RDK Gravelo was tot juli 2018 een Feitelijke Vereniging.  In de laatste drie jaren heeft het bestuur zich grondig geïnformeerd m.b.t. de bescherming van de leden, de club en de bestuursleden.  De uitkomst was de omvorming tot VZW, een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid.  De problemen die bij een FV konden ontstaan ten overstaan van bestuursleden en leden was immers te groot geworden.  De officiële start van de VZW is 01/08/2018, maar het verkrijgen van een BTW-nummer was de eigenlijke doop van de VZW op 05/09/2018!  We zijn dus verheugd om de club te kunnen voorstellen in een sterker en beter gezekerd jasje.

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt door alle bestuursleden om dit in de juiste vorm te gieten, overeenkomstige statuten te maken die gecontroleerd zijn door de KBVB en de opstart van een nieuwe administratie die hoort bij een VZW.  We zullen de statuten binnenkort op de website plaatsen, samen met een huishoudelijk reglement dat voor de leden een houvast is, maar ook voor de ouders om tot een gezonde en sportvriendelijke vereniging te komen die Gravelo al was.

Alvast een dankwoordje ook aan Bert, Jos die mee waakzaam zullen zijn in de overdracht van de FV naar VZW.  Ze zijn reeds volop in de weer geweest ter voorbereiding van de VZW.

Wat voor sommigen onmogelijk werd gehouden, is met een vereende wilskracht gerealiseerd om tot een betere structuur te komen.

Reacties zijn gesloten.