Na een in het geheel met overwicht en kansen voor RDK Gravelo, hebben we door één enkele onoplettendheid een gelijkspel moeten toelaten op het veld van ESJ, dat voor de rest vooral opviel door de vele fouten die niet bestraft werden.  Gravelo heeft de hele wedstrijd gedomineerd, maar verzuimde de vele kansen om te zetten waardoor de clichématige gelijkmaker uit het niets in het mandje terecht kwam…

De wedstrijd werd gespeeld onder een stralend zonnetje, maar niemand kon vermoeden dat dit uiteindelijk de inleiding zou zijn tot een domper op het einde van de wedstrijd.  Gravelo nam vanaf de eerste minuut in zijn gekende wilskrachtige stijl het heft in handen en na amper 12′ resulteerde dit in een mooie pas van Michiel die mooi in de diepte werd aangenomen door Jordy en dito afgewerkt in de verste hoek: 0-1!

Het vele verschuiven had duidelijk geen invloed op het spel van Gravelo dat zich dartel door de eerste helft speelde.  Gravelo bleef dan ook aandringen en dit zorgde keer op keer voor kansen, waarbij twee onterecht afgefloten buitenspelfases (Jordy en Michiel) de pret onderdrukte.  De scheidsrechters profileerden zich dan wel door de kritiek te pareren met dreigingen naar beide dug-outs, maar de vele fouten die ze zelf maakten aan beide zijden zorgden voor wat frustratie bij beide teams.  De wedstrijd bleef tot de rust in het voordeel van onze jongens, die probeerden voetballend tot een oplossing te komen, maar meermaals werden geschoffeerd door de tegenstander die dikwijls te laat in de actie kwam.  In derde provinciale wordt dit echter matig geapprecieerd door de leiding en dus waren wij het die de klappen mochten incasseren.  Een bal van Jordy ging maar ternauwernood langs de rechterpaal, alweer een fase waar een veilige 0-2 had kunnen vastgelegd worden.  ESJ kon in de hele eerste helft slechts eenmaal, bij hoekschop, gevaarlijk zijn.  Bert kon echter keren na een mooie controle.

De tweede helft bleef aanhoudend voor Gravelo met tal van kansen.  Jordy gaf mooi voor maar Niels ging ietwat te enthousiast in om de unieke kans te kunnen benutten.  Michiel had een moeilijke controle op het moment van afdrukken.  Een andere voorzet werd maar net te laat aangepakt, maar weer was de kans weg.  Een schot van Ferre strandde op de paal en een vrije trap van Michiel werd gepareerd door de alerte keeper, bijgestaan door een resem verdedigers op de doellijn.  Ondertussen had ESJ een rode kaart mogen ontvangen, na revanche van hun linkshalf…

Tja, je weet dan wat er kan gebeuren…  En in de 75′ kreeg ESJ op de halflijn een vrije trap die er redelijk ongevaarlijk uit zag, maar onze verdediging moest recht in de laaghangende zon kijken en hierdoor werd het momentum aan ESJ gelaten die er op gretige wijze 1-1 van maakte.  Nog wel door de centrale verdediger die voordien enkel op vlees trapte maar nu ook het leer raakte om het zaakje te klaren.

Gravelo was aangeslagen en de wissels (waarvan een noodgedwongen na alweer een zware fout op Kurt) konden helaas geen soelaas meer brengen.  Er waren nog wel een tweetal mogelijkheden maar de scherpte was weg bij onze jongens.

Een gelijkspel dus, maar het spelniveau was voor ons en daar moeten we ons aan optrekken.  De les is er dat we sneller de tweede goal moeten maken om dan rustig in organisatie (die goed was vandaag!) de wedstrijd uit te spelen.

Vrijheid Zolder (winnaar tweede periodetitel) komt zo dichter aansluiten, maar andere ploegen (Turkse en Ham) lieten van hun pluimen, wat er mogelijk op wijst dat zij zich gaan concentreren op de derde periodetitel.  Het wordt nog spannend de komende weken, als de competitie zich in zijn plooien probeert te leggen!

Ploeg: Kris, Sam, Bert, Lenny, Adrien (Hans), Kim, Ferre, Kurt (Kenneth), Niels (Stijn), Michiel en Jordy.

Doelpunten: 12′ Jordy (0-1), 75′ ESJ (1-1)

Gele kaarten: Stijn.

Toeschouwers: 80 (in de rapte geteld)

ESJ-RDK

Reacties zijn gesloten.