RDK Gravelo heeft in een mature match zonder problemen de opdracht volbracht in Tervant, dankzij een team dat bij afwezigheid van tal van geblesseerden (Diego, Kim, Adrien en Jordy) er vol voor ging om elkaar in elk onderdeel van het spel te ondersteunen.  Tervant kon dan wel uit zijn enige kans scoren, maar verder kwamen onze jongens nooit in de problemen: 1-2.

Het was wat sleutelen voor Wouter en Gert om te zoeken naar de meest optimale opstelling tegen een moeilijke tegenstander die al wat punten heeft ontfutseld tegen top 5 ploegen.  Bovendien moest op het laatste moment ook Wouter verstek geven voor wat belangrijker is in het leven: vaderschap als zoonlief k.o. was bevonden na een virale infectie.  Gert was echter gemotiveerd om zijn spelers op te laden voor deze confrontatie en werd hierbij bijgestaan door een spelersgroep die bereid was om door het vuur te gaan.

Er was wel in den beginne een kleine dreiging over links vanwege Tervant, waar een bedrijvige n°11 een voorzet-schot afleverde die door Kris werd opgeruimd waarna Séba ontzette alvorens de opzittende spitsen konden dreigen.  Maar van dan af was het doorgaans Gravelo dat domineerde met een georganiseerde druk naar voren.  De kansen waren beperkt, maar steeds gevaarlijk.  Tervant kon goed weerwerk bieden, maar deed dit zoals vele ploegen met de nodige fouten.  Wat vooral opviel waren de combinaties die op de mat werden gelegd, afgewisseld met feilloze diepte passen, waardoor Michiel en Kurt regelmatig uit hun krammen konden schieten.  Maar ook onze backs durfden al eens diep te gaan door gretig gebruik te maken van de ruimte die daar lag.  Lenny had al rap een gele kaart te pakken, maar speelde een voortreffelijke match.  De flankspelers Niels en Kenneth stonden met vertrouwen te voetballen, elk in eigen stijl.  Kristof beheerste de buik van de ploeg, steeds bijgestaan door een sterk centraal duo, en hield het voetbal simpel. Ferre en Michiel speelden afwisselend diep en zo raad je het al: de organisatie die we wat verloren hadden tegen VKM was terug goed in de koppekes gespijkerd in een weekje trainingsarbeid.  Neen, het was geen samba-voetbal, maar de schoonheid lag te lezen in geduldige opbouw en wachten op het juiste moment om toe te slaan..  Na 30′ kwam ons Nielske weer voor zijn man gevlogen en speelde Kurt mooi aan die met een strak schot de keeper het nakijken gaf: 0-1!

Een vrije trap van Michiel werd nog ternauwernood afgeweerd door een verdediger van Tervant die maar net over ging.  Gravelo bleef op een goed tempo de tegenstander vermurwen maar het moest tevreden zijn met de kleine voorsprong aan de rust.

Na de rust bleven onze spelers op eenzelfde manier domineren, maar echter zonder echt kansen te creëren.  Dit was vooral te wijten aan de soms harde aanslagen op Michiel, Ferre, Kenneth,…  die in de tweede helft onbestraft bleven door de scheidsrechter.  Dit gaf de jongens van Tervant nog meer moed om verschillende keren met gestrekte voet naar de enkels van onze jongens te mikken…  Na een klein kwartiertje kwam Tervant er zowaar eens uit met, het moet gezegd, een mooie actie over rechts en dito voorzet die enig mooi in de kruising werd gekopt. 1-1, uit het niets!

Terwijl de aanhang van Gravelo, waarschijnlijk geïnspireerd door voorgaande matchen, zich tegen de scheidsrechter begonnen te keren, waren onze jongens er als de kippen bij om  door groepsmotivatie elkaar de moed in te spreken.  Sammeke schoot uit zijn krammen en ging ging diep door op rechts en gaf een mooie voorzet, gemist aan de kleine carré, die opgehaald moest worden door Kenneth die er een peer op gaf die echter via tussenstations terug in zijn voeten terecht kwam.  Bij zijn tweede poging om af te drukken, dicht bij de goal, werd hij echter volgens de stijl van het huis langs achter onderuit gehaald… maar Ferre was goed gevolgd om er 1-2 van te maken waardoor een penalty niet nodig was!

Gravelo had de moed weer te pakken en bleef Tervant ver van zijn doel houden.  Kris had maar enkele verre ballen op te vangen en bijwijlen een corner te onderscheppen.  De structuur stond echter pal en het was Gravelo dat eerder vooruit dacht dan een verkrampt Tervant.  De vermoeide flanken werden gewisseld door Hans en Thomas die met even grote gedrevenheid zich inzetten om hun voorgangers te eren!  Koen mocht ook weer zijn opwachting maken na blessure-zorgen, wat nog wat meer stabiliteit gaf aan de achterhoede.  Geen zorgen meer en dus kon de verdiende overwinning gevierd worden na 90′.

Michiel nam zijn ploegske naar de middencirkel om zijn maten van de reserven te eren, die de dag ervoor een cupmatch hadden verloren tegen de leider in de stand.  Het was echter ook nu dat de T2 van Tervant weer moest tonen waar het in voetbal niet om te doen is: met persoonlijke sneren liep dit oerwoud-karakter zich weer af te reageren, terwijl de andere Tervantenaren zich sportief bij het verlies neerlegden. Na de wedstrijd werd er dan ook vrij en vrolijk nagepraat, uitgezonderd dit individu.  Wouter werd ook ingelicht en die was natuurlijk zo fier als een gieter!

We hebben gezien dat de scheidsrechter zich in de tweede helft tegen ons keerde, en deels is dit het gevolg van continue druk van supporters.  We weten dat dit echter geen zoden aan de dijk brengt, integendeel.  De supporters waren daar weer met een gezellig hoopje bijeen in de tribune, en de spelers hebben niet liever dat op een positieve manier genoten wordt van hun wil om er iets mooi van te maken.

Daarna ging de hele meute naar Gelinden om Jeroen Schepers van dienst te zijn met een lekkere maaltijd.

Ploeg: Kris, Sam, Séba, Bert, Lenny, Kristof B., Ferre, Niels (Thomas), Kenneth (Hans), Michiel en Kurt (Koen).

Doelpunten: 30′ Kurt (0-1), 59′ Tervant (1-1), 62′ Ferre (1-2)

Gele kaarten: Séba, Kristof en Lenny.

Toeschouwers: 100

 

Reacties zijn gesloten.