheden).  Achteraf omschreef hij deze interventie als een schot dat in zijn baan werd geraakt en over de liggende Kris in het doel huppelde… 1-1.  Dit was dan ook de ruststand en ook in Buvingen gaf dit de mogelijkheid tot opperste concentratie voor het bedienen van hongerige magen, aangevuld met een drankje om de emoties te bezweren.

Het was weer Tony die om 20:33 weer vol enthousiast door de gelagzaal liep met de melding dat Michiel had gescoord.  “0-2 Michiel Jamoul”, direct gecorrigeerd met “1-2” door een schijnbaar door de band losgeslagen Hugo. De zaal was nog maar net terug in zijn euforie aan het komen, tot diezelfde Tony de 2-2 kwam melden en eigenlijk dus in twee minuten tijd ook twee totale karakters neerzette, waardoor wij van de overtuiging zijn dat een oscar mag gereserveerd worden voor deze prestatie!  Hugo bevestigde dit met zijn ondertussen gekende stijl: “2-2”.  Er werd duchtig gediscussieerd aan de tafels, terwijl de mossels (zonder medelijden) hun eerder mistroostige toekomst tegemoet gingen.  Iedereen was overtuigd dat een gelijkspel een mooi resultaat zou zijn voor Gravelo.

Om 20:57 kwam dan het volgende, zeer ongewone bericht binnen: “2-3!!!!! Michiel. Whoew!” Hugo in extase, dus wij ook!  De pottekes met mosselen begonnen harder te pruttelen, tot op de rand van overkoken, wat Kim tot ideeën bracht: na 25′ spelen kreeg hij een tweede (overdreven) gele kaart.  Wouter vond ook de tijd rijp om bij de supporters te gaan staan en Ferre volgde zijn meester in de 80′ door ook een kaartje te gaan vragen bij de kok, die wat te veel kruiden op het spel aan het gooien was.  Zijn gerecht was gelukkig op tijd klaar en dus was Gravelo weer 3 punten rijker.  Onmiddelijk werd ook de nederlaag van Spalbeek doorgegeven, waardoor ons ploegske effe 6 punten los komt te staan in het klassement!

De gezelligheid nam alleen maar toe en de eters dronken er nog eentje (of meer) op.  Zoals het hoort, werd de ploeg opgewacht en gefeliciteerd, waardoor we een korte samenvatting kregen van (trotse) kapitein en trainer: intense wedstrijd tegen een sterke tegenstander maar met de meeste kansen voor Gravelo en een ontroerende groep spelers die voor elkaar knokken tot het uiterste.  Na de uiteenzettingen werd nog een tweede sessie gehouden bij sponsor Decat.  Het behoeft geen verdere toelichting dat de zondag op het mosselfeest er eentje was van tevredenheid, gezelligheid én vermoeidheid.

Hiermee willen we alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van het mosselfeest bedanken voor alweer een weergaloos festijn.

 

Ploeg: Kris, Sam, Koen, Bert, Adrien, Sébastien, Ferre, Diego, Kurt, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 3′ Diego (0-1), 37′ Ham (1-1), 48′ Michiel (1-2), 49′ Ham (2-2), 72′ Michiel (2-3)

Gele kaart: Kim (64′ + 76′ = rood), Ferre (80′)

Toeschouwers: redelijk veel.

Ham-RDK

Reacties zijn gesloten.