Gravelo heeft op het terrein van Godsheide gelijkgespeeld: 1-1.  In de eerste helft was er wat kansen betreft overwicht van Godsheide, in de tweede helft domineerde RDK maar kreeg bijna het deksel op de neus.  Hans kon echter in de laatste minuten tegen-scoren, waardoor een billijk gelijkspel ons deel werd.

Prachtig weer was het daar in Godsheide, een pleintje naast het golfterrein van Hasselt.  We zagen dan ook veel fietsers en wandelaars passeren tijdens de wedstrijd, die even stopten om  deze toch wel uitzonderlijke vogels op het veld te aanschouwen in groene en paarse kleuren… Het fraaie exemplaar in de goal van Gravelo blonk uit door zijn gele papegaai-kleuren die tijdens de wedstrijd zijn kunstjes kon tonen aan de talloos opgekomen vogelaars.  Mooi omringt door groen was dit dan ook een prachtig biotoop!

De eerste helft startte aan een goed tempo en het was Godsheide die een aantal keren via de flanken, met mooie voorzetten, de torenvalk probeerde te bereiken, maar gelukkig was die zijn nestje niet klaar om twee mooie kansen met het hoofd een beter vervolg te geven.  Wij hebben deze spits een tijdje in onze rangen gehad en misschien had hij heimwee naar de Gravelo-velden waar hij jaren zijn vleugels spreidde…  Onze papegaai kwam ook zeer sterk tussen bij een kans van op de linkerflank, waarbij hij zijn kunde toonde aan de eerste paal door de aanvaller zijn deviatie enig mooi af te weren!

Van dan af werd de wedstrijd wat evenwichtiger met wat kleine kansen aan beide zijden.  Wanneer RDK wat de druk verhoogde, werden ze veel afgestopt door foutieve ingrepen.  Koen, onze centrale verdediger greep al snel naar zijn rug en dit betekende dat Niels al vrij snel mocht opdraven.  Een van de kenners aan de zijlijn beweerde dat deze kwetsuur het gevolg was van vogelen met open raam, een veel onderschatte blessure bij dit uitzonderlijke ras.  Ons piepkuiken op de linker flank, Kenneth, probeerde zoals elke week te vliegen, maar bij het opstijgen schoot dit in zijn harmstrings, waardoor ook hij tegen het einde van de eerste helft moest vervangen worden door Kim die eigenlijk nog zijn ei van gisteren aan het leggen was in het thuisploeg-nest…  Michiel werd nog bijna aangerand door de plaatselijke witte raaf, maar de hoofdvogel, zo doof als een kwartel, zag hier geen graten in.  Zo konden we gaan rusten met een 0-0 score.

De tweede helft was wat voetbal betreft volledig voor onze jongens, maar Godsheide bood voldoende weerstand om ons geweld buiten de backlijn te houden.  Enkele spelers moesten hierbij wel over de schreef gaan, maar zij kregen gepast de gele kaart.  Al dat aandringen gebeurde dan wel met mooi voetbal, maar echte kansen bleven uit omdat in de zone van de waarheid de bal niet goed werd ingespeeld.  Kortom, “De vogels over het net laten vliegen” (Kansen die je krijgt niet aangrijpen).  Je weet dan dat de kiekendief in de buurt is, en die nam bij een hoekschop onze papegaai bij de neus en zo stond het plots 1-0, twintig minuten voor tijd.  Even voordien had Kris de meubelen ook al eens gered met een mooie klemvaste parade.  In het nest van Godsheide kraaiden ze van plezier, maar wij weten wel beter: vogels die zo vroeg zingen zijn voor de poes!

Gravelo liet zich niet doen en gooide al zijn kwaliteiten op de mat om de tegenstander onder druk te zetten: gladde vogels (Kurt, Niels, Sam en Kim), slimme vogels (Diego, Séba), pechvogels (Michiel en Jordy die de plaatselijke goalie op hun weg vonden na een lob en een geplaatse kopbal) en vogels van divers pluimage zorgden voor veel gefladder voor de goal van Godsheide.  Het was echter tergend wachten tot de laatste minuten op het bevrijdende doelpunt: een hoekschop van Kurt werd met keeper en al in de goal gebuffeld, en zo stonden de bordjes weer gelijk, 1-1! Het werd een mooie vlucht richting middenstip!!  Omdat we kort bij het einde waren, was dit ook de eindstand, voor beide ploegen een logische uitslag.

De komende twee wedstrijden worden in eigen nest gespeeld.  Nu is het tijd voor een boswandeling met dit prachtige weer!

Ploeg: Kris, Adrien (Hans), Sam, Koen (Niels), Bert, Sébastien, Kenneth (Kim), Kurt, Diego, Michiel en Jordy.

Doelpunten: 72′ Godsheide (1-0), 88′ Hans (1-1)

Gele kaart: Adrien, Niels.

Toeschouwers: 80 vogelaars

Godsheide-RDK

 

Reacties zijn gesloten.