Gravelo heeft de derby afgesloten met een gelijkspel, maar was weerom het gros van de wedstrijd de meest dominante ploeg.  De winst op het einde werd misgelopen door het missen van een penalty, maar de supporters van beide teams hebben een onderhoudende derby gezien in Mechelen-Bovelingen.

Om de fans van Heers en omstreken ter wille te zijn: het veld lag er mooi vlak bij … onder een gemeten hellingsgraad van 5%!  Bij de toss werd er dus al gestreden om wie bergaf mocht beginnen, al bleek dit niet echt een voordeel te zijn…  Je komt de velden dus in alle maten, gewichten en hellingen tegen ;-).  Dit soort van intro’s wordt echter niet geapprecieerd in Heers en daarom doen we er nog een schepje bovenop!

De eerste helft was omzeggens helemaal voor Gravelo dat op de flanken de tegenstander steeds overklaste en met mooi voetbal trachtte naar voor te schuiven.  Door de helling op te spelen gaf dit een soort van controle die mooi werd gedemonstreerd door onze gasten, slechts zelden gecounterd met een lange verloren bal richting de aanvallers van EMBO die er met de minuut sjagrijniger van werden.  Dit resulteerde regelmatig tot interne scheldpartijen die de groepsgeest van de tegenstander een beetje naar beneden trok.  Maar Gravelo bleef intussen maar werken om de berg van EMBO te beklimmen met verzorgd voetbal.  Dat was mooi om zien, maar er kwamen omzeggens geen kansen uit voort omdat de laatste pas, de rush naar de top, niet goed aankwam om te kunnen spreken van echte doelkansen.  Eénmaal was het bijna raak als Nielske (samen met Sam heel ijverig op de rechterflank) een kans kreeg om aan te leggen, maar de keeper (een jonge knaap) weerde de bal goed af.  Er waren ook nog wel een aantal corners die niet het beoogde resultaat behaalden, en er was vooral veel wilskracht bij EMBO om het werkstukje van Gravelo af te weren.  Soms wat erover, maar dat hoort nu eenmaal bij een derby in het Heerse achterland, en sommige zaken werden ook niet altijd opgemerkt: Sven trapte eens na op Michiel en ontsnapte aan rood omdat de lijnrechter niet durfde reageren…  Al bij al een eerste helft die mooi om zien was, maar helaas met te weinig kansen.  Het leek allemaal een beetje op de heenmatch: 9 mensen in een defensief blok en één eenzame spits (Tom) die enkel bij het uittrappen van de keeper al eens aan de bal geraakte.  Het is een wekelijkse vertoning aan het worden, maar onze spelers hebben het geduld om dit op te lossen.

De tweede helft begon met een veel strijdvaardiger EMBO dat nu wel naar voor trok en dit resulteerde in een kans die echter even mooi werd afgeweerd door Kris. Het ging wat vlotter over en weer en dit zorgde voor wat meer spektakel op de alp van Heers.  Het waren wel meestal schoten die bij EMBO voor gevaar moesten zorgen, maar die waren dan ook wel goed (maar net over) gekadreerd.  Doordat EMBO nu wel vooruit trok, kwam er meer ruimte vrij voor onze aanvallers.  Bij een mooie tegenstoot werd Kurt het laantje ingestuurd, maar hij zag helaas de twee opkomende makkers niet én er was een mooie redding van de keeper.  Aan de overzijde werd een ver schot van Sven richting kruising goed overgeduwd door Kris.  Kim voelde zich aan de linkerzijde ook goed in zijn sas en dat resulteerde op veel fouten op zijn fysieke verschijning…  Na 63′ werd hij nog maar eens aangepakt met een vrijtrap tot gevolg aan de linker zijde.  Het zijn die posities die Kim graag heeft om lekker een indraaier te schilderen naar de tweede paal: iedereen trachtte de bal wel te raken, maar niemand slaagde daar in.  De keeper wist niet goed hoe te reageren en dus ging de bal gewoon binnen: 0-1! Loon naar werken, want gezien het overwicht tot dan toe was deze voorsprong gerechtvaardigd.  Het tafereel bij het terug op gang trappen was ongezien: Gravelo probeerde iedereen in concentratie te krijgen voor het vervolg, maar bij EMBO gaf Skeric zijn repliek op de goal naar heel zijn team waarbij het rondom het veld tot een stilte kwam van verbaasde toeschouwers.

EMBO probeerde nu nog meer naar voor te trekken en dit had als gevolg dat Gravelo het wat moeilijker had met uitverdedigen.  Maar het uitverdedigen van Gravelo was bij momenten mooi om zien.  Het mooie voetbal van Gravelo had helaas ook wat fouten tot gevolg: bij balbezit in eigen backlijn probeerde Kristof uit te verdedigen en dit liep fout af.  De eerste bal werd nog geweerd door Kris, maar Tom Breesch stond klaar om met een gemeten kopstoot er 1-1 van te maken.  Alles te herdoen.

Met nog twintig minuten te gaan trokken beide ploegen de registers open en dit zorgde voor veel beweging en strijd.  Voor Mechelen vielen de kaarten nu wel wat getuigde van hun weerbaarheid.  Bij nog een aanval over links gaf Thomas mooi voor, maar Nielske mikte maar net naast de rechter paal van het halflege doel..  Een dot van een kans!  Ook EMBO kwam een aantal keren aan het venster kijken van de kantine: schoten van Tom, Sven verdienden meer en er waren enkele gevaarlijke voorzetten van op links.  Maar ook twee pogingen van Michiel werden goed gepareerd door die dekselse keeper.

Op het einde stapelde de hoekschoppen zich op en in de 85′ werd een tweede bal afgeweerd door een Mechelse arm.  Bal op de stip!  Michiel stond klaar om zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar moest eerst zijn aanloop nog even onderbreken voor een losgelopen nr.11 die ook wel een kaart wou hebben.  Zijn interventie was echter efficient, want Michiel zijn trap naar de rechter hoek werd gered door de keeper en de bal vloog tergend traag over de lat…  Geen overwinning dus, maar we onthouden vooral de inzet en de pogingen tegen een ploeg die met één punt de overwinning vierde.  Waarschijnlijk terecht gezien hun klassement waar elk punt een stap vooruit is.

Het was dus een derby waardig en elke ploeg probeerde dat met eigen kwaliteiten in te vullen.  Hierover werd nog duchtig nagepraat in een overvolle kantine!  De supporters kunnen tevreden zijn met het geleverde spel, maar het resultaat is natuurlijk wrang als de kers op de taart wordt weggeblazen…  Maar niet treuren, want met wat we aan voetbal hebben gezien kunnen we verder en zijn we dus klaar voor het grote werk in de komende weken!  De ploeg hangt goed samen en iedereen haalde een goed niveau.

Ploeg: Kris, Sam, Séba, Bert, Lenny, Kristof B., Ferre, Kim (Koen), Niels (Kenneth), Michiel en Kurt (Thomas).

Doelpunten: 63′ Kim (0-1), 68′ Tom Breesch (1-1)

Gele kaart: Sam

Strafschop: 85′ Michiel (gestopt)

Toeschouwers: 180

EMBO-RDK

Reacties zijn gesloten.